Kozijnen vervangen?
Kies voor kunststof!

Steeds meer houten kozijnen worden vervangen door kunststof. En dat is niet voor niets. Houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen levert namelijk vele voordelen op.

Kozijnen laten vervangen: de voordelen

Oude kozijnen vervangen. Het is misschien een klus die je keuzestress geeft. Toch zijn we er bij ALKU van overtuigd dat dit niet nodig is. Naast dat wij 5 sterren service en kwaliteit geven voor een eerlijke prijs en al het werk uit handen nemen, zitten er aan het laten vervangen van je kozijnen echt grote voordelen.

De voordelen van houten kozijnen vervangen voor kunststof

Lange levensduur

Kies je ervoor om je houten kozijnen te vervangen, dan hoef je ze daarna eigenlijk nooit meer te vervangen. Kunststof kozijnen gaan een leven lang mee.

Waardestijging van je woning

Het plaatsen van nieuwe kozijnen is een waardevolle upgrade voor je woning: slim, duurzaam en aangenaam. Kunststof kozijnen zijn goed isolerend en geven een prachtig eindresultaat. Ben je benieuwd naar wat de kosten zijn voor het vervangen van kozijnen? Vraag vrijblijvend een offerte op of neem contact met ons op om je kunststof kozijnen te laten inmeten.

Onderhoudsvriendelijk

Een groot voordeel als je je kozijnen laat vervangen is dat je ze nooit meer hoeft te schilderen. Ze blijven langdurig kleurig fris. Af en toe even afsoppen is het enige dat nog nodig is. Hoe lekker is dat?

Energiebesparing in huis

Houten kozijnen vervangen biedt een hoop comfort. Oude kozijnen vervangen voor kunststof zorgt namelijk voor een enorme energiebesparing. Met kunststof kozijnen heb je een hogere isolatiewaarde en daardoor een lager energieverbruik. Kies voor maximale isolatie als je je kozijnen gaat vervangen. Dit kan bij ALKU dankzij de ISI®-technologie (Intensieve Schuim Isolatie).

Kortom, jouw kozijnen laten vervangen voor kunststof kozijnen van ALKU is een investering die zichzelf terugverdient! Zeker met subsidie op kunststof kozijnen met de lopende ISDE-subsidie vanuit de Rijksoverheid.

Kozijnen vervangen:
met ALKU haal je het beste in huis

Kozijnen laten vervangen door ALKU is kiezen voor ouderwets vakmanschap in een ALKU-jasje. Wij maken je wensen waar, op maat en op tijd. Bij ALKU is het de standaard dat je, bij het vervangen van je kozijnen, dit helemaal naar eigen wens en smaak doet. Bij ons is maatwerk geen meerwerk.

Kunststof klasse uit eigen fabriek

Wij produceren in eigen fabriek en spelen daarom flexibel in op je wensen. We zijn pas blij als jij ook blij bent. Ons team van professionals is goed op elkaar ingespeeld: er is geen opdracht die we niet aankunnen. Kunststof kozijnen laten vervangen door ALKU is kiezen voor de allerbeste service en allerbeste kwaliteit. Onze vakmensen zorgen ervoor dat je zonder kopzorgen kunt genieten van gloednieuwe kozijnen.

Kozijnen vervangen: verzekerd van kwaliteit

ALKU staat voor jarenlang woonplezier, daar kun je op vertrouwen. Doordat we onze kunststof kozijnen fabriceren in onze eigen fabriek in Tilburg kunnen we de beste prijs-kwaliteit verhouding leveren. Bovendien wordt elk kozijn geplaatst volgens de richtlijnen van VKG.

VKG keurmerk

Onze kozijnen monteren we volgens de richtlijnen van de brancheorganisatie VKG. In deze richtlijnen staan strenge eisen voor de materialen die we gebruiken, plaatsingsvoorschriften, afdichtingen, aansluitingen en veiligheid. Als leverancier met het VKG-Keurmerk staat ALKU onder toezicht van onaangekondigde montage keuringen op locatie door inspecteurs van het keuringsinstituut. ALKU levert dan ook bij elke opdracht steeds dezelfde kwaliteit.

Kozijnen vervangen in 8 stappen

1. Op de koffie bij jou thuis

We komen graag bij je langs om de situatie te bekijken en de maatvoering te bepalen. Geheel vrijblijvend stellen we dan een offerte op wat voor kozijnen vervangen de kosten zijn.

2. Op de koffie bij ons

Het volgende contactmoment is bij ons in de showroom. Je bekijkt alle mogelijkheden die er zijn nu je jouw kozijnen gaat laten vervangen. Op basis van de offerte, zie je verschillende opties en geven we je een eerlijk advies.

3. Moment van bezinning

Kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen van ALKU geeft je veel keuze. Na je bezoek krijg je alle informatie mee naar huis, inclusief een kleurmonster en ga je na of je de juiste keuze hebt gemaakt.

