Terug naar productoverzicht

Kunststof achterdeuren
Vriendelijk ‘achterom’

Op zoek naar een kunststof achterdeur op maat? Onze Brabantse roots leren ons het belang van een vriendelijk ‘achterom’. Bij ALKU hebben we een uitgebreid assortiment aan achterdeuren, waaronder:
Sterke en veilige achterdeuren

Onze achterdeuren zijn niet alleen uitnodigend, maar ook veilig. Wist je dat de achterdeur een populaire ingang is voor inbrekers? ALKU achterdeuren zijn daarom extra sterk en voldoen aan de strenge normen van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) en het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Zo zijn ze standaard voorzien van gelaste verstevigingshoeken, veiligheidscilinders, meerpuntssluitingen, kerntrekbeveiliging en inbraakwerende en terugverende deurkrukken. Een veilige stok achter de deur dus.

Achterdeuren met glas

Wij begrijpen dat je graag van je tuin wilt genieten. Daarom bieden wij kunststof achterdeuren met doorzichtig dubbel of trippel glas. Hierdoor creëer je niet alleen een goed isolerende achterdeur, maar kun je ook genieten van je tuin vanuit binnen.

Liever een dichte achterdeur zonder glas? Dat is ook mogelijk. Wij maken jouw kunststof achterdeur op maat, precies zoals jij het wil. ALKU biedt verschillende soorten glas voor jouw ideale achterdeur. Van ornamentglas tot designglas en van matglas tot sierbeglazing op maat.

Isolerende achterdeur

Onze isolerende kunststof deuren zijn de perfecte keuze als je op zoek bent naar een energiebesparende oplossing. Door de speciale isolatielaag tussen de panelen, wordt warmteverlies voorkomen en blijft de warmte binnen tijdens de koude wintermaanden en blijft het aangenaam koel tijdens de zomermaanden.

Dit levert je aanzienlijk voordeel op, op je energiekosten. Een leuk extraatje: onze isolerende achterdeuren geven ook extra geluidsisolatie, zodat je van een rustige en comfortabele woonplek geniet.

Achterdeur met kozijn

Bij ALKU kun je niet alleen kiezen voor een hoogwaardige kunststof achterdeur, maar ook voor een achterdeur met kozijn. Deze combinatie zorgt voor een naadloze aansluiting op het kozijn, waardoor er geen tocht of warmte verloren gaat.

Bovendien is het kozijn ook van hoogwaardig kunststof en dus onderhoudsarm en duurzaam. Zo ben je niet alleen verzekerd van een isolerende achterdeur, maar ook van een compleet geheel dat jarenlang meegaat.

Een geheel met het huis

Een borstwering is het onderste deel van een raam of deur dat boven de grond uitsteekt. Bij ALKU kunststof achterdeuren kun je de borstwering laten doorlopen in het ontwerp van de deur. Hierdoor ontstaat er een mooi geheel met het huis en lijkt het alsof de deur naadloos past bij de rest van de gevel.

Door dit te doen, creëer je een uniforme uitstraling die bijdraagt aan de esthetiek van je huis. Bekijk ook onze kunststof voordeuren om een geheel te maken.

Binnen of naar buiten draaien? Kies het juiste profiel

Bij het kiezen van een kunststof achterdeur is het belangrijk om te beslissen of deze naar binnen of naar buiten moet draaien.

ALKU biedt hiervoor twee verschillende profielen:

 • Het Adapterklikprofiel draait naar binnen en zorgt voor een naadloze aansluiting met de rest van de kozijnen.
 • Het naar buiten draaiende profiel is ideaal voor smalle doorgangen, omdat de sponningen aan de buitenkant zitten en zorgen voor een bredere doorloop.

