Terug naar overzicht

Warm welkom. Je thuis voelen begint bij de voordeur

De voordeur. Het eerste wat je ziet als je naar een huis kijkt. Het is het visitekaartje van je woning. Logisch dus, dat je graag aandacht besteedt aan een stijlvolle voordeur die past bij de uitstraling van je gevel.

De mogelijkheden zijn eindeloos, wat het soms lastig maakt om tot een goede keuze te komen. Ga je bijvoorbeeld voor een variant met bijzonder kozijn, glas (in lood) of een overkapping? ALKU helpt je graag op weg!

De eerste indruk telt

Iedereen maakt graag een goede eerste indruk, toch? Daarom is ons advies altijd om de voordeur te betrekken bij de algemene stijl van de woning.

Heb je een modern huis? Dan is een voordeur met strakke vormgeving waarschijnlijk een stuk mooier dan een deur met tierlantijntjes, wat juist weer beter past bij een klassieke woning. Vervolgens is het een kwestie van smaak en persoonlijke wensen.

Er is een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden bij de aanschaf van een nieuwe voordeur

Voordeur met kozijn

Met alleen een voordeur ben je er nog niet. Een deur is namelijk altijd voorzien van een bijpassend deurkozijn. Samen zorgen zij ervoor dat je woning beschermd is tegen weer, geluidsoverlast en ongewenste bezoekers.

Kunststof voordeuren en deurkozijnen staan bekend om hun uitstekende isolatiewaarde. Warmte blijft binnen. Wind, kou en regen blijven buiten. Een veilige en duurzame keuze dus. De levensduur van kunststof kozijnen is ook een groot voordeel.

Voordeur met zijraam

Bij voldoende ruimte is het mogelijk om een voordeur met zijraam te plaatsen. Dit zorgt voor extra lichtinval in je hal. Om je privacy te behouden kies je uit allerlei glassoorten en vormgevingselementen in de deur zelf en/of het zijraam. Dát is pas fijn thuiskomen!

Dorpels onder de voordeur

Een dorpel wordt vaak over het hoofd gezien, maar is een belangrijk onderdeel van je voordeur. Sterker nog, je stapt dagelijks misschien wel twintig keer op en over deze dorpel, dus stevigheid is gewenst. Daarom werken wij graag met hardstenen dorpels. Kunststof of aluminium is een goedkopere mogelijkheid, maar minder duurzaam en kras gevoelig.

Sta droog en verlicht met een deurluifel

Een gevel krijg extra flair met een overkapping of afdak boven de voordeur. Helemaal in de stijl van jouw woning natuurlijk. Doordat een deurluifel regenwater opvangt, kan het zorgen voor een verlengde levensduur van je voordeur.

Een échte eyecatcher creëren? Verwerk dan spotjes in de overkapping. Hoef je ook nooit meer in het donker naar je huissleutels te zoeken!

Finishing touch: deurbeslag

De laatste hand leggen aan je nieuwe voordeur doe je door het kiezen van het perfecte deurbeslag. Wat voor greep, duwer, deurbel of brievenbus je ook kiest; je wil dat het lang meegaat. Dankzij het roestvast stalen materiaal van ons deurbeslag kan een lange levensduur verzekerd worden.

Een nieuwe voordeur? Aan de slag!

Kan je niet wachten om je nieuwe voordeur uit te zoeken? Begin vast met de voorpret en ontwerp je eigen kunststof voordeur! Denk vooraf goed na over de stijl, eventuele ramen, (sier)beslag en de kleur.

Ben je eruit? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan, of kom langs bij één van onze Erkend ALKU dealers. Waar ze je graag helpen bij het maken van de juiste keuze.

Enthousiast geworden van dit verhaal?
Stel zelf een offerte samen

Kom snel te weten wat het kost om kozijnen te vervangen.

  • Snel en eenvoudig
  • Vrijblijvende offerte
  • Voor elk type huis
Download brochures