Met de
kunststof deur in huis

Achter elke kunststof deur schuilt een verhaal. Welk verhaal wil jij vertellen?

De perfecte deur op maat gemaakt

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat voor deur je ook zoekt, wij kunnen hem maken. Zoek je een elegante entree of stevige kunststof tuindeuren? Kunststof openslaande deuren of een achterdeur? Bij ons vind je een deur die perfect aansluit bij jouw wensen en de uitstraling van je huis. Kies voor kwaliteit en comfort met een ALKU kunststof deur.

De balans tussen nuttig en esthetisch

Een ALKU® deur is een betrouwbare portier en een stijlvol visitekaartje in één. Dat een deur belangrijk is voor de uitstraling van je huis, mag geen geheim zijn. Het is de eerste aanraking van gasten, familie en vrienden met jouw huis. Door jouw deur binnen te stappen, betreden ze een huis vol gastvrijheid. Daarom wil je een deur die deze gastvrijheid weerspiegelt.

Ontdek de perfecte kunststof deur bij ALKU, waar stijl en veiligheid hand in hand gaan met duurzaamheid. Ons assortiment herbergt verschillende ontwerpen, van klassiek tot modern. Alle kunststof deuren zijn gemaakt met oog voor detail. Deze kunststof deuren zijn een stijlvolle aanvulling op je huis, maar ze bieden ook isolatie en veiligheid. Dankzij het onderhoudsvriendelijke karakter blijven ze jarenlang mooi.

De vele voordelen van onze kunststof deuren

Dit zijn de redenen waarom je voor kunststof deuren van ALKU kiest.

✔ Extra verstevigd met staal

✔ Stabiel & muurvast

✔ Inbraakwerend & extra veilig

✔ Tochtvrij & maximaal isolerend

 

Uniforme uitstraling

Wanneer het gaat om het creëren van een uniforme uitstraling voor je huis, nemen de ALKU kunststof deuren en kozijnen een sleutelrol op zich. Het kiezen van de juiste kleur is net zo cruciaal als het ontwerp zelf bij maatwerk kunststof deuren. ALKU speelt in op deze noodzaak met een uitgebreid palet aan kleuropties, waardoor het een fluitje van een cent wordt om de ideale tint te vinden die naadloos aansluit bij de stijl van je woning. Ga je voor de chique en moderne look van zwart of antraciet? Of neig je meer naar de tijdloze elegantie van wit en grijs? Wat je voorkeur ook is, de kleuren van ALKU kunststof deuren staan garant voor langdurige schoonheid, zonder te vervagen of verkleuren. Met een ALKU deur kies je niet alleen voor stijl, maar ook voor een blijvend frisse uitstraling, jaar in, jaar uit.

Veiligheid voorop

Een kunststof deur zorgt ook voor een optimale isolatie en veiligheid. Wanneer het aankomt op de beveiliging van je huis, speelt je voordeur een hoofdrol. Denk aan een stevige deur als je persoonlijke bodyguard: hoe sterker, hoe beter. Tegenover de klassieke houten deur staat de kunststof deur van ALKU, een ware vesting dankzij de versterking met staal. Elk detail van de ALKU deuren is ontworpen met veiligheid in gedachten: van de verstevigingshoeken tot de terugverende deurkrukken, van de veiligheidscilinders tot de meerpuntsveiligheidsluitingen. Het is een combinatie die inbrekers hoofdbrekens bezorgt. Een speld krijgen ze er niet tussen.

Kunststof kozijnen om het plaatje compleet te maken

Een deur wordt geleverd met kunststof kozijnen van ALKU. De verschillende opties in de keuze hiervan zijn enorm. Inspiratie nodig voor de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op onze kunststof kozijnen pagina.

Download onze brochure..
.. en doe inspiratie op

Geluidsisolatie, uitstraling en plaatsing

Wijs decibellen
de deur

Gelukkig hoef je met onze kunststof deuren voor stilte de stad niet meer uit.

