Toepassingen
van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn toepasbaar in een tal van situaties. Ieder huis is uniek en kent zijn eigen stijl. Kunststof kozijnen van ALKU worden in eigen fabriek gefabriceerd en dat maakt het mogelijk voor elk type woning kozijnen in passende smaak en stijl te leveren.

Ramen in gevels

De eerste en meest voor de hand liggende toepasbaarheid van kunststof kozijnen is het functioneren als ‘gewoon’ raam. Je gevel is een belangrijk onderdeel van je huis en niks is mooier dan nette, duurzame en onderhoudsvriendelijke kozijnen hierin.

De mogelijkheden zijn eindeloos: een dicht raam, draai/kiep raam, type glas en bijvoorbeeld wel of geen hor. Interesse naar alle mogelijkheden? Neem dan een kijkje bij ons in de showroom of maak een afspraak bij een dealer bij jou in de buurt.

Garagedeur vervangen door een kunststof kozijn

Een garagedeur die in de weg staat en op zoek naar een manier om naar buiten te kunnen gluren? Kunststof kozijnen zijn dan de ideale oplossing. Met bijvoorbeeld de verbouwing van een garage tot kantoor is het vaak gewenst de garagedeur te vervangen door een kozijn.

Onderzoeken wijzen erop dat bij genoeg daglicht de productiviteit verbeterd en het een positieve invloed heeft op de gezondheid van de mens. Genoeg redenen om te starten met oriënteren naar het vervangen van je garagedeur door een kunststof kozijn van ALKU.

Kozijnen voor een draaikiepraam

Zoals al beschreven, kunststof kozijnen komen met een enorm divers aanbod van mogelijkheden. Waar bij een benedenverdieping vaak een kleinere vraag is naar kantelramen, is dat bij de bovenverdieping helemaal anders.

Een kunststof draaikiepraam is een mogelijkheid die wij bieden om ramen gemakkelijk op een kier of in zijn geheel open te zetten. Dit draagt bij aan een goede ventilatie in huis en een gezond binnenklimaat.

Plekken waarop geadviseerd wordt goed te ventileren zijn bijvoorbeeld de slaapkamer en zolder. Op de benedenverdieping gaat gedurende de dag vaak de voor- of achterdeur open, wat zorgt voor frisse lucht in de woning. Om hetzelfde effect boven te creëren biedt een kunststof kantelraam de perfecte oplossing.

Dakkapel met kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen in een dakkapel. Ook dit is geen probleem voor onze producten en monteurs. In totaal zijn er twee verschillende opties voor kunststof kozijnen in je dakkapel. Er kan een nieuw kunststof dakkapel worden gezet met daarin kunststof kozijnen en de bijbehorende afwerking. De andere optie is een renovatie van een al bestaande dakkapel.

Wij komen dan graag kunststof kozijnen installeren in de dakkapel en helpen mee met de compleet nieuwe uitstraling van de oude dakkapel door ook de gevelbekleding te vernieuwen.

Kunststof kozijnen met rolluik

De verschillende types kunststof kozijnen kennen een groot aantal mogelijkheden, maar dat geldt ook voor de zonwering. Zo is het mogelijk om je kunststof kozijnen te bestellen met een rolluik. Een rolluik op je slaapkamer helpt mee aan de ideale nachtrust.

De afwerking van kunststof kozijnen met rolluik kan op twee verschillende manieren gebeuren. Allereerst kozijnen met ingebouwde rolluiken. Hiermee wordt de rolluikkast volledig weggewerkt in de muur.

De andere mogelijkheid is kozijnen met opbouwrolluiken. De rolluik wordt dan boven het kozijn geplaatst wat het een stuk gemakkelijker maakt om te monteren. Deze toepassing is voor elke woning geschikt.

Meer informatie over de mogelijkheden?

Voor iedere situatie een passende oplossing. Heeft dit jou ook nieuwsgierig gemaakt naar hoe onze producten jou van dienst kunnen zijn? Twijfel dan niet en neem een kijkje bij ons in de showroom of maak een afspraak bij een dealer bij jou.

Stel zelf een offerte samen

Kom snel te weten wat het kost om kozijnen te vervangen.

  • Snel en eenvoudig
  • Vrijblijvende offerte
  • Voor elk type huis
Download brochures