Kunststof kozijnen kleuren in alle smaken

Kunststof kozijnen kleuren
Welke kleur past bij jou?

Bij ALKU kun je jouw kunststof kozijn qua kleur en structuur volledig naar smaak samenstellen. Het kiezen van de kleur voor je kozijnen is een belangrijke maar vooral leuke beslissing. Welke kleur je jouw kunststof kozijnen meegeeft, bepaalt uiteindelijk samen met de structuur de sfeer in huis.

Kozijnen met kleur op smaak gebracht

Of je woning nu nieuw of 100 jaar oud is, bij ALKU kies je de kleur en afwerking die past bij jou en je woning. Houd bij een erkend ALKU dealer alle kleuren tegen het licht tot je de juiste hebt gevonden. Daarnaast kun je het verschil zien en voelen tussen een gladde, matte en metallic afwerking, zodat je een afgewogen keuze kunt maken.

We hebben een bijzonder breed assortiment, dus de kleur en uitvoering die je zoekt zit er vast en zeker tussen:

 • Ga voor een basic gladde look met de standaard kozijnen kleuren wit gelijkend RAL 9016 of crème gelijkend RAL 9001.
 • Wil je een kleurrijk kozijn? Dan leggen we over de basiskleur een decorfolie in de kleur en de structuur die jij wilt
 • Als je van hout houdt ga je voor kunststof kozijnen in een houtlook uitstraling met houtpatroon of houtnerf.
 • Wil je subtiele details die ook op echt hout te vinden zijn? Ga dan voor een karakteristieke uitstraling van kunststof kozijnen met RealWood®.
 • Met acrylcolor creëer je een modern uiterlijk met de look and feel van een aluminium kozijn, met alle voordelen van een kunststof kozijn.

Leg een goede basis voor de kleur van je kunststof kozijnen en geniet jarenlang van de mooiste kunststof kozijnen in de perfecte kleur voor jouw woning. Vrijwel iedere kleur en afwerking is mogelijk. Deze afwerking is krasbestendig, kleurvast en onderhoudsarm. Zeker als je kiest voor kunststof kozijnen in de mooie kleuren van ALKU: die gaan generaties mee! Dat woont wel zo lekker.

Een houtnerf structuur geeft een mooie uitstraling aan je kunststof kozijn

Kies de juiste kleur kunststof kozijnen voor de perfecte uitstraling

Waarschijnlijk wil jij net als iedereen comfortabel wonen. ALKU’s kunststof kozijnen maken dit meer dan mogelijk. Kunststof kozijnen geven je veel wooncomfort, zijn onderhoudsvriendelijk en zijn volledig naar eigen smaak samen te stellen.

Blikvanger in de straat

Bij het kiezen voor kunststof kozijnen speelt kleur dus een belangrijke rol. De kleur van je nieuwe kunststof kozijnen bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je huis. Voor wie graag wat meer kleur aanbrengt, is er een ruime keuze in zowel kleuren als afwerking.

 • Populaire kozijnen kleuren zijn bijvoorbeeld antraciet, wit, crème, zwart en grijs. Wil jij liever groen, blauw of bruin? Dan regelen we dat voor je.
 • Qua structuur is er ook meer dan genoeg keuze. Denk aan een gladde, matte of metallic afwerking. Of aan houtnerf, RealWood® of een aluminium look.

Kozijnen in kleur:
knap staaltje kleur

In de zoektocht naar de perfecte kleur van kunststof kozijnen is het dus belangrijk om de kleur van je huis en de omgeving mee te nemen. Kozijnen zijn niet langer alleen maar functionele elementen, maar bijzondere eyecatchers met kleur. Een verkeerde kleur kan het aanzicht van het huis flink verpesten. De kleur en structuur van kozijnen bepalen de sfeer van je huis. Maar de basis bepaalt hoe lang je daarvan kunt genieten. Gelukkig zit het met de basis bij een kunststof kozijn van ALKU goed: die gaat gerust generaties mee.

Frisse basis:
kozijnen in wit of crème

De basiskleur van onze kunststof kozijnen is altijd wit glad (gelijkend RAL 9016) of crème glad (gelijkend RAL 9001). Beide zijn perfecte keuzes voor als je het liever basic houdt of graag andere aspecten van je woning wilt accentueren, zoals bijvoorbeeld je gevel of voordeur.

