Versla de elementen
met IKD®-technologie

De IKD®-technologie (intensieve kern-isolatie) houdt op koude dagen de warmte waar het hoort: binnen. Door kou en tocht buiten de deur te houden, bespaar je ook nog eens flink op je energiekosten. Hoe zuinig wil je het hebben?

Zo werkt de technologie

De IKD®-technologie is briljant in zijn eenvoud. Ieder kunststof kozijn heeft meerdere holle profielkamers. Eén van die kamers vullen we met een speciaal schuim. Hierdoor wordt de isolatiewaarde aanzienlijk vergroot, zodat je woning ‘s winters comfortabel warm blijft en ‘s zomers lekker koel. Zo woon je aangenaam in alle seizoenen! Op ons blog lees je meer over de isolatie van kunststof kozijnen.

Minimale kosten

De kosten van onze IKD®-technologie houden we bewust zo laag mogelijk. En omdat je direct begint met besparen, heb je je investering snel terugverdiend. Lees meer over onze prijzen van kunststof kozijnen.

Maximale isolatie

Onze kozijnen met IKD®-technologie hebben een U-waarde vanaf 0,89/(m²K). Ter vergelijk: dat is hoger dan HR++ glas.

Beter binnenklimaat voor een beter milieu

Dankzij de uitstekende isolerende eigenschappen van IKD®-technologie stook je voor een aangenaam comfort in je woning, niet voor de vogels. Wel zo goed voor het milieu.

Voeg IKD®-technologie toe aan je favoriete profiel:

Blokprofiel (Quadra)

Dit profiel met haakse verbinding lijkt het meest op een klassiek houten kozijn en wordt in Nederland het vaakst toegepast. Deze variant is zeer geschikt voor oudere woningen wanneer je de traditionele uitstraling wilt behouden.

Schuin profiel (Alira)

Het voornaamste verschil met de Quadra is dat het Alira-profiel schuine verbindingen heeft.  Dat maakt de Alira zeer geschikt voor modernere woningen en panden met een eigentijds design