4. Kunststof kozijnen inmeten

Zodra je akkoord geeft op de offerte en ALKU je kozijnen gaat vervangen, komt een montagespecialist langs om de kunststof kozijnen in te meten.

5. Definitieve datum

Zodra je order definitief is, krijg je te horen wanneer onze montageploeg aan de slag gaat met je kozijnen vervangen.

6. Productie in eigen huis

In Tilburg gaan onze vakmensen voor je aan de slag: ieder onderdeel wordt zorgvuldig geassembleerd. Om alles goed te laten verlopen vragen we je om een paar kleine voorbereidingen te treffen. Je ontvangt hiervoor ruim van te voren een korte checklist. Dat is ook het enige wat we van je vragen. De rest regelen wij.

7.  Montage en oplevering

De dag dat je kozijnen worden vervangen. Tijdens het plaatsen van jouw gloednieuwe ALKU kozijnen hoef je je nergens zorgen om te maken. Ons montage team werkt zorgvuldig en veilig. Indien zowel op de boven- als benedenverdieping kozijnen worden geplaatst, starten we doorgaans boven. De oude kozijnen worden als eerst gedemonteerd. Zodra dit gedaan is worden je kozijnen vervangen door kunststof kozijnen.

8. Service en garantie

Zodra de klus is uitgevoerd, ontvang je een garantiecertificaat. Krijg je in de toekomst ooit te maken met onvolkomenheden, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen over kunststof kozijnen vervangen

De meest gestelde vragen en antwoorden over de kunststof kozijnen vervangen vind je hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op

Wat kan ALKU allemaal vervangen?

Ons team van professionals heeft veel ervaring in het plaatsen en vervangen van verschillende kunststof producten. Zo kunnen wij kozijnen, deuren, veranda’s, gevelbekleding, dakkapellen en schuifpuien plaatsen en vervangen. Benieuwd naar alle mogelijkheden. Vergroot je woongenot en bekijk onze producten pagina voor een uitgebreid overzicht.

Wat kost een nieuw kozijn met HR ++ glas?

De kosten van een nieuw kozijn met HR++ glas kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Enkele belangrijke aspecten die de prijs beïnvloeden zijn onder andere het materiaal van het kozijn, de afmetingen van het kozijn, het type HR++ glas en eventuele extra opties. Om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen, is het raadzaam om contact op te nemen met een ALKU dealer bij jou in de buurt. Zij kunnen de situatie beoordelen, je wensen bespreken en een offerte op maat maken die rekening houdt met alle relevante factoren.

Is er subsidie op kunststof kozijnen?

Ja, er zijn mogelijkheden voor subsidie op kunststof kozijnen. De beschikbaarheid van subsidies kan echter variëren en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je woonsituatie, de regio waarin je woont en de specifieke subsidieregelingen die op dat moment van kracht zijn.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er ook andere financiële regelingen bestaan die gunstig kunnen zijn bij de aanschaf van kunststof kozijnen, zoals belastingvoordelen of energiebespaarleningen. Het loont de moeite om te onderzoeken welke mogelijkheden er specifiek gelden in jouw situatie.

Het is verstandig om je goed te laten informeren en advies in te winnen bij een specialist op het gebied van kunststof kozijnen. Zij kunnen je niet alleen helpen met het kiezen van de juiste kozijnen, maar ook met het verkennen van mogelijke subsidiemogelijkheden en andere financiële voordelen.

Wat kosten kunststof kozijnen inclusief montage?

De kosten van kunststof kozijnen inclusief montage variëren afhankelijk van de specifieke situatie van de woning. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de prijs, zoals het aantal kozijnen dat vervangen moet worden, de afmetingen van de kozijnen, het type beglazing en eventuele extra opties zoals ventilatieroosters. Daarnaast kan de complexiteit van de montage en de bereikbaarheid van de te plaatsen kozijnen ook invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In overleg met een ALKU adviseur bespreek je jouw wensen, budget en eisen. Samen gaan jullie op zoek naar kunststof kozijnen die hieraan voldoen. Een dichtstbijzijnde ALKU dealer kan de specifieke situatie beoordelen en een offerte op maat maken, zodat je een exacte prijs krijgt die past bij jouw behoeften.

Wat kost kozijnen vervangen voor kunststof?

Over de kunststof kozijnen prijs kunnen wij geen concrete uitspraken doen. Doordat wij elk kozijn op maat maken en precies aansluiten op jouw wensen, variëren de kosten. De kosten van nieuwe kunststof kozijnen hangen af van de maatvoering, het profiel, de kleurstelling, de situatie van de woning, etc. Samen met onze adviseurs bespreek je jouw wensen, het budget en de eisen, hierna gaan jullie samen op zoek naar kunststof kozijnen die hierbij aansluiten.

Staat je vraag er niet tussen?
Stel zelf een offerte samen

Kom snel te weten wat het kost om kozijnen te vervangen.

  • Snel en eenvoudig
  • Vrijblijvende offerte
  • Voor elk type huis
Download brochures