schuifpuien

Meerdelige schuifpui

Open huis

Wil je een grotere afstand overbruggen, een bredere doorgang of juist nog meer licht binnen krijgen? Dit kun je doen met een meerdelige schuifpui. Naast de gebruikelijke tweedelige schuifpui, bieden we ook drie- of zelfs vierdelige schuifpuien aan. Ieder type schuifpui heeft specifieke eigenschappen en voordelen. 

Welke typen schuifpuien er zijn

Een schuifpui samenstellen kan op veel verschillende manieren. Afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken met je schuifpui, zijn er bepaalde keuzes te maken.

Tweedelige schuifpui

De tweedelige schuifpui is het type dat je het meest tegen komt. Uitgevoerd met één vast deel en één schuivend deel, kan deze naar links of rechtsschuivend uitgevoerd worden. Het voordeel van een 2-delige schuifpui is dat er weinig kozijnoppervlak is, waardoor de lichtinval gemaximaliseerd wordt.

Driedelige schuifpui

Bij een driedelige schuifpui wordt vaak gewerkt met twee vaste delen aan weerszijde van één schuivend deel. Dit betekent dat de doorgang van de pui in het midden zit. Het voordeel van een driedelige pui is dat er een grote afstand overbrugd kan worden met één pui.

Vierdelige schuifpui

Een vierdelige schuifpui wordt vaak uitgevoerd als dubbele schuifpui. Dit betekent dat er in het midden van de pui twee schuivende delen zitten die naar beide kanten openen. Door de vast delen aan weerszijden, bestaat deze schuifpui uit in totaal vier delen. Met een dubbele schuifpui is het mogelijk een enorm grote doorgang te creëren. Daarnaast heeft dit type schuifpui een erg karakteristieke en luxe uitstraling.

Wat een kunststof schuifpui jou allemaal oplevert

Onderhoudsvriendelijk

Net als bij de kunststof kozijnen en deuren van ALKU, zijn ook de kunststof hefschuifpuien onderhoudsvriendelijk. Ze zijn makkelijk schoon te houden met een reinigingsdoek en gaan jaren mee. Ook hoef je ze nooit te schilderen wat een hoop onderhoudskosten zal besparen.

Bovendien zijn alle ALKU hefschuifpuien voorzien van een hoogwaardige krimp- en onderhoudsvrije zachte rubber afdichtingen. Dit zorgt ervoor dat er door weersinvloeden geen streepvormingen op het glas of kozijn ontstaan.

Ook zijn de hefschuifpuien geheel wind- en waterdicht en blijft het onderhoud gering. De aanschaf van een kunststof schuifpui is dus een duurzame investering!

Gebruiksvriendelijk

De gebruiksvriendelijkheid van een hefschuifpui is erg goed. Doordat bij het openen van de schuifpui het verplaatsbare deel omhoog wordt getild, heeft het nauwelijks contact met het kozijnkader. Hierdoor worden hoge drempels voorkomen en kun je de hefschuifpui makkelijk bedienen met weinig kracht.

Goed isolerend

De kunststof hefschuifpuien van ALKU zijn uitgerust met een onderhouds- en krimpvrije zachte rubber afdichting. Dit zorgt voor wind- en waterdichtheid van de schuifpui.

Ook heeft de profielopbouw van meerdere kamers een duidelijk voordeel als je deze vergelijkt met andere materialen. Hierdoor isoleren ALKU hefschuifpuien geluid en warmte optimaal. Glaslatten zijn in twee uitvoeringen verkrijgbaar, een geprofileerde en een rechte glaslat. Lees op ons blog meer over de isolatie van kunststof kozijnen.

Vakkundige montage

Het plaatsen van een kunststof hefschuifpui heeft meer impact dan bij het vervangen van een kozijn of deur. Zo moet je er rekening mee houden dat de achtergevel er geheel uit wordt gehaald. Het is daarom belangrijk dat het door een vakman gebeurt zodat alles op de juiste manier wordt gemonteerd.

Het plaatsen van een schuifpui kan in 1 dag worden gedaan. Deze tijd hangt af van de oppervlakte waar de schuifpui geplaatst moet worden. In sommige gevallen is er een hijskraan nodig. ALKU heeft hiervoor de juiste contacten om dit voor je te regelen.

Waarom je voor een ALKU schuifpui gaat

Veilig

Inbraakwerend, kindveilige sluitsystemen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Uitstekende garantie

10 jaar garantie op kunststof hefschuifpuien. Op hang- en sluitwerk 2 jaar garantie.

Eigen montage

Onze vakmensen zorgen voor vlekkeloos monteren van je kunststof schuifpui.

Naadloos én stijlvol

Met een kunststof schuifpui van ALKU creëer je een naadloze én stijlvolle overgang van binnen naar buiten. Met een hefschuifpui krijg je een onbelemmerde doorgang door de lage overstap.

De grote glasoppervlakte zorgt voor een ruim zicht naar buiten en een goede lichtopbrengst binnen. Het plaatsen van een hefschuifpui is ideaal om aan te brengen in je huidige gevel, maar natuurlijk ook voor een uitbouw.

