Ontwerp je eigen
kunststof buitendeur

Bij ALKU kun je een buitendeur naar eigen ontwerp laten maken afgestemd op jouw woning. Hiermee kun je een persoonlijke en unieke draai geven aan je entree.

Kies voor de omlijsting van je deur uit een sierpaneel of vlakpaneel. Let bij het samenstellen van jouw ideale deur ook op de deurgrepen, het glastype, de gewenste kleur en scharnieren.

Maak je buitendeur strak of juist klassiek

Al ons deurbeslag voor buiten is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. Er is keuze uit verschillende soorten, waaronder deurgrepen, krukken en duwers. Heb je speciale wensen? Andere uitvoeringen, afmetingen en opties zijn natuurlijk ook mogelijk. Het deurbeslag is verkrijgbaar in de kleuren RVS, grafiet, brons en messing.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Ontwerp je eigen deur

Geef je entree een persoonlijke en unieke draai dankzij talloze modellen, kleuren en accessoires.

Bepaal de lichtinval

Haal het zonnetje in huis door royale glasoppervlakken of kies voor zonwering.

Een unieke draagkracht

Geniet van openslaande deuren die niet gaan afhangen dankzij een draagkracht van 160 kilo.

Prijzen berekend op persoonlijke samenstelling

Bij het kopen van een buitendeur zijn er verschillende factoren die de kosten beïnvloeden. Het is hierbij belangrijk om rekening te houden met het formaat, de kleur, het glassoort, deurbeslag en eventuele opties voor de buitendeur. Buitendeur prijzen kunnen naar eigen smaak erg variëren.

Ook zit er verschil in de accessoires die ALKU biedt. Prijzen voor helder glas en Refloglas liggen ongeveer gelijk. Bij speciale mattering zullen er kosten bijkomen. Andere opties en mogelijkheden zouden de prijs mede kunnen beïnvloeden. Wij bespreken dit graag samen met jou.

Kijk op onze pagina over subsidie hoe ook jij ‘gratis’ kan verduurzamen met onze ALKU deuren.

Ruime lichtinval met heldere kleuren

Wil jij veel lichtinval in je huis? De kunststof buitendeuren van ALKU kunnen geleverd worden met verschillende glassoorten. Zo kun je bijvoorbeeld een ruime lichtinval creëren met heldere kleuren. Met behoud van privacy.

Alle modellen van de glasserie beschikken over royale glasoppervlakken die veel licht doorlaten. Zo kun je het zonnetje in huis halen! Meer beglazingsmogelijkheden

Welke kleur buitendeur kies jij?

De kleur van een kunststof buitendeur draagt ook zeker bij aan de uitstraling van een woning. ALKU biedt daarom een ruime keuze in kleuren aan. Wit (+/- RAL 9010) en crème (+/- RAL 9001) zijn de standaardkleuren die aangeboden worden.

Daarnaast wordt er gewerkt met acrylcolor en kan er veel bereikt worden met een speciale filmlaag die over de basis heen wordt aangebracht. Door al deze verschillende technieken zijn bijna alle kleuren te realiseren.

De nieuwe generatie verdekt liggende scharnieren

Uiteraard wil je niet dat je deur gaat afhangen en wil je optimaal kunnen genieten van openslaande deuren. Dankzij de doordachte constructie van de exclusieve ‘Celare’ scharnieren van ALKU kan dat.

De scharnieren zijn ook nog eens eenvoudig te monteren. Daarnaast zorgen ze voor een klassieke uitstraling van de deur. Onderhoudsvriendelijk en een maximum draagkracht van 160 kilo zijn enkele eigenschappen van het ‘Celare’ scharnier van ALKU. Te verkrijgen in 4 verschillende kleuren: aluminium, wit, crème of rvs.

Het vleugelafdekkende deurblad

In de regel wordt het deurblad in de vleugel van jouw nieuwe voordeur gezet. Hierdoor zie je aan de buiten- en de binnenzijde van de deur een rand lopen tussen het deurblad en de vleugel.

Vleugelafdekkende deurbladen daarentegen dekken de deurvleugel helemaal af. Zo ontstaat een volledig glad en harmonieus deuroppervlak zonder zichtbare afdichtranden.

Het design is gemaakt uit één stuk oppervlak. Daarmee komt de optisch rustige uitstraling tot zijn recht. Het aan de binnenzijde vleugelafdekkende deurblad plaatst bovendien volmaakte accenten in het interieur.

Optimale warmte-isolatie in twee varianten:

  • Harmony Line: aan de buitenzijde vleugelafdekkend deurblad
  • Harmony Line: aan weerszijden vleugelafdekkend deurblad