Terug naar productoverzicht

Regel perfecte lichtinval via de buitendeur met het juiste glas

Met de verschillende beglazing mogelijkheden van ALKU bepaal je de lichtinval die door de deur komt. Het juiste glas in de deur, zorgt voor een fraaie uitstraling en de nodige privacy. De verschillende mogelijkheden zijn toepasbaar op een tuindeur, voordeurachterdeur en buitendeur.

Glashelder uitgelegd

De helderheid van het glas wordt bepaald door de volgende drie glaslagen:

  1. Helder glas met een dikte van 4 mm dat zorgt voor warmte-isolatie aan de binnenkant van de deur. Hierdoor blijft het binnen lekker warm.
  2. Helder glas met een dikte van 4 mm met aangebrachte vormgevingselementen, zoals bijvoorbeeld roestvast stalen onderdelen, matteringen etc.
  3. Gelaagd veiligheidsglas van 6 mm aan de buitenkant van de deur, dit is inbraak werend.

Je kunt ook gaan voor een beperkte doorzichtigheid van je buitendeur, kies dan voor Refloglas als middenplaat. Dit is een soort glas dat ervoor zorgt dat voorwerpen vager worden naarmate ze verder van het glas verwijderd zijn.

Transparante schoonheid. Ornamentglas

De doorkijkmogelijkheid van bijvoorbeeld een voordeur bepaalt onder andere de privacy van een woning. Zo vind de één het fijn dat de doorzichtigheid van het glas wat minder is en de ander juist wanneer het glas wat helderder is. Doordat de gestructureerde zijde van het glas bij alle voordeuren naar de glastussenruimte wijst, is het onderhoud van de beglazing erg eenvoudig.

Designglas en sierbeglazing

Designglas en uniek gevormd glas ontstaat door het handmatig bewerken ervan. Door deze toepassing ontstaat er een unieke en persoonlijke buitendeur in je eigen stijl.

Er zijn hierbij vele mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld in kleur gelakt glas, 3D glas met een driedimensionale werking of ingeslepen facetten en sterren in het glas voor een levendige en decoratieve deur. Andere mogelijkheden zijn glas-in-lood, en mattering op het glas door middel van zandstraaltechniek. Stel jouw achterdeur, voordeur of tuindeur met glas zelf samen, voor een persoonlijke entree.

Glas bij ALKU

Drie glaslagen voor optimale isolatie

Dit zorgt voor een warm en veilig gevoel in huis, met de juiste vormgeving.

Designglas passend bij jouw huis

Dankzij handmatige bewerking ontstaat jouw unieke en persoonlijke deur.

De juiste doorkijkmogelijkheden

Kies voor een beperkte doorzichtigheid of juist een heldere doorkijk.

Stel zelf een offerte samen

Kom snel te weten wat het kost om deuren te vervangen.

  • Snel en eenvoudig
  • Vrijblijvende offerte
  • Voor elk type huis
Download brochures