Terug naar productoverzicht

Nieuwe dakkapel
Meer licht en ruimte

Wil je boven wat meer ruimte hebben? En meer licht creëren? Met kunststof dakkapellen van ALKU kun je het binnen korte tijd geregeld hebben.

Wij bouwen kunststof dakkappelen geheel naar wens en plaatsen ze binnen één dag. We werken het geheel af met kunststof gevel- en dakrandbekleding en voorzien het van een kunststof kozijn – dat je nooit hoeft te schilderen.

Een onderhoudsvrij dakkapel

Dankzij de flexibele samenstelling van glasvezelversterkte, thermohardende kunststoffen is jouw dakkapel sterk en onderhoudsvrij. De draagkracht is dan ook zeer hoog en is goed bestand tegen weersinvloeden.

Daarnaast is vervanging van de dakbedekking niet meer nodig. En je hoeft je kunststof dakkapel nooit te schilderen. Een houten dakkapel daarentegen dien je eens in de vijf jaar te schilderen. Deze gaat bovendien gemiddeld maar 25 jaar mee, terwijl een kunststof dakkapel een levensduur van zo’n 50 jaar heeft.

Met een dakkapel van ALKU kun je dus langer genieten van extra ruimte en licht. Bovendien stellen de meeste leveranciers de voorwaarde om in de garantieperiode regelmatig onderhoud uit te laten voeren.

Hoge isolatiewaarde en waardestijging van je huis

Naast de enorme lichtinval in je extra woonruimte, stijgt de waarde van je huis ook nog eens. Dakkapellen van ALKU gaan een leven lang mee.

Daarnaast hebben ze een betere isolatiewaarde dan traditionele dakkapellen. Dit komt door de doorlopende isolatie en de speciaal ontwikkelde sandwichconstructie. Deze constructie wordt naadloos afgewerkt. Hierdoor heb je geen last van kou die door de ruimte heentrekt.

Bovendien ligt de isolatiewaarde ver boven de normen van het bouwbesluit. Met een RC-waarde vanaf 3.0 m2 K/W is de isolatiewaarde energiebesparend. Nieuwe dakkapellen van ALKU hebben een RC-waarde van minimaal 6.0 m2 K/W. 

Aan te passen aan jouw woningstijl

Een kunststof dakkapel moet passen bij je huis. Dankzij composiet, het materiaal dat gebruikt wordt voor de dakkapellen van ALKU, kan een dakkapel in verschillende afwerkingen, kleuren en stijlen worden geleverd. Een dakkapel van ALKU wordt volledig afgestemd op jouw wensen.

Prefab en plaatsing

In onze fabriek wordt een prefab dakkapel geheel volgens jouw wensen geproduceerd. Na het nauwkeurig opmeten van de relevante maten door onze adviseurs wordt de prefab dakkapel op maat gemaakt in de fabriek. De dakkapel wordt vooraf voorbereid in onze fabriek, zodat het vervolgens binnen één dag op je huis geplaatst kan worden.

De prefab dakkapel wordt door een hijskraan op je huis geplaatst. De montageploeg heeft hiervoor al een gat in het dakvlak gemaakt. Dit gat is maar enkele uren open. De meeste werkzaamheden worden vanuit de binnenzijde uitgevoerd. Zo blijft de veiligheid van iedereen gewaarborgd.

Dankzij de moderne materialen met de bijpassende afwerkingen krijgt de prefab dakkapel zijn eigen vorm. Op deze manier kun je de stijl van je woning doortrekken in het hele huis. Zo past de kunststof gevelbekleding mooi in 1 lijn met de woning. Ook zijn de boeidelen van de dakkapel uitvoerbaar in strakke vormen en sluiten de kleuren van de kozijnen aan op de rest van het huis.

Dakkapel plaatsen? De werkwijze is als volgt:

 • ‘s Ochtends wordt er een opening gecreëerd in je dak waar de dakkapel op wordt gehesen.
 • De opening zal ontstaan doordat er een klein gat in het dak wordt gemaakt, waar de rest van de dakpannen door wordt verwijdert.
 • Vervolgens wordt de dakkapel geplaatst.
 • Aan het eind van de dag is de dakkapel klaar en heb je een geheel water- en tochtdichte dakkapel op jouw huis.
 • De dakkapel wordt binnen 1 dag geplaatst. Zo hoef je niet dagenlang met rommel in huis te zitten. Als je wil, verzorgen we ook de binnenafwerking. Rolluiken en screens kunnen we helemaal uit het zicht plaatsen achter het boeiboord.

Fabricageproces

Onder volledig gecontroleerde omstandigheden met een stabiele temperatuur en luchtvochtigheid en zorgvuldigde stofafzuiging vindt het fabricageproces plaats. Hierdoor kunnen wij een constante hoge kwaliteit garanderen. Dit kost slechts een paar dagen tijd.

De meeste tijd zit in het maatwerk van de prefab dakkapel en het uitharden van het composietmateriaal en de aansluitend aangebrachte composietlagen. Dankzij dit zorgvuldige proces heb je uiteindelijk een prefab dakkapel van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Vergunning dakkapel

Bij het plaatsen van een dakkapel dien je rekening te houden met een eventuele vergunning. Er zijn verschillende voorwaarden en regels omtrent de hoogte, breedte, soort zijwanden van de dakkapel en waar het geplaatst wordt. Ook zijn er bij een dakkapel regels om rekening te houden met de buren. Wat betreft de kosten van een dakkapel vergunning, moet je rekening houden met een bedrag tussen €200 en €600.

Het is dus belangrijk om te kijken of je een dakkapel vergunning nodig hebt. Je kunt vergunningsvrij een dakkapel plaatsen als de dakkapel:

 • Op de achtergevel van het dakvlak komt
 • Is uitgevoerd met een plat dak (dus geen schuin pannen dak)
 • Niet hoger is dan 1,75 m (buitenwerks gemeten)
 • Begint tussen 50 cm en 1 meter uit de dakvoet
 • Minimaal 50 cm onder de nok blijft
 • Ondoorzichtige zijwanden (dus zonder zijlicht) heeft
 • Minimaal 50 cm uit de zijkant van het dakvlak blijft

De regels van een dakkapel zijn conform Nederlandse norm. Gemeenten kunnen afwijken van deze norm en andere regels hebben met betrekking tot vergunningsvrij bouwen. Daarom adviseren wij eerst hiernaar te informeren voordat je plannen maakt voor het plaatsen van een dakkapel.

Vergunning aanvragen

Wijkt de dakkapel dat jij wilt plaatsen van (één van) deze regels af, vraag dan vóór plaatsing een dakkapel vergunning aan. Als je een dakkapel aan de voorzijde of zijgevel van je woning grenzend aan de openbare weg of openbaar groen wilt plaatsen, moet je dus ook een vergunning aanvragen. Dit kun je doen via omgevingsloket.nl. Het kan zijn dat de dakkapel die je beschrijft in jouw aanvraag niet voldoet aan de criteria van de gemeente. De welstandscommissie zal dan beslissen over het verlenen van de vergunning.

Isolatie, vergunning en renovatie

De plussen van HR++

Onze kunststof dakkapellen sluiten naadloos op je dak aan en zijn hoogwaardig geïsoleerd. Kies de stijl van jouw dakkapel.

Kijk hier