Een ander groot voordeel van een kunststof schuifpui van ALKU is dat het ruimtebesparend is doordat draaiende delen ontbreken. Zo creër je extra ruimte die op een efficiëntere manier opgevuld kan worden. Dit zorgt mede voor een strakke uitstraling van je huis.

Bediening en sluiting

Bij de aanschaf van een hefschuifpui van ALKU heb je de keuze uit twee soorten bedieningen. Bij een binnenbediening zit er een kruk en een veiligheidscilinder aan de binnenkant en aan de buitenkant een komgreep. Een andere optie is een binnen- en buitenbediening. Er zitten dan aan beide kanten van de schuifpui een kruk en een veiligheidscilinder. Zo kun je de schuifpui ook sluiten en ontsluiten vanaf de buitenkant.

Kleuren

De hefschuifpuien van ALKU zijn in vele kleuren verkrijgbaar. Er bestaat de keuze uit twee basiskleuren, namelijk wit glad (gelijkend RAL 9016) en crème glad (gelijkend RAL 9001).

Naast deze basiskleuren zijn er verschillende kleuren en structuren beschikbaar in houtnerfstructuur, houtpatroon en mat die zowel binnen als buiten toepasbaar zijn. Als je geen houtnerfstructuur wilt, is dat ook geen probleem. Door midden van acrylcolor heb je 7 verschillende kleuren tot je beschikking. Acrylcolor is een speciale filmlaag die over de basiskleur heen wordt aangebracht. Door deze techniek is bijna iedere kleurcombinatie te realiseren. Zit je kleur er niet bij? Vraag de ALKU verkoopadviseur naar meer kleurmogelijkheden.

Goed om te weten

  • Look & feel van een aluminium kozijn
  • Kleurvast en krasvast
  • Wordt niet snel warm in de zon
Keuze uit 7 kleuren
Agaatgrijs

Gelijkend aan RAL 7038

Venstergrijs

Gelijkend aan RAL 7040

Antracietgrijs

Gelijkend aan RAL 7016

Kwartsgrijs

Gelijkend aan RAL 7039

Diepzwart

Gelijkend aan RAL 9005

Ombergrijs

Gelijkend aan RAL 7022

Speciale Acrylkleur

Vraag naar de mogelijkheden

Glas

Bij het kopen van een schuifpui heb je de keuze uit verschillende soorten glas. Schuifpuien van ALKU worden standaard geleverd met HR++ glas. Dit is goed isolerend glas en zal zorgen voor een lage energierekening.

Naast hoogrendementsglas zijn er nog vele andere mogelijkheden, zoals gematteerd glas, zonwerend glas en figuur glas. Door de grote glasoppervlakten creëer je een lichte ruimte met een strakke uitstraling. Je haalt het zonnetje in huis!

Aantrekkelijk geprijsd

Een hefschuifpui kopen is niet iets wat je dagelijks doet. Om het kostenplaatje compleet te maken is het dus belangrijk dat je rekening houdt met verschillende factoren.

Factoren die van invloed zijn op de prijzen van een schuifpui, zijn de afmetingen. Ook het glastype, de moeilijkheidsgraad van de montage en de kleurstelling zijn belangrijke prijsbeïnvloeders.

10 jaar garantie

Ook de hefschuifpuien van ALKU hebben een fabrieksgarantie van 10 jaar. Op het hang- en sluitwerk zit 2 jaar fabrieksgarantie. Het productiesysteem is gecertificeerd met KOMO-keur. Ook de fabricage en de kwaliteit van het product staan onder voortdurende controle van SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw).

Verschil met kiepschuifpui

Een kiepschuifpui en een hefschuifpui zien er op het eerste gezicht exact hetzelfde uit. Toch zit er wel degelijk verschil tussen deze twee.

Zo kan er bij een kiepschuifpui een raam gekiept worden. Dit zorgt voor een zwaardere bediening. Een kiepschuifpui vereist daarom veel meer kracht om de deur te kunnen verplaatsen dan bij een hefschuifpui.

Een ander verschil is dat er bij de hefschuifpui met vele grotere oppervlakken gewerkt kan worden dan bij een kiepschuifpui.

Accessoires

Net als bij de deuren en kozijn heb je bij de schuifpuien van ALKU keuze uit verschillende soorten accessoires. Zo kun je het uiterlijk van de schuifpui aanpassen aan de stijl van de rest van je huis. Je kunt dus je eigen schuifdeur samenstellen met de keuze uit verschillende grepen, sloten en horren.

Ook heb je bij een schuifdeur het verschil tussen alleen een binnenbediening en een binnen- en buitenbediening. Hierbij is het belangrijk om goed over de functie van de schuifdeur na te denken om de juiste beslissingen te nemen. ALKU helpt je hier graag bij.

Extra opties

Kunststof kozijnen in 8 stappen

Kies de kozijnen die helemaal bij jou én jouw woning passen

Quadra

Quadra is onze klassieke schoonheid

Alle kunststof-schuifpui

Alira

Alira, zelfs haar naam is mooi.