deuren

Achterdeuren

Vriendelijk 'achterom'

Via de achterdeur was nog nooit zo opvallend. Als merk met Brabantse roots kennen wij het belang van een vriendelijk ‘achterom’.

Oersterke kunststof achterdeur

Een achterdeur moet uitnodigen. Maar tegelijkertijd moet hij ook veilig zijn. Want u wilt alleen genode gasten binnen hebben. Omdat de achterdeur vaak uit het zicht is, is dit een geliefde plek voor inbrekers. Gelukkig zijn ALKU achterdeuren oersterk en opgewassen tegen deze niet-welkome gasten.

Een veilige stok achter de deur

Ook onze achterdeuren voldoen aan de strenge normen van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Ze zijn standaard voorzien van gelaste verstevigingshoeken, veiligheidscilinders, meerpuntssluitingen, kerntrekbeveiliging en inbraakwerende en terugverende deurkrukken.

Passend bij je huis én tuin

In tegenstelling tot een voordeur, moet een kunststof achterdeur vaak wel transparant zijn. Hij kan daarom ook voor een groot deel uit doorzichtig glas bestaan. Zo kun je vanuit binnen van je tuin genieten of een oogje in het zeil houden.

Uitgelijnde en isolerende achterdeur

Als je huis een borstwering heeft, kun je deze lijn door laten voeren in de kunststof achterdeur. De borstwering van de deur wordt even hoog gemaakt als de glaslijn van je huis. Hierdoor ontstaat er een mooi geheel. Voor dit onderste deel van je deur heb je verschillende mogelijkheden. Kies voor een krachtige kunststof stapeldorpel die niet van hout te onderscheiden is. Achter de fraaie look schuilt een groot oppervlak. Hierdoor is de isolatie stukken beter. Deze borstwering is bovendien veel beter bestand tegen weersomstandigheden.

Naar binnen of naar buiten draaien?

Kunststof achterdeuren kunnen zowel naar binnen als naar buiten openen. ALKU biedt hiervoor 2 verschillende profielen.

  1. Adapterklikprofiel, wat naar binnen draait. Hierdoor krijg je een iets minder brede doorloop, maar deze oplossing lijnt het mooiste met de rest van de kozijnen.
  2. Naar buiten draaiend profiel. Dit passen we doorgaans toe bij een smalle doorloop. Je houdt dankzij het naar buiten draaiende profiel een brede doorloop over, omdat de sponningen aan de buitenkant zitten.

Aan de slag met je achterdeur

Hoe je erachter komt welke achterdeur het beste bij jouw wensen en woning past? Onze ALKU experts laten je graag de opties zijn en kunnen vrijblijvend een offerte samenstellen. Kom langs bij een van de Erkend ALKU dealers  of stap binnen bij het ALKU Ontdekkingscentrum in Tilburg of Middelburg. We helpen je graag verder!

Houd de kosten zelf in de hand

Natuurlijk is de prijs van een achterdeur van de gewenste samenstelling. Zo moet je bij het kopen van een achterdeur rekening houden met het formaat van de deur, het model, het gewenste glassoort, de uiteindelijke kleur en de eventuele opties. Wil je precies weten wat jouw achterdeur gaat kosten? Vraag dan online een offerte aan.

Quadra ISO+

Quadra is onze klassieke schoonheid

Alle kunststof-deuren

Sponningdeel normaal

Sponningdeel normaal