Terug naar productoverzicht

Screens
Buitenzonwering

Met de screens van ALKU kun je de lichtinval regelen zoals jij wilt en behoud je het uitzicht. Je voorkomt ongewenste lichtinval en oververhitting binnenshuis. Zo kun je op warme dagen de zon tegen houden en als het kouder wordt laat je de zon in huis schijnen.

Een screen is een buitenzonwering die verticaal, strak langs het raam, tussen twee geleiders naar boven en beneden beweegt. Een screen vormt als het ware één geheel met het raam waarop het is geplaatst en neemt dan ook weinig ruimte in beslag.

Screens als optimale zonwering

Screens zijn zeer goed bestand tegen wind en warmte. Zonnestralen worden gereflecteerd nog voordat ze het raam bereiken. Ze weren daardoor zo’n 80% van de warmte.

De zon wordt op koudere dagen vaak gebruikt als warmte bron in huis wat veel energiekosten bespaart. Maar tijdens de warmere dagen wordt het ook als oncomfortabel beschouwt. Oververhitting in huis en kleurverlies van meubelen zijn de gevolgen van fel zonlicht in huis.

Het doek van een screen is deels lichtdoorlatend, waardoor je lichtinval in de woning kunt behouden. Tegelijkertijd kunnen voorbijgangers niet naar binnen kijken, wat zorgt voor wat extra privacy. Daarnaast zijn screens eenvoudig schoon te houden, bestand tegen schimmel, brandvertragend en Uv-bestendig.

De voordelen van een screen

Het gebruik van screens heeft tal van voordelen.

Stormvast en winddicht

Het doek is geritst in de screen geleiders en daardoor extra stevig.

Elektrisch te bedienen

Elektrisch te bedienen door middel van bijvoorbeeld domotica.

Insecten blijven buiten

Screens kunnen tevens dienst doen als insectenwering.

Automatisch gemak of handmatig bedienen

Bij het kopen van een zonwering of screen heb je de keuze tussen een manuele of automatische bediening. Het ene model is manueel of automatisch te bedienen, het andere model alleen automatisch.

Ook is er de keuze voor een volledig geautomatiseerde zonwering. Deze wordt automatisch gestuurd via warmte- en lichtsensoren en zo wordt de stand van de zonwering bepaald. Ook als je niet thuis bent!

Meer weten?

Er valt een hoop te lezen over onze zonwering

Pak die rolmaat

Kunststof kozijnen in 8 stappen

Van oriëntatie tot lekker wonen

Onze ervaren adviseurs nemen je mee in het hele proces. Vind jouw ALKU Dealer.

Besparen met isolatie

Kies de kozijnen die helemaal bij jou én jouw woning passen. Lees waarom een kunststof kozijn goed isoleert, zodat ook jij de beste keuze kunt maken.

Meer lezen