Kies jouw stijl
Met een ALKU veranda

Bij ALKU begrijpen we dat elk huis om een specifieke overkapping vraagt. Onze aluminium terrasoverkappingen en veranda’s zijn daarom volledig af te stemmen op jouw wensen.

Je kiest zelf de stijl en de kleur. Zo creëer je een mooi geheel. Met het type dak bepaal je de lichtinval, waar je optioneel zonwering aan kunt toevoegen. Maak er jouw eigen plek van, helemaal op maat.

Glazen overkapping of polycarbonaat dak

Het materiaal van het dak van een veranda, het type dak-profiel en de kleur zijn belangrijke aspecten die de uitstraling van je overkapping bepalen. Stem de veranda af op jouw type woning.

Geniet van maximaal licht met een glasdak

Wil je altijd een perfecte lichtinval in jouw veranda? En daarnaast kunnen genieten van de sterrenhemel en voorbij- drijvende wolken? Dan is een glazen veranda voor jou de beste keuze.

Het gebruik van glas bij een veranda brengt veel voordelen met zich mee. Zo creër je door het heldere glas een mooie licht inval. De glazen veranda zal hierdoor ruim overkomen. Je krijgt geen donkere ruimtes en warmte die door het glas heen komt zal in de ruimte blijven. Ook zorgt een glazen dak voor behoud van heldere kleuren en heeft een strakke uitstraling.

Een glazen veranda van ALKU creërt door het gebruik van helder glas een mooi zicht naar buiten. Bovendien versterkt de glazen veranda op deze manier de koppeling tussen huis en tuin. Zo kun je optimaal genieten van je tuin, zowel in de zomer als in de winter. Tevens bestaat het glas in de daken uit stevig veiligheidsglas. Je bent beschermd tegen neerslag en de straling van de zon. Zo kun je zorgeloos genieten van de extra ruimte, ook als er kinderen aan het spelen zijn.

Een grote overspanning dankzij polycarbonaat

Het is ook mogelijk om de veranda uit te voeren met een polycarbonaat dak. Dit is een hard, stevig en doorzichtig kunststof. Ten opzichte van glas heeft een polycarbonate veranda van ALKU andere voordelen.

Zo laat polycarbonaat 22 tot 82 procent licht door, dit is afhankelijk van de dikte en uitvoering. Lichtinval is hierdoor beperkt waardoor je geen last hebt van de felle zon. Dit zorgt er ook voor dat het niet al te warm kan worden in de polycarbonate veranda. Zo kun je zelfs in extreme hitte genieten van de ruimte.

Tevens is polycarbonaat een lichtgewicht materiaal waardoor grote spanningsbogen mogelijk zijn. Het materiaal makkelijk te verwerken en 100 procent recyclebaar. Ook is een veranda met een polycarbonaat dak goedkoper dan een glazen overkapping, wat voor velen een groot voordeel is. De dakplaten blijven mooi en vieze vlekken zijn minder zichtbaar. Dankzij een UV-beschermende coating, vergelen en verouderen ze niet.

 

Vele kleuren mogelijk

Een belangrijk aspect voor de uitstraling van je terrasoverkapping is natuurlijk de kleur. Hoe komt je overkapping het best tot z’n recht en hoe zorg je dat de kleur één geheel vormt met de omgeving waar hij in staat? Daar adviseert ALKU je graag over.

Vaak wordt er voor de kleur van de veranda gekeken naar de kleur van de kozijnen. In sommige gevallen is het juist aantrekkelijker daar vanaf te wijken. In een tuin komen vaak veel natuurlijke kleuren voor en dit kan voor de terrasoverkapping juist ook een goede keuze zijn.

Standaard kleuren

Goed om te weten

  • Voorzien van Qualicoat keurmerk
  • Ook in matte of structuur lak
  • 10 jaar garantie op lakwerk
Keuze uit 5 kleuren

Crèmewit

Gelijkend aan RAL 9001

Wit

Gelijkend aan RAL 9010

Taupe

Gelijkend aan RAL 7039

Antracietgrijs

Gelijkend aan RAL 7016

Zwart

Gelijkend aan RAL 9005

Kies het juiste type dak, passend bij jouw wensen

Iso; Dit volledig geïsoleerd dak is uitermate geschikte indien je nu kiest voor een terrasoverkapping en dit in een later stadium wilt opwaarderen naar een volwaardig geïsoleerde serre.

Basis; Dit dak is uitgevoerd met een moderne goot, dit past bij een keuze voor een hedendaagse bouwstijl. Hierbij is eenvoud troef en heeft deze goot bijpassende palen.

