Terug naar productoverzicht

Voordeur met glas

Wanneer je voor een huis staat, is de voordeur vaak het eerste dat je ziet. De uitstraling van je voordeur is een verlengstuk van je huis en kan jouw unieke smaak naar voren brengen. Of je nu op zoek bent naar een moderne, strakke voordeur met glas of een klassieke, landelijke uitstraling, ALKU heeft voor elk huis en elke stijl de perfecte voordeur.

De keuze voor een kunststof voordeur met glas

Wanneer je kiest voor een kunststof voordeur met glas van ALKU, kies je voor een combinatie van esthetiek, duurzaamheid en onderhoudsgemak. Kunststof is sterk en bestand tegen de elementen, waardoor je deur er jarenlang als nieuw uit blijft zien. Bovendien biedt kunststof uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor je energieverbruik daalt.

Het karakter van je voordeur

Het glas in je voordeur geeft je huis een gezicht en karakter. Zou kun je gaan voor helder glas dat zonnestralen vrolijk je huis binnenlaat en een open, luchtige sfeer schept. Zoek je wat meer privacy, dan is matglas jouw geheime bondgenoot.

Met de ruime keuze aan glassoorten die ALKU biedt, kan je jouw voordeur naar hartenlust personaliseren. Maak een statement, laat je voordeur spreken en stem hem volledig af op jouw smaak en wensen.

Glassoorten voordeur

ALKU heeft verschillende glassoorten voor je voordeur. Van volledige transparantie tot een mate van privacy, de keuze van het glas draagt voor een groot deel bij aan het eindresultaat. Of je nu kiest voor helder, mat, gefigureerd of zelfs isolerend glas, de verschillende glassoorten voor je voordeur hebben hun eigen unieke charme en voordelen.

Standaard hebben onze deuren aan de binnenkant helder glas van 4 mm dikte en aan de buitenkant van de deur is dit 6 mm dik gelaagd veiligheidsglas. Zo bieden de ALKU deuren je goede isolatie en zijn ze inbraak werend.

Het glas in je voordeur kan je huis echt laten stralen en uitnodigend maken voor je gasten. Daarbij biedt het ook nog eens extra comfort door de isolerende en veiligheidsverhogende eigenschappen.

Strakke voordeur met glas: maak een statement

Met een moderne voordeur met glas van ALKU maak je een stijlvol statement. Deze voordeuren zijn strak en minimalistisch, en passen perfect bij een hedendaagse architectuur. Of je nu kiest voor een groot, strak glaspaneel of voor een combinatie van glas en solide kunststof, deze deuren zullen je gevel een modern en fris uiterlijk geven.

Voordeur landelijk met glas: tijdloze charme

Voor wie houdt van een klassieke, landelijke stijl, heeft ALKU de perfecte oplossing: een voordeur landelijk met glas. Deze deuren ademen een warme, uitnodigende sfeer uit en geven je huis een tijdloze charme. Kies bijvoorbeeld voor een deur met roedeverdeling in het glas voor een authentieke look of ga voor een openslaande dubbele deur.

Klassieke voordeur met glas: elegantie ten top

Ook voor wie houdt van een elegante, klassieke stijl, heeft ALKU de perfecte deur. De klassieke voordeur met glas is verkrijgbaar in talloze designs, van deuren met een enkel glaspaneel tot deuren met gedetailleerd glas-in-lood. Ze brengen een vleugje elegantie en verfijning aan aan elke woning.

Jouw perfecte voordeur bij ALKU

Of je nu kiest voor een strakke, moderne uitstraling of een charmante, landelijke look, bij ALKU vind je de perfecte voordeur met glas. Onze experts helpen je graag bij het kiezen van het juiste design en de beste glassoort voor jouw woning.

Wacht niet langer en geef je huis de uitstraling die het verdient met een kunststof voordeur met glas van ALKU!

Neem contact op of kom gezellig langs in TilburgMiddelburg of bij een van onze dealers.

Veelgestelde vragen over een voordeur met glas

De meestgestelde vragen en antwoorden over een voordeur met glas vind je hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, zodat we je verder kunnen helpen.

Wat kost een nieuwe voordeur laten plaatsen?