Goed om te weten
 • Basic kleuren
 • Onbehandeld
 • Strak en glad
Keuze uit 2 kleuren

Wit

Gelijkend aan RAL 9016

Crème

Gelijkend aan RAL 9001

Rock een RAL-kleur:
kunststof kozijnen in RAL-kleuren

Wil je een kleurrijk kozijn? Dan leggen we over de basiskleur een decorfolie in de kleur en structuur die jij wilt. Deze afwerking is kleurvast en krasbestendig en blijft ontzettend lang mooi. Deze renolit folie, ook wel decorfolie genoemd, is verkrijgbaar in RealWood®, houtnerf, houtpatroon, glad, mat en metallic.

 

ALKU selectie
Blikvanger in de straat

Voor wie graag wat meer kleur aanbrengt, is er een ruime keuze in zowel kleuren als afwerking. Denk aan gladde, matte of metallic finish. En aan houtnerf, houtpatroon, RealWood® of aluminium-look. Alle veelgekozen kleuren en structuren hebben we samengevoegd in de ALKU selectie. Zit jouw voorkeur er toch niet tussen? Dan kunnen onze adviseurs daar vast een mouw aan passen. Er zijn namelijk nog veel meer kleurmogelijkheden dan alleen de ALKU selectie.

ALKU Selectie
 • Meest voorkomende kleuren en structuren
 • Kleuren volgens de laatste trends
 • Verkrijgbaar in glad, mat, metallic, houtnerf, houtpatroon en RealWood®
Keuze uit 25 kleuren

Wit Basis Glad

Gelijkend RAL 9016

Crème Basis Glad

Gelijkend RAL 9001

Reinwit Houtnerf

Gelijkend RAL 9010

Reinwit RealWood

Gelijkend RAL 9010

Reinwit Mat

Gelijkend RAL 9010

Crème Houtnerf

Gelijkend RAL 9001

Crème Mat

Gelijkend RAL 9001

Lichtgrijs Houtnerf

Gelijkend RAL 7035

Zilvergrijs Houtnerf

Gelijkend RAL 7001

Kwartgrijs Houtnerf

Gelijkend RAL 7039

Basaltgrijs Houtnerf

Gelijkend RAL 7016

Antraciet Houtnerf

Gelijkend RAL 7016

Antraciet RealWood

Gelijkend RAL 7016

Antraciet Mat

Gelijkend RAL 7016

Zwartgrijs Houtnerf

Gelijkend RAL 7021

Zwartgrijs Glad

Gelijkend RAL 7021

Wijnrood Houtnerf

Gelijkend RAL 3005

Dennegroen Houtnerf

Gelijkend RAL 6009

Momentengroen Houtnerf

Gelijkend Sikkens Q0.05.10

Staalblauw Houtnerf

Gelijkend RAL 5011

Sheffield Eiken Houtpatroon

Met realistisch houtpatroon

AnTeak Houtpatroon

Met realistisch houtpatroon

Twee Eiken Houtpatroon

Met realistisch houtpatroon

Anders, in overleg

Als je van hout houdt. Haal het beste van twee werelden in huis.

Een houtpatroon geeft extra sfeer aan je kunststof kozijn

Houtpatroon oogt als hout

Een houtpatroon geeft kunststof kozijnen de uitstraling van ongelakt hout. Dat betekent dus: wel de lusten, niet de lasten. Zo bespaar je op de kosten en ongemakken van onderhoud en slijtage van houten kozijnen. Onze kunststof tegenhanger is krasbestendig, kleurvast en onderhoudsarm. Het beste van twee werelden.

Houtnerf voelt als hout

Kunststof kozijnen met een houtnerf lijken niet alleen sprekend op houten kozijnen, ze voelen ook vrijwel hetzelfde. Ideaal als je wel de houten uitstraling wilt, maar geen behoefte hebt om periodiek te schuren en te schilderen.

Goed om te weten

 • Uitstraling van echt gelakt hout
 • Krasbestendig, kleurvast
 • Onderhoudsarm

houtnerf folie kleuren

Voor wie de subtiele details zoekt die je ook op echt hout aantreft, is er tenslotte RealWood®. Met deze uitvoering zie en voel je niet allen de nerven, maar ook de kringen van een traditioneel houten kozijn.

Is dat nu aluminium?
Een gelakt uiterlijk met acrylcolor

Acrylcolor heeft de look & feel van een aluminium kozijn. Het is een laag die je kozijn extra beschermt. Deze afwerking is het resultaat van een samensmelting van de bovenkant van het kozijn en een krasvaste kleurlaag. Zo ontstaat een zijdemat gekleurd profiel oppervlak dat alle weersinvloeden de baas is.

