Subsidie op
kunststof kozijnen

Ook steeds meer last van de stijgende gasrekeningen en daarmee benieuwd naar de huidige mogelijkheden voor subsidie van je nieuwe kunststof kozijnen in 2022? Lees dan verder! Ook dit jaar zijn er weer mogelijkheden tot het verkrijgen van subsidie na de plaatsing van kunststof kozijnen. En sterker nóg, deze zijn nog voordeliger dan in 2021.

Dit alles is geregeld met de Investeringssubsisidie Duurzame energie en Engergiebesparing (ISDE) waarmee onder andere 5 typen isolatiemaatregelen worden voorzien van subsidie, zoals kunststof kozijnen.

Wie Woningeigenaren en VvE's
Wat Subsidie voor isolatiemaatregelen
Waarom Energiebesparing in koopwoningen stimuleren
Wanneer Vanaf januari 2022

Je komt in aanmerking voor deze subsidie als je een woning bezit en ten minste twee energiebesparende maatregelen treft. Zeker de moeite waard dus. Wil je meer informatie? Download dan onze handige infographic of lees rustig verder.

Isolatiemaatregelen woningeigenaren (ISDE) 2022

De ISDE keert, sinds begin 2021, een subsidie uit wanneer een woning gaat verduurzamen. Hiervoor moeten de maatregelen aan verschillende voorwaarden voldoen om aan te tonen dat er ook daadwerkelijk energiebesparing plaatsvindt.

Hetgeen waarmee geld kan worden teruggevraagd aan de hand van ALKU producten is voornamelijk het glastype dat wordt geplaatst in producten als kunststof kozijnen. HR++ en HR+++ ramen leveren de grootste verschillen voor de isolatie van een woning.

Om een subsidie voor HR+++ te ontvangen moeten volgens de regels van de ISDE de kozijnen worden vervangen voor isolerende kozijnen. Iets waar AKLU met haar kunststof kozijnen goed op aansluit.

Uiteindelijk ziet de hoogte van de subsidie voor energiebesparing van ALKU producten er zo uit in 2022.

Subsidiebedrag per m²
HR++ glas€53
Panelen in kozijn€23
Isolerende deur€53
HR+++ glas€150
Panelen in kozijn€115
Isolerende deur€150

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (januari 2022)

Geldt deze subsidie ook voor mij?

Wanneer je in bezit bent van een koophuis, kom je in aanmerking voor de subsidie. Met de verhoging van deze subsidie en de stijging van de gasprijs, is dit een ideaal moment om te denken aan energiebesparing.

Voor een ISDE subsidie dient bij een aanvraag van een isolatiemaatregel altijd minimaal één andere maatregel meegenomen te worden. De meest populaire maatregelen naast kunststof kozijnen van ALKU zijn: spouw-, dak- en vloerisolatie. 

Er zijn ook andere toepasbaarheden die gelden als maatregel, namelijk: gevel- en bodemisolatie, een warmtepomp, een zonneboiler en aansluiting op het warmtenet.

De subsidie staat in teken van het stimuleren van het verduurzamen van je woning en keert daarom alleen pas uit wanneer er meerdere zaken worden geïsoleerd. Kunststof kozijnen zijn een goed begin, maar nog lang niet het eind van een duurzame woning.  

Dus even in het kort:

 • Woning is eigen eigendom en functioneert als hoofdverblijf
 • Er worden minimaal twee energiebesparende maatregelen uitgevoerd
 • Het geldt voor aanvragen die vanaf 3 januari 2022 zijn ingediend en waarbij de maatregel is uitgevoerd op of na 1 januari 2022. 
 • Er mag maximaal 12 maanden tussen het plaatsen van de eerste maatregel en het aanvragen van de subsidie zitten

ISDE subsidie aanvragen voor kunststof kozijnen

Het stappenplan voor de aanvraag van een ISDE subsidie gaat als volgt te werk:

 1. Oriëntatie
 2. Maak een keuze
 3. Controleer uw maatregel in de lijsten
 4. Koop uw apparaat of isolatiemateriaal
 5. Laat uw maatregelen installeren
 6. Bereid uw aanvraag voor
 7. Vraag de subsidie aan

Subsidie in 2023

Maak je geen zorgen over het mislopen van subsidie gedurende het jaar 2023. De ISDE-regeling is vanaf begin 2021 in het leven geroepen met een looptijd van 10 jaar. Dat houdt in dat óók volgend jaar jouw subsidieaanvraag kan worden ingediend.

Let wel op dat je deze aanvraag binnen 12 maanden na het plaatsen van de eerste energiebesparende maatregel indient en dat de subsidiebedragen en -voorwaarden kunnen veranderen in 2023.

Voordelen kunststof kozijnen van ALKU

Buiten dat de kunststof kozijnen van ALKU een lust voor het oog zijn met de realistische houtlook, kent het ook veel functionele voordelen. Een Kunststof kozijn isoleert beter doordat er lucht in de holle profielkamers “stroomt”. Deze lucht draagt bij aan de isolatie van de gehele woning. Een kunststof kozijn met ingebouwde ISI®-technologie (Intensieve Schuim Isolatie) ken daarnaast nog meer voordelen. We vullen een profielkamer volledig met een isolerend schuim. Super duurzaam dus.

Naast een goede isolatie is een kunststof kozijn onderhoudsvriendelijker en gaat langer mee dan houten kozijnen. Een investering die zichzelf dus zeker terugverdient.  

Hoe nu verder?

Ben je benieuwd geworden naar het verkrijgen van subsidie op je duurzame investering? En vraag je je af of kunststof kozijnen de beste keuze is voor jouw huis? Kom dan een keer langs bij ons in de showroom of maak een afspraak bij een dealer bij jou in de buurt. Vragen stellen aan onze adviseur kan ook via het contactformulier.