De kosten voor het laten plaatsen van een nieuwe voordeur variëren afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke aspecten die van invloed zijn op de prijs:

 • Type voordeur: De prijs van een nieuwe voordeur begint meestal rond de €2.000 en kan verder oplopen, afhankelijk van het gekozen type deur, kleur, strucuur en accessoires.
 • Glassoort: Als de voordeur glas bevat, speelt het type glas een rol in de prijs. Er zijn verschillende glasopties beschikbaar, zoals standaard dubbel glas, HR++ glas of zelfs driedubbel glas. Hoe geavanceerder de isolerende eigenschappen van het glas, hoe hoger de kosten.
 • Sierpaneel: Voordeuren kunnen worden voorzien van sierpanelen met verschillende ontwerpen en afwerkingen. De keuze van het sierpaneel kan ook de prijs beïnvloeden. Meer complexe en gedetailleerde sierpanelen zijn duurder zijn dan eenvoudigere ontwerpen.
 • Beslag: Het type beslag dat wordt gekozen, zoals deurkrukken, sloten en scharnieren, kan de kosten beïnvloeden. Hoogwaardig en esthetisch aantrekkelijk beslag hebben in de meeste gevallen een hogere prijs hebben dan standaardopties.
 • Montage: De kosten van de montage zijn ook van invloed op het totale kostenplaatje. Het inhuren van een kraan is hier een voorbeeld van.

Let op: De vermelde prijzen zijn slechts ter indicatie en kunnen onderhevig zijn aan veranderingen. Het is altijd raadzaam om actuele prijsinformatie op te vragen.

Wat is een energiezuinige voordeur?

Een energiezuinige voordeur is een deur die is ontworpen om warmteverlies te minimaliseren en energie-efficiëntie te bevorderen. Er zijn verschillende kenmerken en technologieën die bijdragen aan de energiezuinigheid van een voordeur. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om op te letten:

 • Luchtkamers: Een energiezuinige voordeur maakt vaak gebruik van luchtkamers in de deurkozijnen. Deze luchtkamers fungeren als isolerende barrières en helpen warmteoverdracht te verminderen. Door de luchtkamers wordt de warmte beter vastgehouden, waardoor er minder warmte verloren gaat.
 • Isolerende panelen: Een deur met isolerende panelen draagt bij aan een betere energie-efficiëntie. Deze panelen zijn ontworpen om warmteverlies te minimaliseren en bieden een extra isolatielaag. Ze verminderen de thermische geleidbaarheid van de deur, waardoor er minder warmte kan ontsnappen.
 • Glasvezelversterkte onderdorpel: Een energiezuinige voordeur kan ook een glasvezelversterkte onderdorpel hebben. Deze dorpel is duurzaam en helpt energieverlies aan de onderkant van de deur te verminderen. De glasvezelversterkte constructie zorgt voor een goede thermische isolatie en minimaliseert koudebruggen.

Naast deze specifieke kenmerken is het ook belangrijk om te kijken naar de algemene kwaliteit en installatie van de voordeur. Een goede afdichting rondom het deurkozijn, hoogwaardige materialen en een professionele installatie dragen allemaal bij aan de energiezuinigheid van de deur.

Welke deur isoleert het beste?

Een kunststof deur staat bekend om zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Dit komt doordat de kaders van de kunststof kozijnen zijn voorzien van luchtkamers die bijdragen aan een goede isolatie. Deze luchtkamers fungeren als thermische barrières en verminderen warmteverlies.

Daarnaast spelen ook de geïsoleerde panelen van de deur een belangrijke rol voor een optimale isolatie. Deze panelen zijn ontworpen om warmteoverdracht te minimaliseren en dragen bij aan een betere isolatie van de deur.

Ook de keuze van de onderdorpel speelt een grote rol in de isolatieprestaties. Een glasvezelversterkte dorpel staat bekend om zijn goede isolerende eigenschappen vanwege het gebruik van luchtkamers. Deze luchtkamers zorgen voor extra thermische isolatie en beperken de koudebruggen die warmteverlies kunnen veroorzaken. In vergelijking met een hardstenen dorpel biedt een glasvezelversterkte dorpel dus betere isolatievoordelen.

Het is echter belangrijk op te merken dat deurisolatie niet alleen afhangt van het type deur of de dorpel, maar ook van de algehele kwaliteit van de installatie. Een professionele installatie zorgt voor een goede afdichting en minimaliseert warmtelekken. Een ALKU dealer bij jou in de buurt vertelt er graag meer over.

Staat je vraag er niet tussen?
Vraag een offerte aan

Kom snel te weten wat het kost om een voordeur met glas te laten plaatsen.

 • Snel en eenvoudig
 • Vrijblijvende offerte
 • Voor elk type huis