Heb je een vraag?
Hier vind je het antwoord!

Op elke vraag hebben we een antwoord. Als het antwoord op jouw vraag hier niet bij staat, neem dan contact op met ons en we geven je snel een oplossing!

Vragen over Algemeen

ALKU werkt met producten van de hoogste kwaliteit en met echte vakmensen. De interne kwaliteitscontroles zijn zeer streng. Toch onderschrijven wij het belang van onafhankelijke kwaliteitskeurmerken en een waarborgfonds. Deze keurmerken houden ons scherp en bieden zekerheid over kwaliteit en levering. Zo is jouw investering geborgd.

Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG): ALKU levert volgens de normering van de VKG

Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG): SKG controleert het fabricageproces en de producten van ALKU op deugdelijkheid en kwaliteit. SKG certificeert daarnaast hang- en sluitwerk.

Politiekeurmerk Veilig Wonen: Onze kozijnen, deuren en schuifpuien dragen het politiekeurmerk. Ze zijn voorzien van gecertificeerd, inbraakwerend hang- en sluitwerk.

KOMO-keurmerk: het KOMO-keurmerk is een gecombineerde kwaliteitsverklaring voor de toepassing van producten in de bouwwerken, montage en verwerking. Het biedt de garantie dat producten en werkwijze aan de regelgeving voldoen.

Nederlands Fabricaat: ALKU kozijnen zijn 100% Nederlands. Geproduceerd in onze eigen multifunctionele bedrijfsruimte in Tilburg.

EU-normen: ALKU gevelelementen en toebehoren worden volgens EU-normen gefabriceerd en geleverd.

Wij zijn op werkdagen van 8:00 tot 18:00 uur telefonisch te bereiken op 0800 - 255 87 58. De openingstijden van jouw dichtstbijzijnde Erkend ALKU Dealer vind je op de betreffende dealerpagina.

Bij het aanschaffen van kunststof kozijnen is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van de kozijnen en de keurmerken (zoals het VKG keurmerk, Politiekeurmerk Veilig Wonen, etc.). Daarnaast kun je bij het aanschaffen van kunststof kozijnen letten op het gebruik van het juiste glas conform en de isolatiewaarden.

Om zo goed mogelijk jouw wensen te realiseren, kun je langskomen in ons Ontdekkingscentrum. Hier word je geholpen door onze adviseurs en kunnen jullie samen de juiste keuzes maken voor jouw nieuwe kunststof kozijnen.

Heb je een vraag, klacht. of opmerking? Dan kun je op alku.nl/contact via ons contactformulier een bericht achterlaten. Wij komen zo snel mogelijk bij je terug.

Voor dringende vragen kun je ons altijd bereiken op 0800-2558758. Voor vragen over onze producten nodigen wij je graag uit in onze showroom. Hier staan wij voor je klaar, net als de koffie.

De algemene voorwaarden kun je vinden onder alku.nl/algemene-voorwaarden.

Nee, het is niet altijd nodig voorafgaande aan een bezoek een afspraak te maken. Wel is het zo, dat je met een afspraak zeker weet dat er een adviseur beschikbaar is en alle tijd kan nemen voor vragen.

Maar let op, enkele van onze Erkend ALKU Dealers zijn enkel op afspraak geopend. Het advies is dan ook om altijd even de openingstijden van jouw dichtstbijzijnde dealer te bekijken.

Ja, iedereen kan bij ons een offerte aanvragen! Dit kan gemakkelijk op onze website via alku.nl/offerte of kom langs bij een ALKU dealer bij jou in de buurt.

Vragen over De service van ALKU

Wij accepteren alleen betalingen per bank. Contant betalen of pinnen is niet mogelijk.

Ja, jouw ALKU adviseur is verantwoordelijk vanaf het eerste gesprek tot en met de afronding van het project. Voor vragen kun je steeds bij dezelfde persoon terecht die de situatie kent en weet wat er is afgesproken.

