Terug naar productoverzicht

Kunststof kozijnen in houtlook

Ben jij het schuren en schilderen van je houten kozijnen ook helemaal zat, maar wil je deze klassieke uitstraling wel behouden? Dat is geen probleem! Bij ALKU produceren wij namelijk kunststof kozijnen in de stijl houtlook. Onze kunststof kozijnen worden zo geproduceerd dat de uitstraling van houten kozijnen perfect wordt nagebootst. En dat zonder dat jij deze om de 3 jaar hoeft te schilderen.

De voordelen
van houtlook kunststof kozijnen

 • Minder onderhoud, dus minder kosten
 • Heeft dezelfde charmes als echt houten kozijnen
 • Krasbestendig en kleurvast

Kunststof kozijnen zijn onder andere veel makkelijker te onderhouden dan houten kozijnen. Dit scheelt een hoop voor de portemonnee, maar ook een hele hoop werk.

Met kunststof kozijnen van ALKU hoef je namelijk nooit meer een zaterdagmiddag uit te trekken om deze houten kozijnen te schilderen. Maar deze karakteristieke uitstraling van echt hout heeft natuurlijk wel zijn charme.

Gelukkig kun je deze uitstraling dan ook creëren met kunststof kozijnen in houtlook. Deze hebben namelijk de uitstraling van écht hout en zijn onderhoudsarm. Een perfecte combinatie van beide materialen. Daarnaast zijn houtlook kunststof kozijnen krasbestendig en kleurvast. Zo gaan ze een leven lang mee zonder dat je er veel werk aan kwijt bent.

Kunststof kozijnen met
houtnerfstructuur of RealWood®

Om jouw nieuwe kunststof kozijnen nog meer leven te geven, kun je kiezen voor houtnerfstructuur. Hiermee haal je het duurzame karakter van kunststof kozijnen in huis, maar dan met de karakteristieke uitstraling van hout.

Naast kunststof kozijnen met houtnerfstructuur, produceren wij ook kunststof kozijnen met RealWood® structuur. Dit is een folie die nóg meer lijkt op hout dan de traditionele houtnerfstructuur. De structuur van RealWood® in nauwelijks te onderscheiden van echt hout. Dit komt door realistische houtkringen en subtiele details. Daarnaast heeft de structuur van RealWood® ook een mattere uitstraling dan houtnerfstructuur.

Quadra profiel
van ALKU

Voor de optimale houtlook kunststof kozijnen kun je het Quadra profiel combineren met bovenstaande structuren. Bij het Quadra profiel staan de hoekverbindingen haaks op elkaar. Hierdoor komt dit profiel meer overeen met houten kozijnen. Met een houtnerfstructuur of RealWood® structuur zorg je ervoor dat het verschil niet meer te zien is.

Diversen kleuren en structuren
met de ALKU selectie

ALKU Selectie
 • Meest voorkomende kleuren en structuren
 • Kleuren volgens de laatste trends
 • Verkrijgbaar in glad, mat, metallic, houtnerf, houtpatroon en RealWood®
Keuze uit 25 kleuren

Wit Basis Glad

Gelijkend RAL 9016

Crème Basis Glad

Gelijkend RAL 9001

Reinwit Houtnerf

Gelijkend RAL 9010

Reinwit RealWood

Gelijkend RAL 9010

Reinwit Mat

Gelijkend RAL 9010

Crème Houtnerf

Gelijkend RAL 9001

Crème Mat

Gelijkend RAL 9001

Lichtgrijs Houtnerf

Gelijkend RAL 7035

Zilvergrijs Houtnerf

Gelijkend RAL 7001

Kwartgrijs Houtnerf

Gelijkend RAL 7039

Basaltgrijs Houtnerf

Gelijkend RAL 7016

Antraciet Houtnerf

Gelijkend RAL 7016

Antraciet RealWood

Gelijkend RAL 7016

Antraciet Mat

Gelijkend RAL 7016

Zwartgrijs Houtnerf

Gelijkend RAL 7021

Zwartgrijs Glad

Gelijkend RAL 7021

Wijnrood Houtnerf

Gelijkend RAL 3005

Dennegroen Houtnerf

Gelijkend RAL 6009

Momentengroen Houtnerf

Gelijkend Sikkens Q0.05.10

Staalblauw Houtnerf

Gelijkend RAL 5011

Sheffield Eiken Houtpatroon

Met realistisch houtpatroon

AnTeak Houtpatroon

Met realistisch houtpatroon

Twee Eiken Houtpatroon

Met realistisch houtpatroon

Anders, in overleg

Houtnerfstructuur is beschikbaar in een tal van kleuren. Zo zit er altijd een kleur bij die het beste bij jouw huis en interieur past. Van lichte crème tinten tot zwart, en van donker rood of groen tot bruin tinten. Vrijwel iedere gewenste kleur is mogelijk. De structuur van RealWood® is verkrijgbaar in twee kleuren. Namelijk in een witte kleur, RAL 9010, en in het antracietgrijs, RAL 7016.

Goed om te weten
 • Nauwelijks te onderscheiden van echt hout
 • Realistische houtkringen en houtvlammen
 • Matter dan houtnerfstructuur
 • Krasbestendig, kleurvast en onderhoudsarm
Keuze uit 2 kleuren

Reinwit

Gelijkend aan RAL 9010

Antracietgrijs

Gelijkend aan RAL 7016

Houtlook kunststof kozijnen
kopen bij ALKU

Naast kunststof kozijnen zijn ook kunststof schuifpuien, gevelbekleding en deuren beschikbaar in houtlook. De structuur van RealWood® en de houtnerfstructuur kunnen op al deze producten worden toegepast. Zo krijgt jouw gehele gevelbekleding de uitstraling van hout én is je huis optimaal geïsoleerd.

Wil je graag meer advies over het kopen van kunststof kozijnen in houtlook stijl? Dan helpen onze adviseurs je graag verder. Samen bespreken jullie de verschillende mogelijkheden en kijken jullie wat het beste bij jouw huis past. Een afspraak maak je eenvoudig met één van onze dealers bij jou in de buurt. Heb je een korte vraag? Neem contact met ons op en we helpen je zo snel mogelijk.

Stel zelf een offerte samen

Kom snel te weten wat het kost om kozijnen te vervangen.

 • Snel en eenvoudig
 • Vrijblijvende offerte
 • Voor elk type huis
Download brochures