Terug naar overzicht

Betere isolatie dankzij kunststof kozijnen van ALKU

Wil jij dubbel besparen? Niet alleen je energierekening omlaag brengen, maar ook nog eens een subsidie ontvangen? Op dit moment is er subsidie op energiebesparende maatregelen beschikbaar. Kunststof kozijnen van ALKU zijn onmisbaar voor een goede isolatie van je huis.

Energiezuinige kozijnen

Als een woning slecht geïsoleerd is, verliest het veel warmte. Dit is slecht voor het milieu. Ook merk je dit aan de temperatuur van je huis en je energiekosten zijn aanzienlijk hoog.

Door kunststof kozijnen aan te schaffen verhoog je je wooncomfort en breng je je energierekening omlaag. Wil je weten hoeveel je precies kunt besparen? Middels onze energie besparingstool kun je berekenen wat jij kunt besparen op energiekosten door energiezuinige kozijnen aan te schaffen.

Kozijnen met de beste isolatiewaarde

Kunststof kozijnen hebben een lage U-waarde. Dit is een warmtedoorgangscoëfficiënt: de hoeveelheid doorgelaten warmte per vierkante meter raam, per seconde, per graad temperatuurverschil. Een lagere U-waarde, betekent een betere isolatie.

De U-waarde van kunststof kozijnen ligt gemiddeld tussen de 1 en 2,0. Dit is een stuk lager dan andere materialen. De U-waarde van een aluminium kozijn (zonder koudebrug onderbreking) ligt namelijk gemiddeld op 6,0 en de die van houten kozijnen op 2,4. Bovendien zijn kunststof kozijnen water- en winddicht.

Nauwkeurige afwerking

Monteurs van ALKU vervangen de kozijnen en dichten het kozijn nauwkeurig af bij het raam en de gevel. Daarnaast worden er tochtborstels en geïntegreerde windkering in de deuren toegevoegd. Dit alles zorgt voor een optimale isolatie.

Voor een duurzame afdichting wordt een stelkozijn waterpas geplaatst in de sparing tussen de binnen- en buitenmuur. Het frame is gemaakt van geïntegreerd EPDM rubber en geïmpregneerd houtwerk. Dankzij dit stelkozijn is de aansluiting voor het kunststof kozijn perfect. Je ziet geen kitvoeg aan de buitenzijde wat na verloop van tijd kan inkrimpen of kieren. Bovendien heb je met een stelkozijn minder kans op lekkages door bijvoorbeeld loshangend lood. Je hebt tevens geen last van loskomende ankers, schroeven, kit en pur.

Alle voordelen op een rijtje

Bespaar op energiekosten

Een groot deel van je energierekening bestaat uit stookkosten. Dankzij kunststof kozijnen is je huis beter geïsoleerd, waardoor je minder hoeft te stoken. Dit zie je terug op je energierekening.

Ga voor een beter energielabel

Van plan om je huis ooit nog te verkopen? Energiezuinigheid speelt een grote rol bij de aan- of verkoop van je woning. Hoe beter je woning geïsoleerd is, hoe beter het energielabel.

Geen hoge onderhoudskosten meer

Kunststof kozijnen gaan je hele leven mee. Je hoeft ze niet te schuren of te schilderen. Enkel het schoonhouden van je kunststof kozijnen is voldoende om er een leven lang plezier van te hebben.

Milieuvriendelijk

Geen schildersbeurten, betekent minder chemicaliën en luchtvervuiling; ritjes van schilders- en onderhoudsbedrijven zijn niet meer nodig. Omdat kunststof kozijnen generaties lang mee gaan hoeven er minder bomen gekapt te worden. Daarnaast verlagen kunststof kozijnen ook de CO2-uitstoot.

Enthousiast geworden van dit verhaal?
Stel zelf een offerte samen

Kom snel te weten wat het kost om kozijnen te vervangen.

  • Snel en eenvoudig
  • Vrijblijvende offerte
  • Voor elk type huis
Download brochures