Kies uit diverse kleuren en stijlen

Bij ALKU is alles maatwerk en produceren we in onze eigen fabriek in Tilburg. Dit maakt dat wij veel keuzemogelijkheden hebben voor achterdeuren. Kies uit verschillende kleuren en stijlen. Enkele voorbeelden:

 • Voor een landelijke uitstraling hebben we deuren met de warme uitstraling van hout.
 • Een zwartgelakte achterdeur past perfect bij een moderne of industriële stijl.
 • Ben je op zoek naar een authentieke jaren 30 uitstraling? Dan hebben we deuren met roedeverdelingen en sierlijke handgrepen.
 • Daarnaast hebben we ook deuren in eigentijds en trendy antraciet design, gemaakt van duurzaam kunststof materiaal.

Kortom, voor elke stijl en smaak hebben we de perfecte achterdeur.

Koop jouw nieuwe achterdeur bij ALKU

Kies voor een achterdeur van ALKU. We bieden een uitgebreide selectie van op maat gemaakte deuren, met vele voordelen:

 • 100% op maat gemaakt
 • Duurzaam
 • Gemakkelijk in onderhoud
 • Kostenbesparend
 • Isolatie
 • Gecertificeerd met het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Wil je weten welke achterdeur het beste bij jouw wensen en woning past? Onze ALKU experts helpen je graag verder.

Kom het beleven

Kom langs bij één van de Erkend ALKU dealers bij jou in de buurt of stap binnen bij het ALKU Ontdekkingscentrum in Tilburg of Middelburg. We helpen je graag verder en bekijken samen alle mogelijkheden voor jouw nieuwe achterdeur.

Bereken de kosten van jouw achterdeur

Bij het kopen en vervangen van een achterdeur zijn er verschillende factoren die de prijs beïnvloeden:

 • de afmetingen;
 • het model;
 • het glassoort;
 • de kleur;
 • eventuele extra opties.

Bij ALKU houd je zelf de kosten in de hand, door online een offerte aan te vragen of gezellig langs te komen voor persoonlijk advies en een offerte op maat. Je kunt ons ook altijd bellen voor meer informatie.

Veelgestelde vragen over kunststof achterdeuren

Hoe duur is een kunststof achterdeur?

De prijs van een kunststof achterdeur kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de stijl, kleur, structuur, glastype, formaat en de gekozen accessoires. Hier zijn enkele aspecten die van invloed zijn op de prijsbepaling:

1. Stijl van de achterdeur:

De prijs kan variëren op basis van de gekozen stijl. Klassiek, modern en landelijk hebben elk hun eigen prijsklasse. Kies je voor een basis deur of heb je specifieke wensen en eisen? Ook dat is van invloed op de uiteindelijke prijs.

2. Kleur van de deur:

De kleur van de kunststof achterdeur kan ook een invloed hebben op de prijs. Standaardkleuren zijn vaak voordeliger dan specifieke kleurkeuzes.

3. Structuur van het profiel:

De structuur van het kunststof deurprofiel en deurpaneel kan variëren, bijvoorbeeld glad of met een houtnerf-effect. Dit kan ook van invloed zijn op de prijs.

4. Glasopties:

Indien de deur glas bevat, zijn er verschillende glasopties beschikbaar, zoals mat, helder of zelfs glas in lood. Maar ook HR++ glas of trippelglas is van invloed op de prijs.

5. Formaat van de deur:

De afmetingen van de achterdeur zijn uiteraard van invloed op de prijs.

6. Accessoires:

Bepaalde accessoires, zoals deurklinken, extra beveiligingsopties, ventilatieroosters, etc., kunnen extra kosten met zich meebrengen.

Bij het kiezen van een kunststof achterdeur is het niet alleen essentieel om naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit en duurzaamheid van het product. Een hoogwaardige kunststof achterdeur zal op de lange termijn zijn investering waard zijn, gezien de verbeterde isolatie en veiligheid die het biedt.

Bekijk ook onze FAQ pagina
Meer weten?

Kom snel te weten wat een kunststof achterdeur kost

 • Snel en eenvoudig
 • Vrijblijvende offerte
 • Voor elk type huis
Download brochure