Terug naar productoverzicht

Tuindeuren
Een open karakter

Lekker leven met de tuindeuren wagenwijd open. Laat binnen en buiten letterlijk één worden en geniet van eindeloze zomers.

Ideaal om in te tuinen

ALKU kunststof tuindeuren zijn jaloersmakend mooi en verdraaid praktisch. Ze geven de achterzijde van je woning een open karakter. Ideaal tijdens een buitendiner, een tuinfeest of wanneer je binnen van de frisse lucht wilt genieten.

Maar waarom eigenlijk een kunststof tuindeur?

Kunststof tuindeuren hebben een lange levensduur door het stalen skelet waarvan ze zijn gemaakt. En – ja, dit is echt héél fijn! – je hoeft ze nooit te schilderen. Eens in de zoveel tijd even afsoppen is voldoende. Door de manier waarop de ALKU tuindeuren worden gemonteerd, zijn ze ook nog een extra winddicht. In combinatie met het HR++ glas en de isolatierubbers die worden gebruikt, zorgt dit voor een perfecte isolatie én geluidsdemping.

Kies je profiel en vele extra opties

Bij de aanschaf van een ALKU kunststof tuindeur kun je kiezen uit twee profielen: verdiept of vlak. Het verdiepte profiel is het typisch Hollandse profiel; robuust en traditioneel. Bij een vlak profiel oogt de deur wat smaller. Dit zorgt voor een moderne look. Bekijk de kunststof kozijnen pagina voor meer informatie over onze profielen.

Kies ook zelf in welke RAL-kleur je je tuindeuren wilt. En qua model, glassoort, afmeting en extra opties heb je al net zoveel vrijheid. Door bijvoorbeeld roeden in het glas te verwerken krijgt een deur een klassieke uitstraling en door de borstwering weg te laten creëer je juist een moderne uitstraling. Tot slot maak je het geheel compleet met de juiste accessoires en deurbeslag.

Veilig en inbraakwerend

Voor jouw optimale veiligheid kunnen we onze tuindeuren voorzien van gelaagd veiligheidsglas. Bij een breuk blijven glasscherven plakken aan de laag die er overheen zit. Dit zorgt ervoor dat het glas niet scheurt, maar dat er een gat ontstaat. Ook zijn de deuren voorzien van een ingebouwde meerpuntssluiting voor extra inbraakwerendheid . Lees meer over de veiligheid van onze kunststof deuren in ons blog.

Extra veilig dankzij de espagnoletsluiting

In een ALKU tuindeur zit een zogenoemde espagnoletsluiting. Dit houdt in dat er geen beslag te zien is op de passieve deur. Dit is de deur die je kunt dichtzetten. Met een espagnoletsluiting is het slot aan de zijkant van de deur verwerkt. Extra veilig dus!

Met ALKU balkondeuren voel je je de koning te rijk

Tover je woning om in een klein kasteel met kunststof balkondeuren van ALKU. Heerlijk om deze in een handomdraai open te gooien als het ‘s nachts warm is.

Aan de slag met je tuindeuren

Met ALKU kunststof tuindeuren verbind jij je woon- of eetkamer eenvoudig met je tuin, middels stijlvolle, openslaande deuren. Onze experts tonen je graag de mogelijkheden. Ontdek alle opties in ons Ontdekkingscentrum in Tilburg en Middelburg of ga langs bij een Erkend ALKU dealer. Tot snel!

Prijzen van kunststof tuindeuren

Ben je benieuwd wat dat nou kost, zo’n nieuwe tuindeuren? Dit is natuurlijk afhankelijk van de keuzes die je maakt. Een standaard formaat zal wat goedkoper uitvallen dan een model wat aan diverse eisen moet voldoen. Vraag een offerte aan om exact te weten te komen hoeveel jouw tuindeuren kosten.