Terug naar productoverzicht

2 delige schuifpui
van kunststof

Het plaatsen van een kunststof schuifpui 2 delig heeft zo zijn voordelen. Vanuit de woonkamer kun je een perfecte doorgang naar de tuin maken. De uitstraling van de schuifpui kun je geheel zelf bepalen zodat het naar eigen wensen wordt ingericht. ALKU helpt je hier graag bij.

Wat een 2 delige schuifpui jou allemaal oplevert

Onderhoudsvriendelijk

Net als bij de kunststof kozijnen en deuren van ALKU, zijn ook de kunststof hefschuifpuien onderhoudsvriendelijk. Ze zijn makkelijk schoon te houden met een reinigingsdoek en gaan jaren mee. Ook hoef je ze nooit te schilderen, wat je een hoop onderhoudskosten bespaart.

Bovendien zijn alle ALKU hefschuifpuien voorzien van hoogwaardige krimp- en onderhoudsvrije zachte rubber afdichtingen. Dit zorgt ervoor dat er door weersinvloeden geen streepvormingen op het glas of kozijn ontstaan.

Ook zijn de hefschuifpuien geheel wind- en waterdicht en blijft het onderhoud gering. De aanschaf van een kunststof schuifpui is dus een duurzame investering!

Gebruiksvriendelijk

De gebruiksvriendelijkheid van een hefschuifpui is erg groot. Doordat bij het openen van de schuifpui het verplaatsbare deel omhoog wordt getild, heeft het nauwelijks contact met het kozijnkader. Hierdoor worden hoge drempels voorkomen en kun je de hefschuifpui gemakkelijk bedienen met weinig kracht.

Goed isolerend

De kunststof hefschuifpuien van ALKU zijn uitgerust met een onderhouds- en krimpvrije zachte rubber afdichting. Dit zorgt voor wind- en waterdichtheid van de schuifpui.

Ook heeft de profielopbouw van meerdere kamers een duidelijk voordeel als je deze vergelijkt met andere materialen. Hierdoor isoleren ALKU hefschuifpuien geluid en warmte optimaal. Glaslatten zijn in twee uitvoeringen verkrijgbaar, een geprofileerde en een rechte glaslat. Lees in ons blog meer over de isolatie van kunststof kozijnen.

Vakkundige montage

Het plaatsen van een kunststof hefschuifpui 2 delig heeft meer impact dan het vervangen van een kozijn of deur. Zo moet je er rekening mee houden dat de achtergevel er geheel uit wordt gehaald. Het is daarom belangrijk dat het door een vakman gebeurt zodat alles op de juiste manier wordt gemonteerd.

Een schuifpui plaatsen kan in 1 dag worden gedaan. Deze tijd hangt af van de plek waar de schuifpui geplaatst moet worden. In sommige gevallen is er een hijskraan nodig. Deze wordt dan gehuurd door ALKU.

Waarom je voor een ALKU
schuifpui gaat

Veilig

Inbraakwerend, kindveilige sluitsystemen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Uitstekende garantie

10 jaar garantie op kunststof hefschuifpuien. Op hang- en sluitwerk 2 jaar garantie.

Eigen montage

Onze vakmensen zorgen voor vlekkeloos monteren van je kunststof schuifpui.

Naadloos én stijlvol

Met een kunststof schuifpui van ALKU creëer je een naadloze én stijlvolle overgang van binnen naar buiten. Met een hefschuifpui krijg je een onbelemmerde doorgang door de lage overstap.

De grote glasoppervlakte zorgt voor een ruim zicht naar buiten en een goede lichtopbrengst binnen. Het plaatsen van een hefschuifpui is ideaal om aan te brengen in je huidige gevel, maar natuurlijk ook voor een uitbouw.

Een ander groot voordeel van een kunststof schuifpui van ALKU is dat het ruimtebesparend is doordat draaiende delen ontbreken. Zo creër je extra ruimte die op een efficiëntere manier opgevuld kan worden. Dit zorgt mede voor een strakke uitstraling van je huis.

Bediening en sluiting

Bij de aanschaf van een 2 delige schuifpui van ALKU heb je de keuze uit twee soorten bedieningen. Bij een binnenbediening zit er een kruk en een veiligheidscilinder aan de binnenkant en aan de buitenkant een komgreep. Een andere optie is een binnen- en buitenbediening. Er zitten dan aan beide kanten van de schuifpui een kruk en een veiligheidscilinder. Zo kun je de schuifpui ook sluiten en ontsluiten vanaf de buitenkant.

Kleuren

De hefschuifpuien van ALKU zijn in vele kleuren en structuren verkrijgbaar. In de ALKU selectie hebben we de meest gangbare kleuren opgenomen.