Omdat ALKU in eigen fabriek produceert, kunnen wij flexibel inspelen op jouw specifieke wensen. En dat zonder verlies van tijd. In ons productieproces kunnen wij veel details voorbereiden op de situatie bij jouw thuis. Daarnaast bieden wij door eigen productie een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Vragen over De voorbereiding

Op de dag van montage zorgen onze monteurs ervoor dat je zo weinig mogelijk omkijken hebt. Het enige wat we aan jou vragen is om te zorgen voor een vrije werkruimte. Dek meubels en andere spullen af om schade te voorkomen en leg stucloper op de vloer en trap. Zorg tenslotte voor voldoende ruimte in de buurt van de woning om een container te kunnen plaatsen.

De maatvoeringen meet je op tussen de muren (breedte, van links naar rechts). De hoogtemaat bij ramen meet je op vanaf de onderzijde van het kozijnelement tot de bovenliggende muur (niet vanaf de waterslag buiten maar echt het kozijnelement).

Bij de deuren meet je van de onderzijde onderdorpel tot de bovenliggende muur (ook echt het gehele kozijnelement dus).

Het is van belang dat je altijd opmeet vanaf de buitenkant van het pand/huis. Vergeet hierbij de panelen boven de kozijnelementen aan de 1e etage niet.

Vragen over Levering & Montage

Ja, dit is echter wel een keuze. Je kan er ook voor kiezen om de kozijnen te kopen exclusief montage.

Wil je meer weten over de werkwijze en het monteren van jouw nieuwe kozijnen? Neem dan een kijkje op onze pagina over kozijnen vervangen.

Over de verwachte levertijd durven wij geen concrete uitspraken te doen. De levertijd van kozijnen is namelijk afhankelijk van veel verschillende factoren. Zo verscheelt deze onder anderen per type element of dealer.

Om meer te weten te komen kun je het beste contact opnemen met een dealer bij jou in de buurt via alku.nl/dealers.

Nee, wij rekenen geen voorrijkosten.

Ja, doordat over heel Nederland Erkend ALKU dealers zijn gevestigd, is ALKU altijd dicht bij thuis. Kijk voor jouw dichtstbijzijnde ALKU dealer op alku.nl/dealers.

De duur van de montage is afhankelijk van de hoeveelheid kozijnen die worden vervangen en de situatie van de woning.

Bij het vervangen van de kozijnen van een gemiddelde woning, zijn onze monteurs ongeveer één week bezig. Onze monteurs gaan tijdens de montage niet weg voordat alle kozijnen dicht zijn gemaakt. Zo zit jij aan het einde van de dag nooit in de tocht tijdens de montage.

Vragen over Offertes, garantie en acties

  • 5-sterren beleving

Met ALKU haal je het beste in huis. Service is meer dan een vluchtige conversatie. Het is meer dan een bakje slappe leur met een biscuitje. Service is meedenken, begrijpen en eerlijk adviseren. Dat kost tijd en het behoeft inzicht. ALKU biedt 5-sterren service en kwaliteit aan voor een eerlijke prijs.

  • Slim en duurzaam jouw huis opwaarderen

Kunststof kozijnen zijn een duurzame en aangename investering. Het plaatsen van ALKU kunststof kozijnen zorgt voor een flinke waardestijging van jouw woning. Wij adviseren je graag over deze duurzame investeringen in jouw woning.

  • Optimaal comfort; gemak, genot en gerust.

Gemak: ALKU beschikt over een uitgebreid netwerk van gecertificeerde dealers en werkt uitsluitend met ervaren en kundige specialisten en bedrijven. Daarnaast zijn kunststof kozijnen onderhoudsvriendelijk.

Genot: Kunststof kozijnen zorgen ervoor dat je beschermd bent tegen zon, kou, wind, regen, geluid en insecten. Zo geniet je nog meer van jouw thuis.

Gerust: Fijn wonen begint bij veilig wonen. ALKU kunststof kozijnen voldoen aan strenge veiligheidseisen, waardoor inbrekers buiten(spel) staan.