Kies jouw stijl

Wil je een kunststof voordeur met een klassiek uiterlijk? Of ga je toch voor de moderne voordeur met strak deurbeslag? Kies zelf jouw stijl en maak jouw buitendeur volledig naar wens.

Meer over deurbeslag

Veel gestelde vragen

Welke soorten kunststof deuren zijn er?

Er is een ruime keuze aan kunststof buitendeuren, die elk ontworpen zijn om aan verschillende behoeften en esthetische voorkeuren te voldoen.

Kunststof tuindeuren, waaronder schuifpuien en openslaande deuren, bieden een naadloze overgang tussen binnen- en buitenruimtes, terwijl ze uitstekende isolatie en gebruiksgemak bieden.

Kunststof achterdeuren zijn ontworpen voor functionaliteit en duurzaamheid, ideaal voor toegang tot tuinen of patio’s.

Kunststof voordeuren zijn het visitekaartje van elke woning, ontworpen om een sterke eerste indruk te maken. Ze combineren hoge veiligheidsnormen met thermische isolatie.

Dubbele deuren en kunststof openslaande deuren vergroten de toegankelijkheid en verlichting van ruimtes, terwijl specifieke ontwerpen zoals die met bovenlichten, zijlichten, of paneelontwerpen extra stijl en lichtinval bieden.

Schuurdeuren bieden een praktische en duurzame oplossing voor buitengebouwen zoals schuren en garages. Deze deuren zijn ontworpen om bestand te zijn tegen weer en wind, met weinig tot geen onderhoud.

Elk type kunststof deur kan verder worden aangepast in kleur, afmeting, en met decoratieve opties zoals glaswerk of verschillende soorten deurbeslag, om zo perfect aan te sluiten bij de architectonische stijl en persoonlijke voorkeur van iedere woning.

Wat zijn de kosten?

De kosten van een kunststof deur hangen af van meerdere factoren, zoals de stijl, de kleur, de structuur, het type glas, de grootte en de extra gekozen opties. Hieronder volgen enkele factoren die de kostprijs beïnvloeden:

1. Stijl:
Afhankelijk van het gekozen ontwerp kan de prijs variëren. Er zijn verschillende stijlen zoals klassiek, modern, en landelijk, elk met hun eigen prijscategorie. De keuze tussen een standaarddeur of een deur met specifieke vereisten speelt eveneens een rol in de kostenbepaling.

2. Kleur:
De kleur van de deur kan de prijs beïnvloeden. Standaardkleuren zijn over het algemeen goedkoper dan aangepaste kleuren.

3. Profielstructuur:
De structuur van het profiel van de kunststof deur, zoals een gladde afwerking of een houtnerfeffect, kan de prijs eveneens beïnvloeden.

4. Glaskeuze:
De keuze van het glas, indien aanwezig in de deur, zoals mat, helder, of glas-in-lood, en opties zoals HR++ of drievoudig glas, heeft impact op de kostprijs.

5. Afmetingen van de deur:
De grootte van de deur beïnvloedt uiteraard ook de prijs.

6. Toebehoren:
Extra toebehoren zoals deurkrukken, beveiligingsopties, en ventilatieroosters kunnen de prijs opdrijven.

Bij de aanschaf van een kunststof deur is het belangrijk niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit en levensduur van het product. Een kwalitatief hoogstaande kunststof deur is een investering die zich op lange termijn terugbetaalt door verbeterde isolatie en beveiliging.

Daarnaast zijn er tegenwoordig ook subsidiemogelijkheden die de kosten kunnen verlagen. Kijk hier of jij ook voldoet aan de voorwaarden.

Welke deur isoleert het beste?

Een kunststof deur staat bekend om zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Dit komt doordat de kaders van de kunststof kozijnen zijn voorzien van luchtkamers die bijdragen aan een goede isolatie. Deze luchtkamers fungeren als thermische barrières en verminderen warmteverlies.

