Terug naar productoverzicht

Rolluiken
Sterke lamellen

Rolluiken zijn toepasbaar op verschillende situaties. Je kunt ervoor kiezen om rolluiken te plaatsen bij bijvoorbeeld je kozijn, veranda en dakkapel. De zonwering wordt op maat gemaakt zodat het vervolgens netjes gemonteerd kan worden. ALKU helpt graag mee met het maken van de juiste keuze voor optimaal gemak.

Rolluiken zijn lamellen die langs de ramen gemonteerd worden met veel verschillende voordelen. Natuurlijk zonwerend maar ook isolerend, verduisterend en beschermend. Door het plaatsen van rolluiken zorg je er ook voor dat je huis inbraakwerender wordt. Je plaatst namelijk een extra beschermingslaag.

Verhoog je wooncomfort

De rolluiken van ALKU zijn van aluminium en goed isolerend waardoor ze jouw wooncomfort verhogen. De warmte wordt namelijk uitstekend tegengehouden. Vooral in de zomer is dit een prettige bijkomstigheid. In de winter gaat er juist weer weinig kou verloren. De goede isolatie brengt je energierekening omlaag en verhoogt de isolatiewaarde van je huis.

Naast het tegenhouden van warmte of kou, zijn rolluiken geluidswerend en volledige verduisterd. Zelfs op klaarlichte dag kun je een vertrek volledig donker maken. Overigens worden inbrekers afgeschrikt door rolluiken. Een rolluik is een extra beschermingslaag voor je raam, deze kan niet meer zomaar worden ingetrapt. Dat geeft een veiliger gevoel.

De voordelen van aluminium rolluiken

Het gebruik van rolluiken kent verschillende voordelen.

Isolerende lamellen

Alle rolluiken worden standaard geleverd met aluminium lamellen die volgeschuimd zijn

Sterke lamellen

Naast de isolerende werking, zullen ze niet snel vervormen en kunnen ze goed tegen windkracht.

Diverse kleuren

Beschikbaar in alle RAL-kleuren, eventueel ook met een houtnerfstructuur.

Inbouw- of opbouwrolluiken

Bij rolluiken kun je kiezen voor inbouw of opbouw.

Voor een inbouwrolluik wordt boven je deur of raam een uitsparing gemaakt. Hier wordt het rolluik, achter de buitensteen, geplaatst. De rolluikkast is helemaal weggewerkt.

Er moet daardoor wel genoeg ruimte zijn achter de buitensteen van je woning en goed geïsoleerd worden. Door de uitsparing ontstaat er namelijk een doorbreking in de grens van de binnenzijde van je woning en de buitenwereld. Inbouwrolluiken zijn geschikt voor nieuwbouwprojecten en stil in gebruik.

Een opbouwrolluik is voor elke woning geschikt. Er hoeft daarnaast zeer weinig verbouwd te worden omdat de rolluiken boven de kozijnen worden geplaatst. Het plaatsen van opbouwrolluiken is daardoor veel makkelijker.

Lees voor meer informatie over rolluiken ons blog ‘Kozijnen met rolluiken’.

Verschillende kleuren, modellen en prijzen

ALKU rolluiken, screens en zonweringen zijn in verschillende modellen, maten en kleuren verkrijgbaar. Je kunt de zonwering dus aanpassen aan de rest van je interieur. Bij de keuze van het model is het ook belangrijk dat je kijkt naar de functie van de zonwering.

Aan de diverse mogelijkheden zitten verschillende prijzen vast die per product worden bepaald. Kom langs bij één van onze dealers om een specifieke prijs te weten te komen.

Zonwering en ventilatierooster in één

Ook is er de toepassing om een zonwering te combineren met een ventilatierooster. Dit kan in de kast van de zonwering screen worden verwerkt zodat er buitenshuis geen extra roosters te zien zijn. Een zelfregelend rooster beschikt over 5 posities waar je het ventilatieniveau mee bepaald. Ook is het rooster wind- en waterdicht en kan volledig worden afgewerkt in de kleuren van de kast.

Voorkom directe inkijk

ALKU zonweringen zorgen ervoor dat er geen directe inkijk vanuit buiten is. Zo heb je meer privacy. Ook kun je bijvoorbeeld met een rolluik je slaapkamer helemaal verduisteren en genieten van een heerlijke nachtrust.

Meer weten?

Er valt veel te lezen over onze zonwering en rolluiken

Pak die rolmaat

Kunststof kozijnen in 8 stappen

Van oriëntatie tot lekker wonen

Onze ervaren adviseurs nemen je mee in het hele proces. Vind jouw ALKU Dealer.

Besparen met isolatie

Kies de kozijnen die helemaal bij jou én jouw woning passen. Lees waarom een kunststof kozijn goed isoleert, zodat ook jij de beste keuze kunt maken.

Meer lezen