FAQ

In welke kleuren zijn de producten verkrijgbaar?

De kleur en structuur van kozijnen bepalen de sfeer van uw huis. ALKU heeft daarom een hoop verschillende kleuren beschikbaar. Bij een dealer bij jou in de buurt kun je langskomen om kleurmonsters te bekijken. Hieronder staan alle opties op een rijtje:

Standaard kleuren

ALKU levert kunststof kozijnen in twee basis kleuren: wit glad (gelijkend RAL 9016) en crème glad (gelijkend RAL 9001). Dit zijn perfecte keuzes voor mensen die het liever basic houden of juist andere aspecten van hun woning willen accentueren.

Acrylcolor

Acrylcolor is een laag die het kozijn extra beschermt, het is namelijk kleur- en krasvast. Het heeft de look & feel van een aluminium kozijn. Ideaal als je jouw woning een moderne en strakke uitstraling wil geven. Acrylcolor is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Benieuwd welke kleur het beste bij jouw huis past? Kom dan eens rondkijken bij een erkend ALKU dealer in de buurt en vraag jouw verkoopadviseur om professioneel kleuradvies.

Houtnerfstructuur

Geef jouw kozijnen nog meer leven met een houtnerfstructuur. Zo krijgen ze toch de karakteristieke uitstraling van echt hout, maar hoef je nooit meer te schuren en te schilderen. Houtnerfstructuur is krasbestendig en kleurvast en er is een keuze uit veel verschillende kleuren.

Houtpatroon

Een houtpatroon geeft kunststof kozijnen de uitstraling van ongelakt hout. Deze kunststof tegenhanger van echt hout is krasbestendig, kleurvast en onderhoudsarm. Het beste van twee werelden. Bij een ALKU dealer in de buurt kun je de verschillende houtpatronen zien en voelen.

RealWood®

RealWood® is een folie die nóg echter is dan een traditionele houtnerfstructuur. Deze folie is nauwelijks te onderscheiden van echt hout door de realistische houtkringen en houtvlammen. Ook is deze krasbestendig, kleurvast én onderhoudsarm. RealWood® is te verkrijgen in een bepaald aantal kleuren.

Meer weten over kleuren? Op de pagina kunststof kozijn kleuren staat meer informatie.