Een kijkje in onze
Eigen fabriek

Bij ALKU krijg je kozijnen vers uit eigen fabriek. Dat betekent 100% Nederlandse makkelei in de ultieme productielijn. Benieuwd hoe dat er aan toe gaat? Bekijk onze bedrijfsvideo.

We beginnen met onbewerkte profielen

Al voor het lasproces leggen we een goede basis door ze te op de juiste maat te verzagen, te bewerken en ze vullen met staalversteviging. Dat zorgt voor sterke, stabiele verbindingen. Dat moet wel: je krijgt bij ons 10 jaar garantie.

Op basis van de metingen die we bij jou thuis uitvoeren, gaan we daarna de profielen zagen. Tot op een fractie van een millimeter nauwkeurig. Speling kunnen we ons niet veroorloven, want dat beïnvloedt meteen de isolatiewaarden, de dichting en de levensduur.

Van versteviging naar vleugelafdeling en verder

We verstevigen de profielen met gegalvaniseerd staal. Daarna komen er high-tech freesmachines en afvlakmachines in het spel: eerst brengen we sleuven aan en maken we de profielen perfect passend. De verbindingsnaden werken we meteen weg.

Daarna gaan de elementen automatisch naar de ‘vleugelafdeling’, waar we de bewegende delen installeren. Op de eindassemblage worden de laatste handelingen -zoals de opties die je hebt gekozen- door onze vakmensen uitgevoerd. Na een grondige eindcontrole maken we je maatwerkproducten klaar voor transport, zodat we ze al snel kunnen monteren bij jou thuis.