blog

Buiten wonen
met het comfort van binnen

9 september 2016

Het hele jaar door comfortabel in jouw tuin doorbrengen? Met een maatwerk terrasoverkapping geniet je langer van frisse zomeravonden en zie je de eerste winterse sneeuwvlokken het glazen dak bedekken.

Lees een boek alsof je midden in de natuur zit terwijl je geniet van het comfort van binnen. Wil jij het hele jaar door genieten van een terrasoverkapping? Dit zijn een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden.

Tuinkameridee

Het hele jaar door een echt buitengevoel bereik je met een geïsoleerde terrasoverkapping. Deze heeft dubbele beglazing in alle wanden en het dak. Zo heb je tijdens herfstachtige dagen geen last van koude wind. De sfeervolle voorpui heeft luxe opslaande deuren waardoor de overgang van woonkamer naar tuin geleidelijk verloopt. Zo ervaar je iedere dag het idee buiten te leven en het is aanzienlijk goedkoper dan een officiële uitbouw.

Met een niet-geïsoleerde terrasoverkapping bereik je hetzelfde heerlijke buitengevoel alleen is het er in de winter behoorlijk koud vanwege het enkele glas. Deze variant is wel aan alle zijden voorzien van beglazing en een schuifwand aan de voorzijde die frisse wind tegenhoudt.

De meerwaarde van maatwerk

Een maatwerk terrasoverkapping past perfect in de tuin. Heb je een zeer ruim terras, dan is het wel zo mooi als de overkapping dezelfde afmeting heeft of in ieder geval een maatvoering die bij het oppervlakte past. Zo biedt een terrasoverkapping een meerwaarde voor jou tuinwensen.

Natuurlijk lichtinval

Een echt buitenmens kiest voor een glazen dakafwerking. Hiermee ervaar je het buitenleven optimaal. De wolken zweven voorbij, regen komt je tegemoet terwijl jij droog zit, vogels vliegen over en een vallende ster spot jij direct.

Het enige nadeel: vuil is ook goed te zien. Het alternatief is een dak van polycarbonaat. Dit is 2,5 centimeter dik kunststof. Hierdoor profiteer je van veel lichtinval, maar dan met minder schoonmaak. Stem het type dak dus af op wat jij belangrijk vindt!

Enthousiast geworden van dit verhaal?

Saaie vensterbank?
Zó breng je nog meer leven voor je kozijn

Alle blogs

Onze ALKU dealer
Claassen Kunststof Kozijnen