Terug naar overzicht

Een schuifpui of openslaande deuren?

Tegenwoordig wordt binnen steeds meer met buiten verbonden. Het plaatsen van een schuifpui of openslaande deuren is een manier om dit te doen.

Bij ALKU zijn de mogelijkheden eindeloos:

  • Wil je een schuifpui of openslaande deuren?
  • Een pui met openslaande deuren of zelfs een pui met 2 openslaande deuren?
  • Of wil je juist je schuifpui vervangen door openslaande deuren?

Maar wat past bij jou: een schuifpui of openslaande deuren?Creëer
sfeer in huis

Je creëert met een schuifpui of openslaande deuren een nét iets andere aanblik. Ook de keuze tussen een pui met openslaande deuren of een pui met 2 openslaande deuren zorgt voor een andere uitstraling. En als je ervoor kiest om je schuifpui te vervangen door openslaande deuren zul je ook een hele andere sfeer creëren. Alles is mogelijk en jij bepaalt de sfeer van je huis.

Wil je ruimte besparen en een strakke uitstraling? Dan is een schuifpui ideaal. Liever een zo’n groot mogelijke doorgang en een meer klassieke uitstraling? Dan zijn openslaande deuren de beste optie.

Een schuifpui of openslaande deuren in het echt bewonderen? Dat kan altijd! Bezoek ons in Tilburg of Middelburg of breng een bezoek aan één van onze dealers.Voor- en nadelen van een schuifpui en openslaande deuren

Als we kijken naar de voor- en nadelen van een schuifpui en openslaande deuren zijn er veel overeenkomsten:

  • Een vrije doorgang
  • Verbinding tussen buiten en binnen
  • Veel lichtinval

Ook is er geen verschil wat betreft isolatie. Kunststof schuifpuien of openslaande deuren zijn goed isolerend dankzij onze ISO+ kozijnen en dubbele HR++, isolerende beglazing.


Voordelen schuifpui:

Gemakkelijke toegang en veiligheid.
Je loopt met gemak vanuit je huis naar je tuin en andersom via de schuifpui. Kies voor doorvalveilig glas en een politiekeurmerk voor extra veiligheid.

Visueel groter en veel lichtinval.
Door het vele glas lijkt de binnenruimte van je huis visueel groter en krijgt je huis veel lichtinval.


Nadelen schuifpui:

Onderhoud.
Het is belangrijk om de rail van de pui en de ramen regelmatig schoon te maken. Dit is voor sommige mensen een vervelend klusje. Het voordeel is dan weer wel dat je je kozijnen zo weer schoon hebt.


Voordelen openslaande deuren:

Grote doorgang.
Door een kozijn met openslaande deuren te kopen, creëer je een hele grote doorgang. Je kunt de deuren helemaal openzetten.

Mooi om te zien en waardeverhogend.
Veel mensen hebben een voorkeur voor openslaande tuindeuren. Je voegt hiermee ook waarde toe aan je huis.


Nadelen openslaande deuren:

Nemen ruimte in.
Afhankelijk van welke kant ze opdraaien, nemen openslaande deuren aan de binnen- of buitenkant van je woning enige ruimte in beslag in de tuin. Dit is iets om rekening mee te houden.

Schuifpui of openslaande deuren? Het is aan jou om te kijken wat het beste bij je past. Kom je er toch niet uit en heb je meer advies nodig? Neem dan contact met ons op of kom een keer langs!Kosten schuifpui en openslaande deuren

Kijkend naar de kosten als één van de voor- en nadelen van een schuifpui en openslaande deuren, zijn openslaande deuren vaak net iets aantrekkelijker geprijsd dan schuifpuien. Wil je graag weten wat de kosten van een nieuwe pui met openslaande deuren zijn? Vraag via de website een offerte aan of kom langs in Tilburg of Middelburg.

Stel zelf een offerte samen

Kom snel te weten wat het kost om kozijnen te vervangen.

  • Snel en eenvoudig
  • Vrijblijvende offerte
  • Voor elk type huis
Download brochures