Terug naar productoverzicht

Zwarte kunststof kozijnen

Een interieur met zwarte kozijnen zien we op het moment steeds vaker voorbij komen. Het is dé woontrend van nu. En dat is logisch! Zwarte kozijnen passen namelijk bij bijna elk interieur en geven je woning een exclusieve uitstraling.

Zwarte kunststof kozijnen worden bij ALKU in verschillende RAL kleuren geproduceerd. Zo produceren wij kunststof kozijnen in de kleuren RAL 9005, RAL 7021 en RAL 8022.

RAL 9005, RAL 7021 en RAL 8022

RAL 9005 is een diepzwarte kleur. Deze kleur is beschikbaar in Acrylcolor. Daarnaast worden onze kunststof kozijnen ook geproduceerd in Zwartgrijs (RAL 7021). Hierbij kun je kiezen uit glad of houtnerfstructuur. Deze kleur kun je vergelijken met Antraciet.

Ten slotte leveren wij onze kunststof kozijnen ook in het Zwartbruin, namelijk RAL 8022.

Goed om te weten
  • Dé woontrend van nu!
  • Kleurvast en krasvast
  • Géén kromtrekkingen
Op dit moment te verkrijgen in Zwartgrijs

Zwartgrijs

Gelijkend aan RAL 7021

De juiste kleur
bij jouw stijl

Zwarte kunststof kozijnen passen bij vrijwel elke woonstijl. Hiermee kun je namelijk een mooi contrast creëren met zowel je gevel als het interieur. Of juist het authentieke karakter van jouw woning versterken.

Bij een wit huis passen zwarte kunststof kozijnen erg mooi. Maar ook bij een huis met rode bakstenen zorgen zwarte kozijnen voor een bijzonder effect.

Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor zwarte kunststof kozijnen in de kleuren RAL 9005 en RAL 7021. Hiermee creëer je een stijlvolle, strakke en moderne uitstraling.

Maar ook bij een landelijke woonstijl passen zwarte kunststof kozijnen erg goed. Bijvoorbeeld de kleur RAL 8022, Zwartbruin, zorgt voor een chique en luxe uitstraling.

Zwarte kozijnen binnen

Zwarte kunststof kozijnen passen in nagenoeg elk interieur. Bij zowel een modern interieur als landelijk interieur en van een klassiek interieur tot industrieel interieur. Bij elke stijl zorgen zwarte kunststof kozijnen nog meer voor een bijzondere uitstraling.

Daarnaast wordt de buitenruimte meer betrokken bij het huis door zwarte kunststof kozijnen. Door deze zwarte omlijsting van je ramen kan het uitzicht als een schilderij eruit komen zien. Je kan hiermee nog meer aandacht naar jouw tuin of uitzicht brengen.

Zwarte kozijnen kunnen mooi gecombineerd worden met zowel lichte als donkere kleuren. Beide combinaties zorgen voor een ander effect.

Door ze te combineren met lichte kleuren creëer je een mooi contrast. Hierdoor zullen jouw nieuwe zwarte kunststof kozijnen nog meer opvallen. Wanneer je gaat combineren met gouden accessoires, ontstaat er een klassieke en luxe sfeer.

Maar ook bij bruin- en groentinten passen zwarte kozijnen erg mooi. Hierdoor ontstaat er een landelijk interieur met een stoer randje. Naar welke interieurstijl je dus ook op zoek bent, zwarte kozijnen passen erbij!

Zwarte kozijnen buiten

Zwarte kunststof kozijnen aan de buitenkant van je huis zorgen voor een exclusief effect. Zo kan een huis met een strakke witte gevel en zwarte kozijnen zorgen voor een moderne uitstraling. Maar ook bij een landelijke woning staan zwarte kozijnen erg mooi. Het creëert namelijk een klassieke uitstraling voor jouw woning.

Ook passen ze goed bij rode bakstenen. Hiermee kun je bijvoorbeeld het authentieke karakter van een woning mooi accentueren. Zwarte kunststof kozijnen in combinatie met rode bakstenen creëert vaak een industriële uitstraling.

Bij een donkere gevel zullen de zwarte kunststof kozijnen minder opvallen. Maar een compleet donkere gevel kan ook juist een bijzondere sfeer uitstralen.

De voor- en nadelen
van zwarte kozijnen

Ondanks dat zwarte kozijnen bij elk interieur en stijl passen, begrijpen wij dat het een lastige keuze is. Zwarte kunststof kozijnen zijn namelijk een woonstijltrend. Hierdoor kunnen wij niet voorspellen of dit een hype is of daadwerkelijk een trend is die blijft hangen.

Kies daarom alleen voor zwarte kunststof kozijnen wanneer dit helemaal bij jouw smaak en woning aansluit. Nieuwe kunststof kozijnen zijn namelijk een investering die een leven lang meegaan. Dus een keuze die je zeker niet overhaast moet maken.

Op het internet is veel te lezen over de nadelen van zwarte kunststof kozijnen. Wat vaak naar voren komt is dat zwarte kozijnen kromtrekken door de warmte. Bij ALKU kunststof kozijnen kan dit echter niet.

Onze kozijnen nemen geen warmte op doordat de zwarte folio is voorzien van een witte backing. Extreme opwarming wordt hiermee voorkomen en zo zullen jouw nieuwe zwarte kunststof kozijnen nooit krom trekken door de hitte.

Daarnaast neemt Acrylcolor nooit warmte op, dus welke kleur kunststof kozijnen je ook kiest, ze zullen nooit kromtrekken.

Ook met zwarte kunststof kozijnen kom je in aanmerking voor het ontvangen van subsidie. Kijk op onze pagina over subsidie hoe ook jij ‘gratis’ kan verduurzamen met onze ALKU kunststof kozijnen. Wil je meer weten over welke mogelijkheden je hebt qua kozijnen in kleur?

Overal toepasbaar in huis

Bij ALKU zijn al onze producten beschikbaar in de kleuren Diepzwart – RAL 9005, Zwartgrijs – RAL 7021, en Zwartbruin – RAL 8022. Zo kun je kiezen uit nieuwe zwarte kunststof deuren, kozijnen, veranda’s, etc. Daarnaast zijn onze kozijnen te combineren met zwart beslag om er nog meer één geheel van te maken.

Weet je niet zeker of zwarte kozijnen het beste bij jouw huis passen? Maak dan een afspraak bij een dealer bij jou in de buurt. Onze adviseurs helpen je graag met het maken van de beste keuzes bij jouw woning. Neem contact met ons op en we helpen je zo snel mogelijk.

Let op: Het zwarte kleurassortiment van ALKU kan tussentijds wisselen. De genoemde kleuren in al onze uitingen en documentatie kunnen achterhaald zijn. Voor het meest actuele kleurassortiment adviseren we contact op te nemen met een Erkend ALKU dealer. Zij kunnen je voorzien van de laatste informatie en helpen bij het maken van de juiste keuze.

Stel zelf een offerte samen

Kom snel te weten wat het kost om kozijnen te vervangen.

  • Snel en eenvoudig
  • Vrijblijvende offerte
  • Voor elk type huis
Download brochures