Duurzaam ondernemen
als kernwaarde van ALKU

Kunststof kozijnen hebben de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Waar het vroeger vooral werd gezien als een goedkope tegenhanger van hout, is het tegenwoordig een hoogwaardig product met vele voordelen.

Bij ALKU hebben we ons toegelegd op duurzaamheid en innovatie om zo de best mogelijke kunststof kozijnen te produceren.

Duurzaamheid bij ALKU

Bij ALKU vinden we duurzaamheid erg belangrijk. Daarom produceren wij onze kunststof producten op een duurzame manier. Welke stappen nemen wij om duurzaam te ondernemen?

 • We opereren zo duurzaam mogelijk door in Nederland te produceren en daarmee hoge transportlasten te vermijden en de lokale werkgelegenheid te versterken.
 • Daarnaast zijn we VKG lid en fungeren we als inzamelpunt voor oude kunststof kozijnen. Hiermee werken we actief mee aan het recyclingprogramma waardoor we jaarlijks 300 ton CO2 besparen.
 • Ook verhogen we de circulariteit in de bouw. Door het aanbieden van gedemonteerde materialen op plekken waar hergebruik mogelijk is en het sorteren van glas, hout, kunststof en metaal wordt voorkomen dat waardevolle grondstoffen verloren gaan.
 • Door gebruik te maken van zonnepanelen op ons dak wekken we onze eigen energie op. Hierdoor dragen we bij aan beter milieu.

Dit alles draagt bij aan een duurzame toekomst voor de bouwsector en de samenleving als geheel.

De rol van
het personeel

Een organisatie die relevant en wendbaar is, kan sneller en beter inspelen op de vraag van vandaag. Ons personeel speelt hierin ook een grote rol. Uiteraard moet er voldoende kennis en expertise aanwezig zijn om te kunnen innoveren en blijven ontwikkelen, maar minstens zo belangrijk is de motivatie van de medewerkers om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Hoe doen we dit?

 • Bij ALKU wordt er veel waarde gehecht aan de ontwikkeling en opleiding van het personeel. Zo worden er regelmatig trainingen en cursussen georganiseerd in onze ALKU Academy® om medewerkers up-to-date te houden en nieuwe kennis en vaardigheden bij te brengen.
 • Ook wordt er veel aandacht besteed aan de werkomstandigheden en -omgeving, zodat medewerkers optimaal kunnen presteren.

 

Groene advertenties

Naast het produceren van een kozijn op een duurzame manier dragen we ook een steentje bij om de ecologische voetafdruk van onze digitale advertenties te verminderen. Klinkt raar, maar het internet heeft een grotere ecologisch voetafdruk dan de luchtvaartindustrie. Als milieubewust merk willen wij ook hier aandacht aan besteden.

Zo hebben we laatst een online reclamecampagne gedraaid die 416kg CO2 uitstoot had. Dit staat ter vergelijking gelijk aan 1.673 km autorijden. Ter compensatie hiervoor planten we 184 nieuwe bomen. ALKU is dan ook trots op de behaalde resultaten en blijft zich inzetten om nog meer duurzame oplossingen te vinden voor de toekomst.

Bron: Good Loop

 

Innovaties in
kunststof kozijnen

De ontwikkelingen op het gebied van kunststof kozijnen staan niet stil. Bij ALKU houden we de nieuwste ontwikkelingen nauwlettend in de gaten om zo onze kozijnen steeds verder door te ontwikkelen en te verduurzamen. Wat doen we zoal?

 • Door super-isolerend schuim toe te voegen in een holle kamer van het kunststof kozijn verbeteren we de isolatiewaarde van het kozijn met maar liefst 9,1%. Deze ISO+ kozijnen van ALKU zijn een milieubewuste keuze. Zo woon je zomers lekker cool en in de winter aangenaam warm.
 • Ook wordt er steeds meer gerecycled materiaal gebruikt bij de productie van onze kozijnen. In sommige profielen zit al meer dan 60% gerecycled materiaal. Hiermee maken we een grote stap richting een circulaire economie.

 

Aangenaam en duurzaam wonen met ALKU

Kortom, bij ALKU kun je terecht voor duurzame en hoogwaardige kunststof kozijnen en deuren, gemaakt door een toegewijd en deskundig team van mensen die zich allemaal inzetten voor een duurzame toekomst. Met onze innovatieve producten en diensten helpen we niet alleen onze klanten, maar ook de planeet.

Vraag een offerte op maat aan

Kom snel te weten wat een kunststof kozijn, deur, schuifpui of dakkapel kost.

 • Snel en eenvoudig
 • Vrijblijvende offerte
 • Voor elk type huis