  • Onmetelijke mogelijkheden: De keuze bij ALKU is gigantisch, maar tegelijkertijd ook heel behapbaar. Onze gecertificeerde dealers begeleiden je graag bij het maken van de beste keuzes. Zodat de kunststof kozijnen volledig naar jouw smaak zijn.
  • Ongekend flexibel: ALKU maakt wensen waar, op maat en op tijd. Maatwerk is bij ons geen meerwerk. Standaard stel je de kunststof kozijnen geheel naar eigen wens en smaak samen. En dat voor een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Wanneer de aanvraag is ontvangen wordt er een persoonlijke offerte aangemaakt. We komen zo snel mogelijk bij je terug, door drukte kan dit soms langer duren.

Wanneer je de offerte hebt ontvangen kan je deze rustig doornemen. Voor vragen of opmerkingen kun je altijd contact opnemen met jouw ALKU dealer.

ALKU biedt meer dan tien jaar garantie op onze kozijnen, deuren en hefschuifpuien én het hang- en sluitwerk van kozijnen. Voor hang- en sluitwerk van deuren en schuifpuien geldt een fabrieksgarantie van twee jaar.

ALKU staat voor jarenlang woonplezier, daar kun je op vertrouwen. Als er zich toch een probleem voordoet, dan biedt ons serviceteam een oplossing.

Een offerte-aanvraag doe je eenvoudig via de offerte pagina op onze website. Ook is het mogelijk een afspraak te maken bij je dichtstbijzijnde Erkend ALKU Dealer om direct een offerte te laten maken.

Verder is het mogelijk om een afspraak te maken op locatie, om thuis een offerte op te laten nemen. Dit doet u telefonisch of via het afspraak formulier op de pagina van uw dichtstbijzijnde Erkend ALKU Dealer. Zo weet u zeker dat de juiste maten meegenomen worden bij het bepalen van de prijs.

Voor meer informatie kun je ons natuurlijk ook telefonisch bereiken via 0800 - 255 87 58.

Vragen over Onderhoud

Houten kozijnen zijn toe aan vervanging wanneer er zachte plekken in het hout of barsten in het schilderwerk zitten. Dit is namelijk een teken van houtrot.

Wanneer je nog kozijnen hebt met enkel glas is dit ook een goede reden om de kozijnen te vervangen. Dit zorgt namelijk voor een slechte isolatie.

Ten slotte is het verstandig om de kozijnen te vervangen wanneer deze nog oude hang- en sluitwerk hebben. Dit maakt het namelijk voor inbrekers makkelijker om in te breken.

De kunststof kozijnen van ALKU zijn onderhoudsarm. Je hoeft ze alleen af en toe schoon te maken. Hiervoor kun je het ALKU onderhoudsset gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar bij onze Erkend ALKU dealers en Ontdekkingscentra.

Let op: met de volgende producten mag je de kunststof kozijnen niet mee schoonmaken;

  • Schuursponsjes
  • Schurend schoonmaakmiddel
  • Agressief schoonmaakmiddel zoals spiritus en chloor
  • Auto-onderhoudsproducten

Deze middelen zijn te agressief en kunnen de kunststof kozijnen beschadigen.

ALKU kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Dit betekent dat traditioneel kozijnonderhoud zoals schuren en schilderen niet nodig is. Wel moeten de scharnieren en het beslag jaarlijks een beetje gesmeerd worden om de soepele werking hiervan te behouden. Ook is het natuurlijk mogelijk dat een kozijn vies wordt door weersinvloeden, een regelmatige schoonmaakbeurt zal er dus ook aan te pas moeten komen.

Bij onze Erkend ALKU dealers en Ontdekkingscentra kun je terecht voor een onderhoudsset voor jouw kozijnen. Door het regelmatig gebruik hiervan zorg je ervoor dat jouw kozijnen een leven lang mee gaan.

Vragen over Onze producten

Al onze producten kun je vinden op alku.nl/producten. Daarnaast kunnen wij geheel naar jouw wensen een product ontwerpen. Alles is mogelijk in overleg met een dealer bij jou in de buurt.

Onze kozijnen, deuren, etc. worden gemaakt van PVC kunststof, glas, staal voor de versteviging en folie voor de kleur van het kozijn. 

