Alle inspiratie

“We hebben de mooiste dakkapel van de straat”

Het verhaal van de families Luijten & Pasmans

We zijn bij onze klanten op de thee (en koffie!) gegaan, om erachter te komen welke rol hun ALKU kozijnen spelen in het dagelijks reilen en zeilen bij hen thuis.

Twee onder een kap, twee verschillende kleuren. De families Luijten en Pasmans uit Goirle waren het zat. “Je zag aan de kleur van de verf op het dakkapel precies waar de grens tussen onze woningen lag,” vertelt Peter Pasmans. “Het zorgde voor een rommelig gezicht.”

“Daarom hebben we eerst het houtwerk van de eerste verdieping geschilderd. Daarna was de dakkapel aan de beurt. Die was aan renovatie toe. Een kunststof dakkapel had onze voorkeur, omdat we veel onderhoud niet zagen zitten. De belangrijkste eis was dat de eenheid met het houtwerk bewaard zou blijven. En dat is gelukt.”

Ontdekken in het Ontdekkingscentrum

Peter had van vrienden over ALKU gehoord. In het Ontdekkingscentrum in Tilburg konden de families kiezen uit een enorm scala aan kleuren.

“De Keralit panelen zien er precies hetzelfde uit als de houten schroten van de eerste verdieping. Veel mooier dan die grote platen die je hier in de straat ook ziet. Onze huizen zien er nu samen erg strak uit, we hebben de mooiste dakkapel van de straat.”

Onze huizen zien er nu samen erg strak uit, we hebben de mooiste dakkapel van de straat.”

“De service van ALKU, daar kunnen we kort over zijn. De monteurs gingen enthousiast aan de slag en ze werkten erg nauwkeurig. En toen later een raam een beetje begon te klemmen, was één telefoontje genoeg. Een monteur kwam langs en stelde het raam opnieuw af. Een dikke tien voor ALKU!”

Wil je meer te weten komen over hoe wij te werk gaan? Lees dan over hoe wij kozijnen vervangen.

Enthousiast geworden van dit verhaal?
Het project

Woningtype
Twee onder één kap uit 1982

Kozijnprofiel
Alira. verdiept profiel

Kleur & structuur
RAL 7016 antraciet met houtnerfstructuur

Download brochures