Door drukte kan het zijn dat het langer duurt voordat u een reactie op een aanvraag ontvangt. Houd hier rekening mee bij het aanvragen van een offerte of inplannen van een afspraak.

blog

Voor elke woning
een type kozijn

8 augustus 2020

Kunststof kozijnen kennen vele voordelen. Een daarvan is dat ze bij elke stijl woning passen. Van knusse studio tot luxueuze villa en van pittoreske woonboerderij tot hypermoderne woning: een ALKU kozijn staat elk huis. Doordat je bij ALKU een kozijn helemaal naar jouw smaak kan ‘samenstellen’, ben je altijd verzekerd van een kunststof kozijn dat helemaal bij jouw type woning past.

Niemand is hetzelfde. Gelukkig maar. Dat zou betekenen dat iedereen ook hetzelfde huis zou hebben. En omdat iedereen graag persoonlijk woont, heeft ALKU voor elke stijl een passend kozijn.

Kies je kozijnprofiel

Laten we beginnen bij het begin: het kozijnprofiel. Bij ALKU kun je kiezen uit vier soorten profielen. Een profiel is de vorm van een kunststof kozijn. Daarin zijn er een aantal variaties: verdiept of vlak en haaks of schuin. Dit zijn onze profielen:

Blokprofiel (Quadra)

Quadra lijkt met zijn hoekverbindingen die haaks op elkaar staan het meest op een klassiek houten kozijn. Dit blokprofiel wordt in Nederland het meest toegepast. Dit type is geschikt voor elk huis, maar past vooral perfect bij een woonboerderij of een andere woning met een traditionele uitstraling.

Schuin profiel (Alira)

Het Alira-profiel is een diep kozijnprofiel, net als de Quadra. De Alira loopt alleen schuin af, waardoor deze aan de voorzijde wat minder blokkig oogt dan de Quadra. Ook dit type kozijnprofiel bootst een traditioneel houten kozijn na en past dus ook bij woningen met een klassieke uitstraling.

Vlak profiel (Plano)

Het Plano-profiel heeft door zijn simpele en strakke vormen een slank en modern uiterlijk. Het is even breed als Quadra en Alira, maar minder diep. Dit type is zeker geschikt voor moderne huizen zoals nieuwbouw.

Slank profiel (Magro)

Dit is het kleine broertje van de Plano en oogt een stuk smaller. De Magro is het meest ranke kozijnprofiel in onze serie. Ook dit vlakke kozijnprofiel is geschikt voor moderne woningen.

Kies je favoriete kleur én afwerking

Daarnaast doet de kleur en afwerking van een kunststof kozijn ook ontzettend veel met de uitstraling van je woning. Bij ALKU kun je gelukkig kiezen uit flink wat kleuren en bijvoorbeeld een houtnerfstructuur. Of ga je liever voor de uitstraling van aluminium met Acrylcolor? Bekijk hier alle mogelijkheden om een kunststof kozijn helemaal naar jouw smaak samen te stellen.

Welk profiel past bij mij?

Kunststof kozijnen zijn een kwestie van smaak, net als de profielen. Vind je het lastig om een keuze te maken? Kom eens langs in het ALKU Ontdekkingscentrum Tilburg of Middelburg, of bij een van onze dealers. One adviseurs helpen je graag met deze keuze.

Enthousiast geworden van dit verhaal?

10 redenen
waarom een terrasoverkapping altijd een goed idee is

Alle blogs

Feiten en fabels over
kunststof kozijnen