Kunststof kozijnen met Intensieve Schuim Isolatie (ISI®-technologie) in combinatie met HR+++ glas zorgen voor de beste isolatie.

Welke type glas het beste bij jouw kunststof kozijn past is afhankelijk van jouw behoeftes. Onze adviseurs helpen je hierbij graag om de juiste keuze te maken.

ALKU past standaard HR++ beglazing toe. Voor het meeste comfort kun je kiezen voor HR+++ glas. Hiermee kun je warmteverlies via ramen en deuren verder beperken. Daarnaast heeft HR+++ een geluidsdichte werking.  

Onze kozijnen, deuren en schuifpuien dragen het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Ze zijn voorzien van gecertificeerd, inbraakwerend hang- en sluitwerk. Met ALKU kozijnen ben je niet alleen beschermd tegen weer en wind, maar ook tegen ongewilde bezoekers!

Ja, alles wat in aanraking komt met Uv-licht verkleurt. Zo ook onze kozijnen. De verkleuring is gelukkig minimaal waardoor deze zo min mogelijk opvalt.

De kleur en structuur van kozijnen bepalen de sfeer van uw huis. ALKU heeft daarom een hoop verschillende kleuren beschikbaar. Bij een dealer bij jou in de buurt kun je langskomen om kleurmonsters te bekijken. Hieronder staan alle opties op een rijtje:

Standaard kleuren: ALKU levert kunststof kozijnen in twee standaard kleuren: wit en crème. Dit zijn perfecte keuzes voor mensen die het liever basic houden of juist andere aspecten van hun woning willen accentueren.

Acrylcolor: Acrylcolor is een laag die het kozijn extra beschermt, het is namelijk kleur- en krasvast. Het heeft de look & feel van een aluminium kozijn. Ideaal als je jouw woning een moderne en strakke uitstraling wil geven. Acrylcolor is verkrijgbaar in acht kleuren. Benieuwd welke kleur het beste bij jouw huis past? Kom dan eens rondkijken bij een erkend ALKU dealer in de buurt en vraag jouw verkoopadviseur om professioneel kleuradvies.

Houtnerfstructuur: Geef jouw kozijnen nog meer leven met een houtnerfstructuur. Zo krijgen ze toch de karakteristieke uitstraling van echt hout, maar hoef je nooit meer te schuren en te schilderen. Houtnerfstructuur is krasbestendig en kleurvast en er is een keuze uit 20 kleuren.

RealWood®: RealWood® is een folie die nóg echter is dan een traditionele houtnerfstructuur. Deze folie is nauwelijks te onderscheiden van echt hout door de realistische houtkringen en houtvlammen. Ook is deze krasbestendig, kleurvast én onderhoudsarm. RealWood® is te verkrijgen in zes kleuren.

De kosten zijn afhankelijk van diverse elementen, wensen, etc. Hier kunnen wij geen concrete voorbeelden voor geven. Maak een afspraak bij een dealer bij jou in de buurt om meer informatie te krijgen.

ALKU deuren zijn geheel naar wens samen te stellen. Door de grote keuze in ontwerp, dorpels, beglazing, deurbeslag en andere accessoires is ons deurenassortiment eindeloos groot. We snappen dus dat het lastig is omvolledig zelfstandig de keuze voor een deur te maken.

Bij iedere Erkend ALKU Dealer kun je daarom een selectie ALKU deuren bekijken en testen. Ook kunnen onze dealers je helpen de perfecte deur samen te stellen en daarbij de voor- en nadelen van iedere keuze uitleggen. Zo ben je verzekerd van een deur die bij je past.

Mocht je zelf nog wat meer voorbeelden willen bekijken, download dan de ALKU deuren brochure.

ALKU kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Dit betekent dat traditioneel kozijnonderhoud zoals schuren en schilderen niet nodig is. Wel moeten de scharnieren en het beslag jaarlijks een beetje gesmeerd worden om de soepele werking hiervan te behouden. Ook is het natuurlijk mogelijk dat een kozijn vies wordt door weersinvloeden, een regelmatige schoonmaakbeurt zal er dus ook aan te pas moeten komen.

