nieuws

Kleur bekennen
met kunststof kozijnen

8 augustus 2017

Kunststof kozijnen zijn er in talloze soorten en maten. Én kleuren. Elke woning is anders en vraagt om specifieke kozijnen.

Waar de één kiest voor een basiskleur en houtlook, kiest een ander voor een felle aandachtstrekker als kozijn. Daarom zijn we bij ALKU van mening dat alle wensen mogelijk moeten zijn. In de beste kwaliteit.

Kunststof kozijnen met een prachtige uitstraling: het kan!

We horen het regelmatig. Kunststof kozijnen zouden er niet fraai uitzien en een goedkoop imago hebben. En we kunnen beamen dat dat vroeger inderdaad zo was. Gelukkig is er tegenwoordig zoveel meer mogelijk dan het dunne, glimmende kunststof kozijn van tientallen jaren geleden. Daarom kies je nu voor de voordelen van een kunststof kozijn, maar dan in oneindig veel kleuren en looks. Maar wat zijn de mogelijkheden precies?

Kleur bekennen

Vaak kiest men voor witte kunststof kozijnen. Vrij logisch, want dit past bij haast iedere woning. Toch durven steeds meer mensen voor een kleurrijk kozijn te kiezen. Hoewel kozijnen functionele elementen zijn in huis, worden ze ineens bijzondere eyecatchers als je er kleur aan toevoegt.

Breng kleur aan op kunststof kozijnen met deze oplossingen

Wanneer ervoor wordt gekozen om het kunststof profiel niet te behandelen, kunnen de kunststof kozijnen van ALKU in twee standaard kleuren worden geleverd. In de massa zijn de meest gekozen kleuren wit (RAL 9010) en crème (RAL 9001). Er zijn verschillende technieken waarbij kleur aan het kozijn kan worden toegevoegd.

Kies je voor acrylcolor?

Dan kies je voor een uniek kleur procedé van coëxtrusie. Een wat? In een notendop betekent dit dat de kleurlaag met het PVC versmolten wordt. Hierdoor ontstaat een zijdemat gekleurd profieloppervlak. Het grote voordeel hiervan is dat het perfect bestand is tegen alle weersomstandigheden.

Creëer een houtlook met Renolit

Houten kozijnen zijn prachtig om te zien, maar behoeven veel onderhoud. Ook zijn ze niet duurzaam, in tegenstelling tot kunststof kozijnen. Kies voor het beste van beide werelden met een kunststof kozijn met houtlook. Met behulp van een speciale filmlaag van Renolit ontstaat een mooie houtnerfstructuur. Je kunststof kozijnen zijn tegelijkertijd krasbestendig en verkleuren niet. Het beste van alles? Ze hoeven nooit geschilderd te worden. Scheelt jou weer een hoop tijd!

Laat je inspireren bij ALKU

De kleur en afwerking van je kozijnen kunnen de complete aanblik van je woning beïnvloeden. Daarom doe je er verstandig aan vooraf goed na te denken over je persoonlijke stijl en wensen. Kom je er toch niet helemaal uit? Of zie je liever de producten eerst met eigen ogen? Dan ben je welkom bij één van de Erkend ALKU dealers.

Heb je een keuze gemaakt en ben je benieuwd wat de investering van een kunststof kozijn is? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Enthousiast geworden van dit verhaal?

ALKUplus, de Tilburgse fabrikant in duurzame geveltoepassingen, kondigde op 2 juli 2016 haar nieuwe naam aan: ALKU

Al het nieuws