kozijnen

Quadra

Klassieke schoonheid

Quadra is onze klassieke schoonheid. Elegant door de hoekverbindingen die haaks op elkaar staan. Het is de perfecte nabootsing van houten kozijnen.

De uitstraling van houten kozijnen perfect nagebootst

De klassieke uitstraling van het houten kozijn, zonder dat je ooit nog een ladder op hoeft om te schuren en schilderen. Door zijn kubusvorm heeft het Quadra-kozijn een breder aanzicht. De hoekverbindingen staan haaks op elkaar, waardoor de uitstraling van houten kozijnen perfect wordt nagebootst. Quadra kozijnprofielen worden in Nederland verreweg het meest toegepast.

Voor de vakman: de Quadra verbinding is een optisch haakse, rechte verbinding aan de buitenzijde. Aan de binnenzijde is deze in verstek verbonden door middel van een spiegellas verbinding.

Isolerende superkrachten

Hoog isolatie 4-kamersysteem

Het Quadra-kozijnprofiel is gemaakt met een 4-kamersysteem. Dat zorgt voor een hoge warmte-isolatie. Het profiel is vervaardigd van slagvaste pvc-profielen van het vooraanstaande Duitse profielhuis Gealan, wereldwijd bekend om zijn intelligente raamsystemen van de hoogste kwaliteit.


Quadra ISO+

Hetzelfde Quadra-kozijn van buiten, boordevol isolatie van binnen. Zo plus je in wooncomfort én bespaar je jaarlijks vele euro’s op de energierekening.

Bekijk de Quadra ISO+

Knap staaltje kleur
Jouw kozijn
volledig naar smaak

Of je woning nu nieuw of 100 jaar oud is, bij ALKU kies je de kleur en afwerking die past bij jou en je woning. We hebben een bijzonder breed assortiment, dus de kleur en uitvoering die je zoekt zit er vast en zeker tussen. De basis bepaalt hoe lang je daarvan kunt genieten. Gelukkig zit het met de basis bij een kunststof kozijn van ALKU goed: die gaat gerust generaties mee.

Frisse basis:
kozijnen in wit of crème

De basiskleur van onze kunststof kozijnen is altijd wit glad (gelijkend RAL 9016) of crème glad (gelijkend RAL 9001). Beide zijn perfecte keuzes voor als je het liever basic houdt of graag andere aspecten van je woning wilt accentueren, zoals bijvoorbeeld je gevel of voordeur.

Goed om te weten

 • Basic kleuren
 • Onbehandeld
 • Strak en glad
Keuze uit 2 kleuren
Wit

Gelijkend aan RAL 9016

Crème

Gelijkend aan RAL 9001

Rock een RAL-kleur:
kunststof kozijnen in RAL-kleuren

Wil je een kleurrijk kozijn? Dan leggen we over de basiskleur een decorfolie in de kleur en structuur die jij wilt. Deze afwerking is kleurvast en krasbestendig en blijft ontzettend lang mooi. Deze renolit folie, ook wel decorfolie genoemd, is verkrijgbaar in RealWood®, houtnerf, houtpatroon, glad, mat en metallic.

ALKU selectie
Blikvanger in de straat

Voor wie graag wat meer kleur aanbrengt, is er een ruime keuze in zowel kleuren als afwerking. Denk aan gladde, matte of metallic finish. En aan houtnerf, houtpatroon, RealWood® of aluminium-look. Alle veelgekozen kleuren en structuren hebben we samengevoegd in de ALKU selectie. Zit jouw voorkeur er toch niet tussen? Dan kunnen onze adviseurs daar vast een mouw aan passen. Er zijn namelijk nog veel meer kleurmogelijkheden dan alleen de ALKU selectie.

Acrylcolor

Dat ziet er gelakt uit

Acrylcolor heeft de look & feel van een aluminium kozijn. Ideaal als je je woning een moderne en strakke uitstraling wilt geven. Een groot voordeel van acrylcolor is dat het je kozijnen een supersterke en krasvaste kleurlaag geeft. Deze laag kan dus wel tegen een stootje. Bovendien wordt een kunststof kozijn met acrylcolor niet snel warm, wat tijdens hete zomers bijdraagt aan een aangenaam binnenklimaat.

