Hoe kunnen
we je verder
helpen?
Van het eerste kopje koffie tot ver na de oplevering staan we voor je klaar.

Vragen staat vrij

De meest gestelde vragen en antwoorden vind je hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, zodat we je persoonlijk kunnen helpen.

Moet ik rekening houden met de kleur bij het onderhoud van kunststof kozijnen?

Nee, kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm en verkleuren niet snel. Je hoeft dus geen rekening te houden met de kleur bij het onderhoud.

Wat zijn de 5 ALKU garanties?

  • 5-sterren beleving

Met ALKU haal je het beste in huis. Service is meer dan een vluchtige conversatie. Het is meer dan een bakje slappe leur met een biscuitje. Service is meedenken, begrijpen en eerlijk adviseren. Dat kost tijd en het behoeft inzicht. ALKU biedt 5-sterren service en kwaliteit aan voor een eerlijke prijs.

  • Slim en duurzaam jouw huis opwaarderen

Kunststof kozijnen zijn een duurzame en aangename investering. Het plaatsen van ALKU kunststof kozijnen zorgt voor een flinke waardestijging van jouw woning. Wij adviseren je graag over deze duurzame investeringen in jouw woning.

  • Optimaal comfort; gemak, genot en gerust.

Gemak: ALKU beschikt over een uitgebreid netwerk van gecertificeerde dealers en werkt uitsluitend met ervaren en kundige specialisten en bedrijven. Daarnaast zijn kunststof kozijnen onderhoudsvriendelijk.

Genot: Kunststof kozijnen zorgen ervoor dat je beschermd bent tegen zon, kou, wind, regen, geluid en insecten. Zo geniet je nog meer van jouw thuis.

Gerust: Fijn wonen begint bij veilig wonen. ALKU kunststof kozijnen voldoen aan strenge veiligheidseisen, waardoor inbrekers buiten(spel) staan.

  • Onmetelijke mogelijkheden: De keuze bij ALKU is gigantisch, maar tegelijkertijd ook heel behapbaar. Onze gecertificeerde dealers begeleiden je graag bij het maken van de beste keuzes. Zodat de kunststof kozijnen volledig naar jouw smaak zijn.
  • Ongekend flexibel: ALKU maakt wensen waar, op maat en op tijd. Maatwerk is bij ons geen meerwerk. Standaard stel je de kunststof kozijnen geheel naar eigen wens en smaak samen. En dat voor een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Hoelang is de garantietermijn bij ALKU?

ALKU biedt meer dan tien jaar garantie op onze kozijnen, deuren en hefschuifpuien én het hang- en sluitwerk van kozijnen. Voor hang- en sluitwerk van deuren en schuifpuien geldt een fabrieksgarantie van twee jaar.

ALKU staat voor jarenlang woonplezier, daar kun je op vertrouwen. Als er zich toch een probleem voordoet, dan biedt ons serviceteam een oplossing.

Hoe kan je de kozijnen het beste onderhouden?

ALKU kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Dit betekent dat traditioneel kozijnonderhoud zoals schuren en schilderen niet nodig is. Wel moeten de scharnieren en het beslag jaarlijks een beetje gesmeerd worden om de soepele werking hiervan te behouden. Ook is het natuurlijk mogelijk dat een kozijn vies wordt door weersinvloeden, een regelmatige schoonmaakbeurt zal er dus ook aan te pas moeten komen.

Bij onze Erkend ALKU dealers en Ontdekkingscentra kun je terecht voor een onderhoudsset voor jouw kozijnen. Door het regelmatig gebruik hiervan zorg je ervoor dat jouw kozijnen een leven lang mee gaan.

Hoe maak ik mijn kunststof kozijnen schoon?

De kunststof kozijnen van ALKU zijn onderhoudsarm. Je hoeft ze alleen af en toe schoon te maken. Hiervoor kun je het ALKU onderhoudsset gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar bij onze Erkend ALKU dealers en Ontdekkingscentra.

Let op: met de volgende producten mag je de kunststof kozijnen niet mee schoonmaken;

  • Schuursponsjes
  • Schurend schoonmaakmiddel
  • Agressief schoonmaakmiddel zoals spiritus en chloor
  • Auto-onderhoudsproducten

Deze middelen zijn te agressief en kunnen de kunststof kozijnen beschadigen.

Wanneer zijn mijn kozijnen aan vervanging toe?

Houten kozijnen zijn toe aan vervanging wanneer er zachte plekken in het hout of barsten in het schilderwerk zitten. Dit is namelijk een teken van houtrot.

Wanneer je nog kozijnen hebt met enkel glas is dit ook een goede reden om de kozijnen te vervangen. Dit zorgt namelijk voor een slechte isolatie.

Ten slotte is het verstandig om de kozijnen te vervangen wanneer deze nog oude hang- en sluitwerk hebben. Dit maakt het namelijk voor inbrekers makkelijker om in te breken.

Hoe onderhoud ik mijn kunststof kozijnen?

ALKU kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Dit betekent dat traditioneel kozijnonderhoud zoals schuren en schilderen niet nodig is. Wel moeten de scharnieren en het beslag jaarlijks een beetje gesmeerd worden om de soepele werking hiervan te behouden. Ook is het natuurlijk mogelijk dat een kozijn vies wordt door weersinvloeden, een regelmatige schoonmaakbeurt zal er dus ook aan te pas moeten komen.

Bij onze Erkend ALKU dealers en Ontdekkingscentra kunt u terecht voor een onderhoudsset voor uw kozijnen. Door het regelmatig gebruik hiervan zorgt u ervoor dat uw kozijnen een leven lang mee gaan.

Alle veelgestelde vragen

Contact

Neem voor servicevragen contact op via ons contactformulier. Of bel ons op 0800 – 255 87 58.

Neem contact op

Gegarandeerde garantie

Kwaliteit en dat (keur)merk je

ALKU is in het bezit van
alle onafhankelijke kwaliteitskeurmerken en certificaten.

Langdurig woonplezier

Bij ALKU geniet je van meer dan tien jaar garantie op onze hoogwaardige kozijnen, deuren en hefschuifpuien, inclusief het hang- en sluitwerk van de kozijnen. Voor het hang- en sluitwerk van deuren en schuifpuien geldt een fabrieksgarantie van twee jaar.

Bij ALKU streven we naar langdurig woonplezier, waarop je altijd kunt vertrouwen. Mocht er toch een probleem optreden, dan staat ons toegewijde serviceteam voor je klaar met een passende oplossing.

Zware kwaliteit
maakt licht werk

Onze producten gaan een leven lang mee: zonder schuren, schilderen en andere tijdrovende en kostbare handelingen. Voor het reguliere, lichte onderhoud om de fraaie uitstraling te behouden, zijn professionele onderhoudsproducten bij je dichtstbijzijnde ALKU dealer te bestellen.

Naar onderhoud