Goed om te weten
 • Look & feel van een aluminium kozijn
 • Kleurvast en krasvast
 • Wordt niet snel warm in de zon
Keuze uit 7 kleuren

Agaatgrijs

Gelijkend aan RAL 7038

Venstergrijs

Gelijkend aan RAL 7040

Antracietgrijs

Gelijkend aan RAL 7016

Kwartsgrijs

Gelijkend aan RAL 7039

Diepzwart

Gelijkend aan RAL 9005

Ombergrijs

Gelijkend aan RAL 7022

Speciale Acrylkleur

Vraag naar de mogelijkheden

Advies over welke kleur kozijnen?
Neem contact op

Kleuren kiezen voor je kunststof kozijnen kan een ware zoektocht zijn en de keuze is gigantisch. ALKU staat voor je klaar en begeleidt je graag bij het maken van de beste keuze! We hebben alle veelgekozen afwerkingen toegevoegd aan de ALKU selectie, dit kun je zien als een kunststof kozijnen kleurenkaart. Deze kunststof kozijnen kleurenkaart laat de meest gekozen en trendy kleuren van dit moment zien.

Zit je voorkeur er toch niet tussen? Dan kunnen onze adviseurs daar vast een mouw aan passen, dus neem gerust contact met ons op. Of kom gerust eens rondkijken bij een erkend ALKU dealer in de buurt of in één van onze ontdekkingscentra in Middelburg of Tilburg.

Weet je al precies voor welke kleur kunststof kozijnen je gaat? Vraag dan vrijblijvend een offerte op.

 

Let op: Het kleurassortiment van ALKU kan tussentijds wisselen. De genoemde kleuren in al onze uitingen en documentatie kunnen achterhaald zijn. Voor het meest actuele kleurassortiment adviseren we contact op te nemen met een Erkend ALKU dealer. Zij kunnen je voorzien van de laatste informatie en helpen bij het maken van de juiste keuze.

Veelgestelde vragen over kunststof kozijnen en kleuren

De meest gestelde vragen en antwoorden over de kleuren van kunststof kozijnen vind je hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, zodat we je persoonlijk kunnen helpen.

Welke kleur op kozijnen buiten?

Bij ALKU is alles mogelijk. Bijna iedere kleur en je hebt keuze uit verschillende structuren.

Kun je kunststof kozijnen schilderen?

Dat kan zeker. Je kunt het schilderen of opnieuw laten wrappen.

Welke kleur kunststof kozijnen?

Bij ALKU kun je alle kleuren voor kunststof kozijnen zelf samenstellen. We hebben een ALKU selectie met de meest gekozen en trendy kleuren van het moment.

Let op: Het kleurassortiment van ALKU kan tussentijds wisselen. De genoemde kleuren in al onze uitingen en documentatie kunnen achterhaald zijn. Voor het meest actuele kleurassortiment adviseren we contact op te nemen met een Erkend ALKU dealer. Zij kunnen je voorzien van de laatste informatie en helpen bij het maken van de juiste keuze.

Kun je kunststof kozijnen een andere kleur geven?

Ja, het is mogelijk om kunststof kozijnen een andere kleur te geven. Bij ALKU kun je bijvoorbeeld kiezen uit een breed scala aan kleuren voor je kunststof kozijnen.

Moet ik rekening houden met de kleur bij het onderhoud van kunststof kozijnen?

Nee, kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm en verkleuren niet snel. Je hoeft dus geen rekening te houden met de kleur bij het onderhoud.

Kan ik kunststof kozijnen in twee kleuren bestellen?

Ja, kunststof kozijnen in twee kleuren is mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld de binnenkant van de kozijnen een andere kleur geven dan de buitenkant.

Welke kleuren zijn beschikbaar voor Renolit folie (decorfolie)?

Renolit folie, ook wel decorfolie genoemd, is een soort folie die over kunststof kozijnen geplaatst wordt om deze van een andere kleur of structuur te voorzien. Er zijn veel kleurenopties beschikbaar, in diverse structuren, van effen kleuren tot houtpatronen in verschillende tinten.

Welke kleur past het beste bij RAL 9010?

RAL 9010 is een populaire kleur voor deuren en kozijnen. Het past goed bij lichte gevelkleuren en geeft een strakke uitstraling aan het huis.

Staat je vraag er niet tussen?
Stel zelf een offerte samen

Kom snel te weten wat het kost om kozijnen te vervangen.

 • Snel en eenvoudig
 • Vrijblijvende offerte
 • Voor elk type huis
Download brochures