Terug naar overzicht

Kozijnen met ingebouwde rolluiken

Je overweegt de aanschaf van een rolluik. Goed idee! Rolluiken brengen namelijk tal van voordelen met zich mee. Als bescherming tegen de zon of inbrekers bijvoorbeeld, of om de isolatie van je woning te verbeteren.

Wil je het helemaal perfect aanpakken? Kies dan voor nieuwe kozijnen met ingebouwde rolluiken. Een gegarandeerd lonende investering in je woning.

Voordelen van kozijnen met rolluik

De zomer loopt ten einde, de dagen worden langzaam weer grijs en grauw. Voor veel mensen reden om niet over zonwering na te denken. Toch zijn kozijnen met rolluiken het hele jaar door een welkome toevoeging aan je woning. Waarom? Dat leggen we je graag uit:

Het gebeurt zonder dat je het in de gaten hebt, maar via de ramen verlies je dagelijks veel warmte. Zonde, want dit zie je uiteindelijk terug in je energiekosten. Een rolluik werkt isolerend, doordat er een laagje stilstaande lucht blijft hangen tussen het rolluik en het raam. Minder warmteverlies dus, en dat is fijn voor je portemonnee.

We kunnen het natuurlijk ook omdraaien. Tijdens hete zomerdagen kom je het liefst thuis in een koele woning. Door rolluiken overdag te sluiten hou je de hitte buiten en blijft het binnen lekker fris.

Met een rolluik zorg je voor totale verduistering. Ideaal voor slaapkamers, maar ook voor de woonkamer als je graag van je privacy geniet. Je bepaalt zelf de mate van inkijk, door het rolluik gedeeltelijk of helemaal te sluiten.

Een rolluik geeft een veilig gevoel. Vooral kunststof kozijnen met geïntegreerde rolluiken hebben dit effect, omdat ze extra stevig zijn. Ze houden ongewenst bezoek buiten de deur en dat woont wel zo prettig.

Inbouw- en opbouwrolluiken

Als je zeker bent van je zaak en een nieuw rolluik gaat aanschaffen is de vraag: wat voor soort rolluik? Zo heb je bij ALKU de keuze uit inbouw- of opbouwrolluiken. Het verschil zit hem in het aanzicht op de gevel van je woning. Voor een inbouwrolluik wordt – indien de woning dit toelaat – een uitsparing boven het raam gemaakt. Het rolluik ligt dus als het ware op het kozijn en de rolluikkast is helemaal weggewerkt. Een opbouwrolluik is geschikt voor elke woning. De rolluiken worden namelijk boven de kozijnen geplaatst, waardoor de rolluikkast zichtbaar is op de gevel.

Wil je meer te weten komen over hoe wij te werk gaan? Lees dan over hoe wij kozijnen vervangen.

Kozijn met geïntegreerd rolluik: alles in één keer geregeld

Wil je op lange termijn tijd én geld besparen? Dan laat je niet alleen een rolluik plaatsen, maar kies je voor een (kunststof) kozijn met ingebouwde rolluik. Eén maatwerk oplossing, één keer monteren. En dat scheelt in de kosten. Slimme keuze dus!

Laat je inspireren bij ALKU

Bij ALKU heb je keuze uit allerlei modellen en afmetingen van kunststof kozijnen met rolluik. Omdat elk raam anders is en de wensen per raam kunnen verschillen, is het slim om een offerte aan te vragen. Zo sta je nooit voor onaangename verrassingen. Liever persoonlijk advies? Dan ben je van harte welkom bij een van onze Erkend ALKU dealers.

Enthousiast geworden van dit verhaal?
Stel zelf een offerte samen

Kom snel te weten wat het kost om kozijnen te vervangen.

  • Snel en eenvoudig
  • Vrijblijvende offerte
  • Voor elk type huis
Download brochures