Terug naar overzicht

10 redenen waarom een terrasoverkapping altijd een goed idee is

Met veel regen maar ook veel zon is Nederland hét ideale land voor een terrasoverkapping. En het mooie is: er zijn nog veel meer redenen voor te bedenken. ALKU praat je bij over de voordelen van een terrasoverkapping.

1. Het leed dat een hittegolf heet

Ook in ons kikkerlandje lijkt het elk jaar steeds warmer te worden. Binnen afkoelen met de rolluiken naar beneden en de gordijnen dicht vinden we een beetje zonde. Van dit weer moet je juist genieten. Dankzij een terrasoverkapping met zonneschermen heb je een perfecte schaduwplek voor jezelf. Ideaal!

2. Een verlengstuk van je woonkamer

Buitengewoon gezellig zo’n terrasoverkapping. Lekker op je lounge set ploffen met je favo serie, van een frisse salade genieten of een ouderwets potje ruziën tijdens Monopoly (want hé, sommige mensen maken een spel van spelregels bedenken). Dit is dé plek voor ultieme gezelligheid. Zo knus, dat je er automatisch meer tijd door gaat brengen.

3.Terras(overkapping) pakken?

Naast dat het goedkoper is dan een terrasje pakken, heb je geen gezeur met het splitsen van de rekening, het overenthousiast proberen te wenken van de barman of het verwerken van je teleurstelling na een lauw biertje.

4. ‘Was het maar droog’

Met een terrasoverkapping kun je ondanks een regenbui toch vroeg in het seizoen de zomer inluiden. Ook is dat sprintje naar de was die nog buiten hangt niet meer nodig. Je laat de was gewoon drogen onder je terrasoverkapping. Komt dat eens even goed uit.

5. Geen gesjouw

Ideaal zeg, zo’n terrasoverkapping. Je tuinmeubels gaan niet alleen langer mee doordat ze goed beschermd staan tegen regen en vuil. Het scheelt je ook heel wat sjouwwerk. De kussens naar binnen en je taak zit erop. Een win-winsituatie dus.

6. Ruzie met je partner?

Geen zorgen. Buiten op de lounge set lig je ook droog.

7. Costa del Achtertuin

Tijdens de zomerdagen willen we extra lang kunnen genieten van het buiten zijn. Daarom is iedereen altijd druk in de weer hun tuin om te toveren tot een fantastisch vakantieoord. Naast het opzetten van een zwembadje mag een terrasoverkapping niet ontbreken. Zo kun je van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat buiten genieten van de zomerse temperaturen.

8. Bouwvergunning? Niet nodig

Met een terrasoverkapping creëer je een verlenging van je huis zonder dat er een bouwvergunning om de hoek komt kijken. Althans, in de meeste gevallen. Je hele tuin ombouwen tot één grote overkapping is een ander verhaal.

9. Privacy alsjeblieft

Last van gluurburen? Met een terrasoverkapping kun je ongegeneerd in je badkleding liggen, zonder dat de buren mee kijken.

10. Laat maar waaien

Jij zit tenslotte goed uit de wind. Geen last van drankjes die omvallen, kaarten die wegwaaien terwijl je net aan de beurt bent met je favoriete kaartspel of het serveren van eten. Zelfs met een klein zonnestraaltje geniet je onder een terrasoverkapping van het fijne weer.

Enthousiast geworden van dit verhaal?
Stel zelf een offerte samen

Kom snel te weten wat het kost om kozijnen te vervangen.

  • Snel en eenvoudig
  • Vrijblijvende offerte
  • Voor elk type huis
Download brochures