kunststof deuren

Kunststof deuren
Stijlvolle topkwaliteit

De voordeur is het visitekaartje van een woning. Met een kunststof deur van ALKU geniet je een leven lang van een kwalitatief hoogwaardige deur, die beschermt tegen weer, geluidsoverlast en ongewilde bezoekers.

Geen tocht en geluid

Kunststof deuren van ALKU bieden perfecte isolatie. Je zult geen last meer hebben van kou, tocht of geluidshinder. Ze zijn namelijk volledig isolerend, dankzij hoogwaardige krimp- en onderhoudsvrije afdichtingen, gemaakt van zacht kunststof. Daarnaast bespaar je energiekosten met een kunststof deur. De profielopbouw met meerdere kamers is ijzersterk en zorgt voor een hoge isolatiewaarde. In huis blijft het aangenaam, want dankzij de afdichtingen blijven warmte en geluid binnen en wind en water buiten. Ook zorgen de afdichtingen ervoor dat er geen strepen op het raamwerk komen. Het kunststof materiaal is bovendien kleurvast en weerbestendig, waardoor je deur weinig onderhoud nodig heeft.

Geheel af te stemmen op jouw type woning

ALKU heeft voor iedere woningstijl bijpassende voor- en achterdeuren. Je kunt kiezen uit verschillende modellen, soorten glas, deurgrepen, kleuren, dorpels en accessoires. Bij ALKU worden de deuren op maat gemaakt. Op deze manier kun je zelf een unieke deur ontwerpen die perfect aansluit op je kozijnen. Tevens kan er gekozen worden voor een ‘hout look’. Dankzij de houtnerfstructuur zal de kunststof deur vrijwel niet van echt hout te onderscheiden zijn. We maken het plaatje bovendien compleet met sierbeslag en de keuze uit aluminium, met glasvezel versterkte of hardstenen dorpels. Zo creëer je een deur volledig afgestemd op je eigen wensen.

Bekijk de vele mogelijkheden en stel je eigen ideale deur samen.

De hoogst mogelijke kwaliteit

Alle materialen zijn van de best mogelijke kwaliteit waardoor de kunststof deuren een leven lang mee kunnen. Ook zijn ze kleurvast en weerbestendig. Op kleurechtheid wordt een garantie verleend van 10 jaar. Het basismateriaal van de gehele serie sierbeslag is van roestvrij staal. Er is bovendien een ruime keuze uit topkwaliteit grepen, deurbellen, brievenbussen, horren, glaslatten, screens, rolluiken, glas in lood etc. om je kunststof deur compleet te maken.

Diverse opties mogelijk bij het kopen van een deur

Bij ALKU worden deuren op maat gemaakt wat zorgt voor verschillende prijsklassen. Ook hebben verschillende factoren invloed op de prijzen van de deuren:

  • model;
  • kleur;
  • glassoort;
  • eventuele extra opties.

De keuzes die je op dit gebied maakt bij het kopen van de deur, bepalen de uiteindelijke prijs. Globaal genomen bedragen de prijzen van een kunststof deur tussen de €985 en €5000 (excl. montage en incl. btw). Deze kosten heb je zelf in de hand.

Vraag online een offerte aan

Het type glas is een beïvloeder van de prijs. Zo zijn er verschillende soorten designglas en sierbeslag beschikbaar, met verschillende prijzen. Om een inzicht te geven voor de prijs van sierglas in een kunststof deur, gaan we uit van een standaard deurformaat.

De kosten voor helder glas in een standaard deurformaat zijn ongeveer 200 tot 300 euro. De prijs van Refloglas is ongeveer hetzelfde. Speciale matteringen maken het eventueel duurder.

Ook de onderdorpels die je kiest voor je deur zijn bepalend voor het kostenplaatje. Een hardstenen onderdorpel kost ongeveer 95 euro. Andere factoren die de kosten beïnvloeden, zijn de extra opties die je toevoegt aan de deur. Bekijk de mogelijkheden.


Een kunststof deur van ALKU is tot in detail af te stemmen op je eigen woningstijl


Dankzij de perfecte isolatie heb je geen last van kou, tocht en geluidshinder


De deuren van ALKU zijn inbraakwerend en bieden de juiste bescherming

Kostenbesparend

Het sierbeslag (krukken, grepen, deurbellen etc.) is gemakkelijk schoon te wrijven met een lichtvochtige doek. Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen is het sierbeslag zeer onderhoudsvriendelijk. Zelfreinigend glas is mogelijk en alle deurgrepen zijn goedgekeurd volgens SKG* klasse 1 (de hoogste eis mogelijk voor kunststof deuren).

Een lage energierekening zou iedereen wel willen. Het terugbrengen van energieverbruik staat bij ALKU dan ook hoog op de agenda. Er wordt gebruik gemaakt van triple HR-glas, geschuimde profielen en extra isolerende vleugelprofielen om dit te kunnen realiseren.


ALKU biedt de beste prijs-kwaliteit verhouding dankzij productie in eigen fabriek.


Bespaar op energiekosten. De hoge isolatiewaarde van deuren zorgt voor een lagere energierekening.


Aan kunststof deuren van ALKU heb je amper onderhoud. Weg met onderhoudskosten!

Een waardevaste investering

Bij het kopen van een nieuwe voordeur kies je gelijktijdig voor het waardebehoud van je huis. Aangezien het een beslissing is voor de lange termijn, is het belangrijk hier goed de tijd voor te nemen. Houd bij de keuze ook rekening met de stijl van je huis. Een kunststof voordeur moet vele jaren wind, water, vorst, intensieve zonnestraling en grote temperatuurschommelingen kunnen weerstaan.

Altijd een veilig gevoel

Niets is zo belangrijk als een huis waarin je je veilig kunt voelen. Het is daarom van belang om een deur uit te kiezen die ook bescherming biedt tegen inbraak. Alle deuren van ALKU werken inbraakwerend. Verstevigingshoeken (meegelast in het fabricageproces), meerpuntsveiligheidssluitingen, veiligheidscilinders en terugverende en inbraakwerende deurkrukken zijn standaard toepassingen van ALKU deuren. Hiermee voldoen de deuren aan het Politiekeurmerk ‘Veilig Wonen’ en de normen van Stichting Kwaliteit Gevelbouw.

Stevige garanties

ALKU deuren hebben een fabrieksgarantie van 10 jaar vanaf het moment van kopen. Op het hang- en sluitwerk geldt een fabrieksgarantie van 2 jaar. De kwaliteit van het product en het fabricageproces staan onder voortdurende controle van SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw). Ook is het productiesysteem gecertificeerd met KOMO-keur. Met hoogwaardige materialen en strenge kwaliteitscontroles garanderen wij dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Ontdek de beste keuze voor jou.

Bekijk de modellen, kleuren en accessoires
Online een offerte aanvragen

> Eenvoudig offerteformulier
> Binnen 5 minuten ingevuld
> Binnen 2 dagen offerte in huis

Vraag offerte aan

Stuur documentatie over ALKU producten

Vind een ALKU dealer