blog

Ga voor de beste isolatie
met kunststof kozijnen

8 augustus 2022

Energiebesparing, duurzaam wonen en milieubewust leven zijn onderwerpen die steeds vaker de revue passeren. Met z’n allen raken we meer en meer betrokken bij verduurzaming en onze woning heeft hier een groot aandeel in.

Niet gek dus, dat we zoeken naar oplossingen die goed zijn voor milieu én portemonnee. Wil je een vliegende start als het gaat om een duurzamer huis? Vervang daarom je kozijnen voor de best isolerende kunststof kozijnen.

Wat maakt een kunststof kozijn isolerend?

Eerst even een stukje theorie. De isolatiewaarde van een kozijn reflecteert de mate waarin een kozijn warmte binnen of juist buiten houdt. Hoe lager deze zogenoemde U-waarde, hoe beter een kozijn isoleert. Er zijn verschillende factoren die de isolatiewaarde van een kunststof kozijnen bepalen:

Het aantal kamers in het kozijn
Een kunststof kozijn bestaat uit verschillende profielkamers. Dit zijn compartimenten met stilstaande lucht. Deze kamers kunnen optioneel gevuld worden met verstevigend materiaal zoals staal, wat een extra isolerend én veilig effect geeft.

Glassoort en -dikte
Niet alleen het kunststof kozijn zelf, maar ook het glas is mede bepalend voor de isolatiewaarde. Er zijn meerdere opties, variërend van normaal tot triple glas. Hoogrendementsglas (HR) heeft een gasgevulde isolatieruit, voorzien van een extra coating in de spouw die de warmte reflecteert. Dubbel glas – ook wel HR++ – voorzien we van krypton vulling. Triple glas – ook wel HR+++ – wordt voorzien van argon vulling.

Montage van het kunststof kozijn
Het lijkt een open deur, maar of een kunststof kozijn goed isoleert valt of staat met de montage. Minstens zo belangrijk dus! Kies daarom altijd voor montage door onze vakmensen, die zorgen voor een wind- en waterdichte plaatsing.

Isolerende superkrachten met ISI®-technologie

Wil jij het écht goed aanpakken? Ga dan voor maximale isolatie dankzij onze unieke ISI®-technologie. ISI staat voor Intensieve Schuim Isolatie. Eén van die kamers en nog veel meer vullen we volledig met de speciale ISI®-technologie, een super-isolerend schuim. Ten opzichte van een vergelijkbaar profiel zonder ISI®-technologie geeft dit een rendementsverbetering van maar liefst 9,1% op het kozijn. Met deze
ISI®-techniek blijft je woning in de winter lekker warm, en tijdens hete dagen prettig koel. Zo kies je voor lage energiekosten, een beter milieu én een aangename temperatuur in huis, het hele jaar door!

Besparen maar!

Overtuigd van de voordelen van isolerende kunststof kozijnen? Maak je dan op voor een flinke besparing op je energierekening. Hoeveel dat is verschilt per huis. Ook bespaar je op onderhoudskosten, want onze kunststof kozijnen gaan een heel leven mee. Win-win dus! Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Neem dan contact met ons op of ga naar een ALKU dealer bij jou in de buurt.

Enthousiast geworden van dit verhaal?

Kozijnen met
ingebouwde rolluiken

Alle blogs

Kunststof kozijn
versus aluminium kozijn