Een kijkje in
onze eigen fabriek

Bij ALKU krijg je kozijnen vers uit eigen fabriek. Dat betekent een 100% Nederlandse product. Hierdoor kunnen we moeiteloos inspelen op unieke wensen, zonder kostbare tijd te verspillen.

In ons productieproces bereiden we veel details voor die perfect aansluiten op iedere woonsituatie. Benieuwd hoe het er in onze fabriek aan toe gaat? Bekijk onze bedrijfsvideo.

 

'Er zit een hoop vakmanschap
in ieder kozijn'

Met ALKU haal je het beste in huis. “Ieder kozijn dat wij maken, is maatwerk. In onze hightech fabriek is een hoop geautomatiseerd, vooral ter ondersteuning van het ouderwets zware werk. Uiteindelijk komt het namelijk allemaal op de handjes neer. Ieder detail wordt met de hand geassembleerd of gecontroleerd. Dat is een secuur werkje, waar een hoop vakmanschap bij komt kijken.”

test

Het productieproces
van A tot Z

We beginnen met onbewerkte profielen

Al voor het lasproces leggen we een goede basis door ze te op de juiste maat te verzagen, te bewerken en ze vullen met staalversteviging. Dat zorgt voor sterke, stabiele verbindingen. Dat moet wel: je krijgt bij ons 10 jaar garantie.

Op basis van de metingen die we bij jou thuis uitvoeren, gaan we daarna de profielen zagen. Tot op een fractie van een millimeter nauwkeurig. Speling kunnen we ons niet veroorloven, want dat beïnvloedt meteen de isolatiewaarden, de dichting en de levensduur.

 

Van versteviging naar vleugelafdeling en verder

We verstevigen de profielen met gegalvaniseerd staal. Daarna komen er high-tech freesmachines en afvlakmachines in het spel: eerst brengen we sleuven aan en maken we de profielen perfect passend. De verbindingsnaden werken we meteen weg.

Daarna gaan de elementen automatisch naar de ‘vleugelafdeling’, waar we de bewegende delen installeren. Op de eindassemblage worden de laatste handelingen -zoals de opties die je hebt gekozen- door onze vakmensen uitgevoerd. Na een grondige eindcontrole maken we je maatwerkproducten klaar voor transport, zodat we ze al snel kunnen monteren bij jou thuis.

Offerte aanvragen
ALKU hoofdkantoor
Zevenheuvelenweg 70, 5048 AN Tilburg
013 – 543 45 19
[email protected]
Openingstijden
Maandag
08:00 - 18:00 uur
Dinsdag
08:00 - 18:00 uur
Woensdag
08:00 - 18:00 uur
Donderdag
08:00 - 18:00 uur
Vrijdag
08:00 - 18:00 uur
Download onze brochure