FAQ

Hoe duurzaam zijn kunststof kozijnen van ALKU?

Kunststof gevelelementen van ALKU is een investering die zich iedere dag terugbetaalt. Hoewel de link tussen kunststof kozijnen en het milieu misschien niet voor de hand ligt, draag je met ALKU producten toch indirect bij aan jouw omgeving. Net als bomen gaan ze namelijk generaties lang mee. En die bomen? Die laten wij gewoon staan!

Daarnaast wordt het oude kozijn die wij vervangen vakkundig verwijderd en 100% gerecycled. En ook in onze fabriek letten wij op het milieu. Uiteraard voldoet onze productiewijze aan alle strenge eisen van de overheid. Maar we doen graag een stapje extra, ook op dit gebied. Zo zijn alle niet-zichtbare delen in onze vleugels gemaakt van recyclebaar pvc. Op deze manier houden we kunststoffen zoveel mogelijk uit ons milieu. We scheiden materialen als glas en staal, en bieden restmaterialen aan bij een kunststof recyclingsprogramma.

Ook bespaar je met kunststof kozijnen van ALKU vele liters verf, dit scheelt een hoop chemicaliën. Ten slotte bespaar je energiekosten en reduceer je CO2-uitstoot doordat ALKU kunststof kozijnen optimaal geïsoleerd zijn. Dankzij intelligente technieken zoals onder anderen perfecte afdichting, tochtborstels, geïntegreerde windkering en HR++ glas blijft de warmte binnen en de kou en tocht buiten.