Uniek; Dit dak is een oplossing voor situaties welke een grotere vrije overspanning van de goot vragen. Hiermee kan je tot maar liefst 6 meter vrij overspannen, bij een diepte van 3,5 meter, met glas.

Onzichtbare bevestigingen

De veranda’s van ALKU zijn netjes afgewerkt. De bevestigingen zitten in de constructie. Hierdoor zie je niks zitten.

Onzichtbare afwatering

De hemelwaterafvoer is weggewerkt in de palen. Hierdoor is de afwatering onzichtbaar. Je hoeft niet om te kijken naar een goede afvoer van regenwater. De bladvanger in de goot zorgt hiervoor.

Maak het helemaal af met extra opties

ALKU Terrasoverkappingen worden standaard zeer compleet geleverd, maar met deze extra opties maak je hem helemaal naar jouw wens.

Zon of schaduw? Een verandazonwering biedt extra comfort

Zelf bepalen of je in de zon of schaduw zit? Voeg dan een verandazonwering toe. Maak van je veranda een veelzijdige ruimte. Breid je woning uit met deze extra ruimte. Dankzij de grote glasramen en glazen daken behoud je het zicht op je tuin.

Maar een terrasoverkapping van glas geeft ook nadelen. Op warme dagen wordt het snel erg warm in de veranda. Dit kun je voorkomen door een gepaste zonwering te installeren. Door een combinatie van zonwering en de juiste temperatuur- en lichtsensoren kun je het hele jaar door genieten van een aangenaam klimaat.

ALKU heeft zowel een traditioneel als een windvaste verandazonwering. Bovendien heeft ALKU ook screens om de verticale raamgedeeltes van zonwering te voorzien.

Breid je terrasoverkapping uit tot tuinkamer

Om nog langer te genieten van het buitenleven kan je kiezen voor de toepassing van zijwanden en complete, glazen schuifwanden. Op deze manier creëer je op een stijlvolle manier een wind- en waterdichte tuinkamer waar je het hele jaar door van kunt genieten.

De zijwanden zijn opgebouwd uit een gerenommeerde aluminium profielserie, geproduceerd met sterke verbindingen. Daardoor kunnen de zijwanden over de volledige hoogte uit één stuk worden beglaasd. De zijwanden sluiten naadloos aan bij het dak.

Volledige bescherming tegen regen en wind

Creëer nóg meer comfort met extra opties. Een veranda biedt standaard al bescherming tegen regen, zon en wind.

Wil je nog betere bescherming voor je tuinmeubels? Installeer dan een spiekozijn. Deze wordt onder de overkapping tegen het huis geplaatst, en vormt een driehoekige verbinding tussen het afdak en het huis.

Hierdoor komt er nog minder regen en wind naar binnen. Daarnaast draagt het spiekozijn bij aan de stevigheid van de veranda.

Tot ‘s avonds laat genieten van je tuin

De hele dag wil je van je tuin genieten, ook ‘s avonds. Dat kan dankzij de LED spots van ALKU. Hiermee kun je een sfeervolle verlichting voor jouw veranda of terras creëren. De verlichting verbruikt weinig energie. Dit is fijn voor je portemonnee.

Er ontstaat één mooi geheel door volledige integratie van deze inbouwspots. Bovendien zijn de spots en bedrading in de liggers opgeborgen. Deze zijn daardoor praktisch onzichtbaar. Optioneel is de handige afstandsbediening waarmee de spots gedimd kunnen worden.

Binnen een dag geplaatst

In onze fabriek worden de aluminium terrasoverkappingen en veranda’s op maat gemaakt. Onze vakmensen monteren de overkapping bij jou thuis.

Alles wordt binnen een dag geplaatst. Het monteren van de voet- en muurplaat, de spiekozijnen, de profielen, afwateringsgaten en het onzichtbaar wegwerken van de bevestigingen en bedrading. De gemiddelde levertijd van een terrasoverkapping is 4 tot 6 weken*.

*Afhankelijk van drukte is de levertijd soms langer of juist korter

Laat je inspireren met een 3D visualisatie

Lastig om een duidelijk beeld te krijgen van een terrasoverkapping aan jouw woning? We visualiseren het graag voor je! Onze dealers adviseren je bij jouw thuis. Je ontvangt direct een vrijblijvende offerte, zodat je weet wat je kunt verwachten. Wel zo prettig!

Enthousiast geworden van dit verhaal?
Stel zelf een offerte samen

Kom snel te weten wat het kost om een veranda te plaatsen.

  • Snel en eenvoudig
  • Vrijblijvende offerte
  • Voor elk type huis
Download brochures