Bij onze Erkend ALKU dealers en Ontdekkingscentra kunt u terecht voor een onderhoudsset voor uw kozijnen. Door het regelmatig gebruik hiervan zorgt u ervoor dat uw kozijnen een leven lang mee gaan.

Natuurlijk kan het voorkomen dat uw kozijnen na verloop van tijd vuil worden. Gelukkig zijn kunststof kozijnen van ALKU zeer onderhoudsvriendelijk en heeft u ze binnen een mum van tijd weer schoon met de volgende tips.

Kozijnen kunt u reinigen door wat allesreiniger op te lossen in ruim warm water. Neem vervolgens een zachte, niet pluizende doek en poets uw kozijnen hiermee. Gebruik geen schuursponzen, oplosmiddelen of andere agressieve middelen, deze kunnen het kozijn beschadigen. Na afnemen van uw kozijnen met een droge doek, zouden deze bij normaal vuil, weer schoon moeten zijn.

Mocht u twijfelen aan de aard van een bepaalde verontreiniging en is allesreiniger met water niet afdoende? Neem dan contact op met uw dichtstbijzijnde ALKU dealer. Naast tips over het schoonmaken en schoonhouden van uw kozijnen kunt u hier ook terecht voor een schoonmaak- en verzorgingsset voor kunststof kozijnen.

Kunststof gevelelementen van ALKU is een investering die zich iedere dag terugbetaalt. Hoewel de link tussen kunststof kozijnen en het milieu misschien niet voor de hand ligt, draag je met ALKU producten toch indirect bij aan jouw omgeving. Net als bomen gaan ze namelijk generaties lang mee. En die bomen? Die laten wij gewoon staan!

Daarnaast wordt het oude kozijn die wij vervangen vakkundig verwijderd en 100% gerecycled. En ook in onze fabriek letten wij op het milieu. Uiteraard voldoet onze productiewijze aan alle strenge eisen van de overheid. Maar we doen graag een stapje extra, ook op dit gebied. Zo zijn alle niet-zichtbare delen in onze vleugels gemaakt van recyclebaar pvc. Op deze manier houden we kunststoffen zoveel mogelijk uit ons milieu. We scheiden materialen als glas en staal, en bieden restmaterialen aan bij een kunststof recyclingsprogramma.

Ook bespaar je met kunststof kozijnen van ALKU vele liters verf, dit scheelt een hoop chemicaliën. Ten slotte bespaar je energiekosten en reduceer je CO2-uitstoot doordat ALKU kunststof kozijnen optimaal geïsoleerd zijn. Dankzij intelligente technieken zoals onder anderen perfecte afdichting, tochtborstels, geïntegreerde windkering en HR++ glas blijft de warmte binnen en de kou en tocht buiten.

De tijd dat kunststof kozijnen wit en plat waren ligt ver achter ons. Met de komst van houtnerfdesigns en verdiepte profielen is het nauwelijks nog mogelijk kunststof en houten kozijnen van elkaar te onderscheiden.

Het beste voorbeeld is ons Quadra kozijn, dit is een verdiept profiel, waarbij de hoekverbindingen van het kozijn haaks op elkaar zijn uitgevoerd. Combineer dit met een Realwood afwerking, een nog realistischere houtnerfdesign met echte houtvlammen, om tot de perfecte uitstraling te komen.

Zo combineer je alle voordelen van kunststof kozijnen met de uitstraling van hout. Kijk voor meer informatie op de Quadra pagina.

Omdat ALKU in eigen fabriek produceert, kunnen wij flexibel inspelen op jouw specifieke wensen. En dat zonder verlies van tijd. In ons productieproces kunnen wij veel details voorbereiden op de situatie bij jouw thuis. Daarnaast bieden wij door eigen productie een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Omdat ALKU in eigen fabriek produceert kunnen wij flexibel inspelen op uw specifieke wensen. En dat zonder verlies van tijd.

In ons productieproces kunnen we veel details voorbereiden op de situatie bij u thuis. Daarnaast bieden wij door eigen productie een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding. Bekijk het volledige proces van zagen tot monteren op onze fabriekspagina.