Daarnaast spelen ook de geïsoleerde panelen van de deur een belangrijke rol voor een optimale isolatie. Deze panelen zijn ontworpen om warmteoverdracht te minimaliseren en dragen bij aan een betere isolatie van de deur.

Ook de keuze van de onderdorpel speelt een grote rol in de isolatieprestaties. Een glasvezelversterkte dorpel staat bekend om zijn goede isolerende eigenschappen vanwege het gebruik van luchtkamers. Deze luchtkamers zorgen voor extra thermische isolatie en beperken de koudebruggen die warmteverlies kunnen veroorzaken. In vergelijking met een hardstenen dorpel biedt een glasvezelversterkte dorpel dus betere isolatievoordelen.

Het is echter belangrijk op te merken dat deurisolatie niet alleen afhangt van het type deur of de dorpel, maar ook van de algehele kwaliteit van de installatie. Een professionele installatie zorgt voor een goede afdichting en minimaliseert warmtelekken. Een ALKU dealer bij jou in de buurt vertelt er graag meer over.

Welke keurmerken heeft ALKU?

ALKU werkt met producten van de hoogste kwaliteit en met echte vakmensen. De interne kwaliteitscontroles zijn zeer streng. Toch onderschrijven wij het belang van onafhankelijke kwaliteitskeurmerken en een waarborgfonds. Deze keurmerken houden ons scherp en bieden zekerheid over kwaliteit en levering. Zo is jouw investering geborgd.

Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG): ALKU levert volgens de normering van de VKG

Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG): SKG controleert het fabricageproces en de producten van ALKU op deugdelijkheid en kwaliteit. SKG certificeert daarnaast hang- en sluitwerk.

Politiekeurmerk Veilig Wonen: Onze kozijnen, deuren en schuifpuien dragen het politiekeurmerk. Ze zijn voorzien van gecertificeerd, inbraakwerend hang- en sluitwerk.

KOMO-keurmerk: het KOMO-keurmerk is een gecombineerde kwaliteitsverklaring voor de toepassing van producten in de bouwwerken, montage en verwerking. Het biedt de garantie dat producten en werkwijze aan de regelgeving voldoen.

Nederlands Fabricaat: ALKU kozijnen zijn 100% Nederlands. Geproduceerd in onze eigen multifunctionele bedrijfsruimte in Tilburg.

EU-normen: ALKU gevelelementen en toebehoren worden volgens EU-normen gefabriceerd en geleverd.

Welke garanties geeft ALKU?

Op kunststof kozijnen, deuren en hefschuifdeuren geldt bij ALKU een fabrieksgarantie van 10 jaar. Diezelfde 10 jaar garantie krijg je ook op het hang- en sluitwerk van de kozijnen. Voor hang- en sluitwerk van deuren en hefschuifpuien kun je rekenen op een fabrieksgarantie van 2 jaar.

ALKU is aangesloten bij de VKG (Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie) en is dan ook VKG-Keurmerk leverancier. Voor u betekend dit de extra zekerheid van een betrouwbare partner. Mocht er zich toch een probleem voordoen met onze kunststof kozijnen, deuren of hefschuifpuien dan beschikt ALKU over een eigen service-dienst die snel ter plaatse kan zijn en alles in huis heeft om ieder probleem vlot en betrouwbaar te verhelpen.

Offerte samenstellen?

Elk huis heeft zijn eigen charme en vraagt om een unieke aanpak, vooral als het gaat om kunststof deuren. Bij ons krijgt elk project een persoonlijke, op maat gemaakte offerte. Laat ons je afmetingen en voorkeuren in stijl weten, en wij stellen met zorg een offerte samen die precies bij jouw behoeften past. Wij staan garant voor duidelijkheid en transparantie, zodat je precies weet wat je kunt verwachten, zonder onvoorziene verrassingen. Na het ontvangen van je offerte nodigen we je graag uit om deze samen door te nemen, zodat we er zeker van zijn dat alles aan jouw wensen voldoet.