Goed om te weten

 • Look & feel van een aluminium kozijn
 • Kleurvast en krasvast
 • Wordt niet snel warm in de zon
Keuze uit 6 kleuren
Agaatgrijs

Gelijkend aan RAL 7038

Venstergrijs

Gelijkend aan RAL 7040

Kwartsgrijs

Gelijkend aan RAL 7039

Antracietgrijs

Gelijkend aan RAL 7016

Ombergrijs

Gelijkend aan RAL 7022

Diepzwart

Gelijkend aan RAL 9005

Wat is acrylcolor?

Acrylcolor is een laag die het kozijn extra beschermt. Deze afwerking is het resultaat van een samensmelting van de bovenkant van het kozijn met een krasvaste kleurlaag. Zo ontstaat een zijdemat gekleurd profieloppervlak dat alle weersinvloeden de baas is.

Als je van hout houdt

Houtnerfstructuur

Breng je kunststof kozijnen nog meer tot leven met een houtnerfstructuur. Zo krijgen ze de karakteristieke uitstraling van echt hout, maar hoef je nooit te schuren en te schilderen. Samen met het duurzame karakter van kunststof haal je dus letterlijk het beste van beide materialen in huis.

Goed om te weten

 • Uitstraling van echt hout
 • Krasbestendig en kleurvast
 • Onderhoudsarm
Keuze uit 16 kleuren
Crème

Gelijkend aan RAL 9001

Wit

Gelijkend aan RAL 9010

Antracietgrijs

Gelijkend aan RAL 7016

Dennengroen

Gelijkend aan RAL 6009

Staalblauw

Gelijkend aan RAL 5011

Zilvergrijs

Gelijkend aan RAL 7001

Chocoladebruin

Monumentengroen

Gelijkend aan Sikkens Q0.05.10

Bruinrood

Gelijkend aan RAL 3011

Wijnrood

Gelijkend aan RAL 3005

Lichtgrijs

Gelijkend aan RAL 7035

Goudeneik

Met realistisch houtpatroon

Mahonie

Met realistisch houtpatroon

Eiken

Met realistisch houtpatroon

Moeraseiken

Met realistisch houtpatroon

Kwartsgrijs

Gelijkend aan RAL 7039

Wat is een houtnerfstructuur?

Kunststof is van nature een glad materiaal. Door het aanbrengen van een krasvaste folie krijgt het kozijn de look & feel van hout. Deze laag is lichtdoorlatend en zorgt er daardoor voor dat het kozijn en je woning niet opwarmen. Ook kun je kiezen uit verschillende decorfolies in een houtnerfstructuur, zodat je kunststof kozijnen niet van hout te onderscheiden zijn.

RealWood®

Een folie die nóg echter is dan een traditionele houtnerfstructuur. Als je naar de structuur van RealWood® kijkt, zie je meer houtkringen en andere subtiele details die je ook op echt hout aantreft.

Goed om te weten

 • Nauwelijks te onderscheiden van echt hout
 • Realistische houtkringen en houtvlammen
 • Matter dan houtnerfstructuur
 • Krasbestendig, kleurvast en onderhoudsarm
Keuze uit 2 kleuren
Wit

Gelijkend aan RAL 9010

Antracietgrijs

Gelijkend aan RAL 7016

Specifieker dan dit word het niet

Kozijnbreedte 86 mm
Vleugelbreedte 82 mm / 132 mm
Inbouwdiepte kozijn 120 mm
Vleugelbouwdiepte 82,5 mm
Isolatiewaarde 1,2 W/m².K
Kamers 5 in kader, 6 in raamvleugel
Waterdichtheid 9a komo
Maximale glaspakketdikte 52 mm
Kunststof materiaal PVC (Polyvinylchloride) glad door en door in de massa
Maak jouw offerte

Levensduur, plaatsing en inmeten

Hoe zit dat eigenlijk bij kunststof kozijnen?

Rolluiken

Rolluiken

Alle kunststof-kozijnen

Sponningdeel normaal

Sponningdeel normaal