Kies de kleur
van je deur

Kleuren spelen een grote rol bij de uitstraling van je huis. Het is daarom belangrijk ook de kleur van je voordeur af te stemmen op jouw wensen.

Verschillende kleuren of ‘hout look’

De deuren van ALKU zijn in vele kleuren te leveren. De deuren zijn, net als de kozijnen, standaard in wit (+/- RAL 9010) of crème (+/- RAL 9001). Door hier decorfolie overheen te leggen, is elke deur in elke RAL-kleur leverbaar.

Je kunt bovendien aan de binnenkant een andere kleur kiezen dan de buitenkant. Bij een voordeur is dit bijvoorbeeld ideaal. Zo kun je de deur zowel aanpassen aan de buitenkant van je woning, als aan de binnenkant.

Ongevoelig voor verkleuring

Renolitfolies zijn krasbestendig en nagenoeg ongevoelig voor verkleuring. Ook kun je bij verschillende kleuren voor een houtnerfstructuur kiezen, voor zowel de binnen als de buitenkant. Deze structuur is haast niet te onderscheiden van een echte houten deur.

Acrylcolor-methode

ALKU beschikt daarnaast over een unieke acrylcolor-methode. Dit is een co-extrusie proces waarbij de krasvaste kleurlaag samensmelt met het PVC-basisprofiel. Deze laag is lichtdoorlatend, waardoor het kozijn, en dus je woning, niet opwarmt.

Je kunt bijna alle gewenste kleuren in zowel mat als glanzend verkrijgen. Dit kan door de mengmogelijkheden die gemaakt kunnen worden in milieuvriendelijke RAL-kleuren. Bovendien zijn de fijn gestructureerde coatings bestand tegen zonlicht, weerbestendig en krasbestendig. Er is slechts gering onderhoud nodig. De vuildeeltjes hechten namelijk slecht en worden door water als vanzelf verwijderd.

Kenmerken van onze kleuren

Kies de perfecte kleur

Ga voor een ‘hout look’ of kies een kleur uit de ruime keuze aan moderne kleuren bij ALKU.

Kleurechtheid

De deuren zijn weer- en krasbestendig en bestand tegen zonlicht (geen kleurvervaging).

Gering onderhoud

Vuildeeltjes hechten slecht en worden als vanzelf door water verwijderd.