Een lagere energierekening dankzij HR++ glas

Dankzij HR++ glas heb je een lagere energierekening. HR++ glas heeft namelijk een veel betere isolerende werking dan normaal dubbel glas. Met HR+++ glas kun je het warmteverlies via ramen en deuren verder beperken. Dit type glas heeft de hoogste isolatiewaarde. Dat levert optimale energiebesparing op.

Isolerende beglazing vs dubbel glas

Er bestaat hoogrendementsglas (ook wel isolerend glas genoemd) en dubbel glas. Qua uiterlijk zijn deze soorten glas hetzelfde, echter bij hoogrendementsglas zit er een onzichtbare laag metaalfolie tussen de glaslagen. Deze coating is een isolerende laag, waardoor het raam heel goed isoleert.

Deze isolerende werking is steeds verder verbeterd waardoor er meerdere types zijn ontstaan: HR+, HR++ en zelfs HR+++ glas. ALKU past standaard dubbele (HR++) isolerende beglazing toe.

HR++ glas van ALKU: je zult het verschil merken

Met HR++ isolerende beglazing zorg je ervoor dat warmte binnen wordt gehouden in de koudere dagen, en vice versa in de warmere dagen. Dat is comfortabel maar ook merkbaar in je lagere energierekening. Je bespaart enorm op de stookkosten. De investering in het glas verdien je dus uiteindelijk weer terug!

Driedubbele isolerende beglazing

Ten opzichte van de dubbelglas oplossingen, kun je het warmteverlies via ramen en deuren verder beperken met HR+++ glas. Daarnaast wordt het (woon)comfort verder verhoogd. Vanwege de dubbele spouw in het glas en een extra isolerende coating, zal de oppervlaktetemperatuur aan de kamerzijde van de binnenruit bij HR+++ glas hoger zijn en minder afkoelen bij extreem koude weersomstandigheden, ten opzichte van HR++ glas.

Dat maakt HR+++ glas geschikt voor combinaties met lage temperatuur verwarming (zoals vloerverwarming).

Ventilatie is belangrijk bij isolatieglas

Bij hoogrendementsglas (vooral HR++ glas) kun je te maken krijgen met condens op koude plekken op het glas. Goede ventilatie voorkomt condens, bijvoorbeeld door een ventilatierooster boven het raam te plaatsen.

Ontdek de extra mogelijkheden bij dubbel glas

Naast HR++ isolerend glas vind je bij ALKU ook verschillende soorten figuurglas, zonwerend glas, gematteerd glas, glas met roedeverdeling, glas in lood, glas met ingebouwde jaloezieën en HR++ gelaagde beglazing (in veel situaties verplicht).

Ontdek wat aansluit op jouw wensen: kom kijken bij een dealer in de buurt of vraag een offerte aan. We maken dan een afspraak met je om de voorgestelde prijzen (variërend per aantal vierkante meter) te
bespreken.

Wat is de volgende stap?

Naast de keuze in het glas, is het ook van belang dat het jasje eromheen er goed uitziet. Op zoek naar inspiratie of de verschillende mogelijkheden? Neem dan een kijkje op onze kunststof kozijnen pagina of op de voordeur met glas pagina.

Stel zelf een offerte samen

Kom snel te weten wat het kost om kozijnen te vervangen.

  • Snel en eenvoudig
  • Vrijblijvende offerte
  • Voor elk type huis
Download brochures