Laat je kozijnen vervangen door kunststof

Steeds meer houten kozijnen worden vervangen door kunststof. En dat is niet voor niets. Houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen levert namelijk vele voordelen op.

De voordelen van houten kozijnen laten vervangen door kunststof kozijnen

  • Kunststof kozijnen gaan een leven lang mee. Je hoeft ze nooit meer te vervangen en ze zijn ook nog eens onderhoudsarm.
  • Kunststof kozijnen plaatsen is een duurzame en aangename investering. Het plaatsen van kunststof kozijnen zorgt namelijk voor een flinke waardestijging van uw woning.
  • Daarnaast hoef je kunststof kozijnen nooit meer te schilderen, slechts af en toe schoonmaken is voldoende. Dit scheelt een hele hoop tijd en is fijn voor de portemonnee! Houten kozijnen moeten namelijk om de vier jaar opnieuw worden geschuurd en geschilderd.
  • Dankzij de hogere isolatiewaarde heb je ook een lager energieverbruik. Dit zorgt voor een enorme energiebesparing in huis. Kies voor maximale isolatie dankzij de ISI®-technologie (Intensieve Schuim Isolatie).

Kortom, jouw kozijnen laten vervangen voor kunststof kozijnen van ALKU is een investering die zichzelf terugverdient!

Kozijnen laten plaatsen door ALKU

Bij het vervangen van een kozijn hoef je bijna nergens rekening mee te houden. Onze vakmensen zorgen er namelijk voor dat je er zo min mogelijk omkijken naar hebt.

Het adviesgesprek

Tijdens een gratis adviesgesprek in onze showroom worden jouw wensen tot in detail besproken en krijg je eerlijk advies. In het Ontdekkingscentrum bekijk jij samen met de adviseur alle producten en verschillende mogelijkheden. Na het adviesgesprek wordt er een offerte gemaakt van jouw wensen.

Inmeten van de kozijnen

Wanneer hiermee akkoord is gegaan, wordt er een datum gepland voor het inmeten van de kozijnen. Na het inmeten van de kozijnen ontvang je de uiteindelijke offerte.

Hierna bepaal je samen met jouw adviseur de datum van de montage. Ten slotte beginnen onze collega’s in de fabriek met het produceren van jouw nieuwe kunststof kozijnen.

Plaatsen van de kunststof kozijnen

De montage wordt door onze vakmensen uitgevoerd. Dit is namelijk erg belangrijk voor een zorgeloos gebruik van jouw nieuwe aankoop en investering.

ALKU werkt met gediplomeerde en ervaren professionals. Zij weten als de beste hoe je een kunststof kozijn plaatst en afwerkt. Tijdens de montage komt jouw adviseur ook nog een keer langs om het proces te controleren en het eindresultaat te bekijken.

Hoe gaat het plaatsen van kunststof kozijnen in zijn werk?

Tijdens het plaatsen van jouw gloednieuwe ALKU kunststof kozijnen hoef je je nergens zorgen om te maken. Onze professionals werken zorgvuldig en veilig.

Voorbereiden en demonteren van de oude kozijnen

Om alles goed te laten verlopen vragen we je vooraf om een paar kleine voorbereidingen te treffen. Je ontvangt hiervoor ruim van te voren een korte checklist. Dat is ook het enige wat we van je vragen. De rest regelen wij.

Indien zowel op de boven- als benedenverdieping kozijnen worden geplaatst, starten we doorgaans boven.

De oude kozijnen worden als eerst gedemonteerd. Als dit is gebeurd kan het plaatsen van de kunststof kozijnen beginnen. Het ALKU-stelkozijn wordt vakkundig gemonteerd.

Het plaatsen van de kunststof kozijnen kan nu beginnen!

Optimale isolatie

Voor extra isolatie en water- en winddichtheid wordt de compriband geheel onzichtbaar aangebracht. Door de voorgeboorde montagegaten voorkomen we boorresten in het profiel. Onze kozijnen worden geplaatst met minimale marges rondom. Hierdoor worden ze strak gemonteerd.

Vervolgens worden de, vooraf op maat gezaagde, glaslatten bevestigd. Ten behoeve van optimale isolatie worden de reeds gemonteerde kozijnen afgedicht met pur. Dit gebeurt aan de binnenzijde tussen het kozijn en stelkozijn.

Indien nodig wordt hier de binnenafwerking aangebracht volgens de verleende opdracht. Ten slotte wordt de BKG opleverlijst doorlopen en ontvang je de ALKU onderhoudsset.

ALKU staat voor jarenlang woonplezier, daar kun je op vertrouwen. Doordat we onze kunststof kozijnen fabriceren in onze eigen fabriek in Tilburg kunnen we de beste prijs-kwaliteit verhouding leveren. Bovendien wordt elk kozijn geplaatst volgens de richtlijnen van VKG.

Kunststof kozijnen plaatsen met het VKG-Keurmerk

Wij monteren kunststof kozijnen volgens de richtlijnen van branche-organisatie VKG waarin strenge eisen zijn opgenomen voor de materialen die we gebruiken, plaatsingsvoorschriften, afdichtingen, aansluitingen en veiligheid.

Als leverancier met het VKG-Keurmerk staat ALKU onder toezicht van onaangekondigde montagekeuringen op locatie door inspecteurs van het keuringsinstituut. ALKU levert dan ook bij elke opdracht steeds dezelfde kwaliteit.

Wat kan ALKU allemaal vervangen?

Ons team professionals heeft veel ervaring in het plaatsen en vervangen van verschillende producten. Zo kunnen zij kozijnen, deuren, veranda’s, gevelbekleding, dakkapellen, schuifpuien én zelfs garagedeuren vervangen. Dit proces verloopt hetzelfde als hierboven is benoemd.

Daarnaast kun je hulp krijgen van onze vakmensen met het regelen van onder anderen de lichtinval. ALKU kan namelijk ook zonwering en horren leveren én monteren.

Wat kost het om houten kozijnen te vervangen voor kunststof kozijnen?

Over de kosten van kunststof kozijnen kunnen wij geen concrete uitspraken doen. Doordat wij elk kozijn op maat maken en precies aansluiten op jouw wensen, variëren de kosten.

De kosten van nieuwe kunststof kozijnen hangen af van de maatvoering, het profiel, de kleurstelling, de situatie van de woning, etc. Samen met onze adviseurs bespreek je jouw wensen, het budget en de eisen, hierna gaan jullie samen op zoek naar kunststof kozijnen die hierbij aansluiten.

Enthousiast geworden van dit verhaal?