ALKU Selectie
  • Meest voorkomende kleuren en structuren
  • Kleuren volgens de laatste trends
  • Verkrijgbaar in glad, mat, metallic, houtnerf, houtpatroon en RealWood®
Keuze uit 25 kleuren

Wit Basis Glad

Gelijkend RAL 9016

Crème Basis Glad

Gelijkend RAL 9001

Reinwit Houtnerf

Gelijkend RAL 9010

Reinwit RealWood

Gelijkend RAL 9010

Reinwit Mat

Gelijkend RAL 9010

Crème Houtnerf

Gelijkend RAL 9001

Crème Mat

Gelijkend RAL 9001

Lichtgrijs Houtnerf

Gelijkend RAL 7035

Zilvergrijs Houtnerf

Gelijkend RAL 7001

Kwartgrijs Houtnerf

Gelijkend RAL 7039

Basaltgrijs Houtnerf

Gelijkend RAL 7016

Antraciet Houtnerf

Gelijkend RAL 7016

Antraciet RealWood

Gelijkend RAL 7016

Antraciet Mat

Gelijkend RAL 7016

Zwartgrijs Houtnerf

Gelijkend RAL 7021

Zwartgrijs Glad

Gelijkend RAL 7021

Wijnrood Houtnerf

Gelijkend RAL 3005

Dennegroen Houtnerf

Gelijkend RAL 6009

Momentengroen Houtnerf

Gelijkend Sikkens Q0.05.10

Staalblauw Houtnerf

Gelijkend RAL 5011

Sheffield Eiken Houtpatroon

Met realistisch houtpatroon

AnTeak Houtpatroon

Met realistisch houtpatroon

Turner Eiken Houtpatroon

Met realistisch houtpatroon

Anders, in overleg

Zit je kleur er niet bij? Vraag de ALKU verkoopadviseur naar meer kleur- en structuurmogelijkheden.

Glas

Bij het kopen van een schuifpui heb je de keuze uit verschillende soorten glas. Schuifpuien van ALKU worden standaard geleverd met HR++ glas. Dit is goed isolerend glas en zal zorgen voor een lage energierekening.

Naast hoogrendementsglas zijn er nog vele andere mogelijkheden, zoals gematteerd glas, zonwerend glas en figuur glas. Door de grote glasoppervlakten creëer je een lichte ruimte met een strakke uitstraling. Je haalt het zonnetje in huis!

Aantrekkelijk geprijsd

Een hefschuifpui kopen is niet iets wat je dagelijks doet. Om het kostenplaatje compleet te maken is het dus belangrijk dat je rekening houdt met verschillende factoren.

Factoren die van invloed zijn op de prijzen van een schuifpui, zijn de afmetingen. Ook het glastype, de moeilijkheidsgraad van de montage en de kleurstelling zijn belangrijke prijsbeïnvloeders.

10 jaar garantie

Ook de hefschuifpuien van ALKU hebben een fabrieksgarantie van 10 jaar. Op het hang- en sluitwerk zit 2 jaar fabrieksgarantie. Het productiesysteem is gecertificeerd met KOMO-keur. Ook de fabricage en de kwaliteit van het product staan onder voortdurende controle van SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw).

Verschil met kiepschuifpui

Een kiepschuifpui en een hefschuifpui zien er op het eerste gezicht exact hetzelfde uit. Toch zit er wel degelijk verschil tussen deze twee.

Zo kan er bij een kiepschuifpui een raam gekiept worden. Dit zorgt voor een zwaardere bediening. Een kiepschuifpui vereist daarom veel meer kracht om de deur te kunnen verplaatsen dan bij een hefschuifpui.

Een ander verschil is dat er bij de hefschuifpui met vele grotere oppervlakken gewerkt kan worden dan bij een kiepschuifpui.

Accessoires

Net als bij de deuren en kozijn heb je bij de schuifpuien van ALKU keuze uit verschillende soorten accessoires. Zo kun je het uiterlijk van de schuifpui aanpassen aan de stijl van de rest van je huis. Je kunt dus je eigen schuifdeur samenstellen met de keuze uit verschillende grepen, sloten en horren.

Ook heb je bij een schuifdeur het verschil tussen alleen een binnenbediening en een binnen- en buitenbediening. Hierbij is het belangrijk om goed over de functie van de schuifdeur na te denken om de juiste beslissingen te nemen. ALKU helpt je hier graag bij.

Extra opties

Meer weten?

Er valt veel te lezen over onze schuifpuien

Download brochure

Vrijblijvende offerte aanvragen?