Terug naar productoverzicht

Renovatie dakkapel
Een nieuw jasje

Het is niet altijd nodig om voor een nieuwe dakkapel te kiezen. Bestaande dakkapellen kunnen er na verloop van jaren van de buitenkant slecht uitzien, terwijl de structuur goed is.

In zo’n geval is het renoveren van de bestaande dakkapel een optie. Zo pas je een dakkapel aan naar jouw stijl en wensen en kan hij weer jaren mee.

Dakkapel renoveren of vervangen?

Wanneer je overweegt om je dakkapel te renoveren, zijn er drie belangrijke punten waar je goed over na moet denken. Wij helpen je graag om deze punten goed te onderzoeken.

1. De kosten van renovatie vergeleken met vervanging
De vergelijking tussen renovatie van je dakkapel en de vervanging door een nieuwe dakkapel is belangrijk, omdat vervanging soms goedkoper kan blijken dan renovatie.

2. De staat van de huidige dakkapel
Daarnaast is het ook van belang om te inspecteren of de dakkapel nu op z’n minst in redelijke staat verkeert, omdat renovatie anders geen optie is.

3. Wat je wensen zijn voor de dakkapel
Of we nu voor renovatie of volledige vervanging gaan, je hebt veel vrijheid in de keuze van materialen en kleuren. Wat past het beste bij jouw wensen?

Hoe gaat het renoveren van een dakkapel in z’n werk?

ALKU pakt de dakkapel renovatie van A tot Z aan. Van het verwijderen van oude kozijnstijlen tot het vervangen van de zijwanden en van het plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen tot het afvoeren van alle afgedankte materialen.

Mocht je twijfelen of je voor het renoveren moet kiezen of een volledig nieuwe dakkapel, laat het ons weten. Wij kijken graag mee en brengen voor zowel vervanging als renovatie graag een offerte voor je uit, zodat je kunt vergelijken.

Aan te passen aan jouw woningstijl

Ook bij het renoveren van een dakkapel is de stijl helemaal naar wens samen te stellen. Het vervangen van kozijnen, gevelbekleding en boeidelen zorgt ervoor dat je de dakkapel in oude staat kunt herstellen, of voor iets helemaal nieuws kunt gaan. Volledig af te stemmen op jouw wensen dus.

Meer weten?

Er is veel te vertellen over dakkapellen

Kunststof kozijnen in 8 stappen

Kies de kunststof kozijnen die helemaal bij jou én jouw woning passen. Van oriëntatie tot lekker wonen. Onze ervaren adviseurs nemen je mee in het hele proces. 

Besparen met isolatie? Lees waarom een kunststof kozijn goed isoleert, zodat ook jij de beste keuze kunt maken.

Lees meer