Terug naar overzicht

Saaie vensterbank? Zó breng je nog meer leven voor je kozijn

​Een kunststof kozijn van ALKU is al een pareltje an sich, maar een vensterbank biedt nog meer mogelijkheden om het extra gezellig te maken voor je raam. ALKU geeft je 6 vensterbank versiertrucs.

1. Kat achter de geraniums

Heb je een kat? Zet dan een kattenmandje op je vensterbank. Gegarandeerd dat het beestje elke dag naar buiten zit/ligt te kijken. Heb je geen kat, heb je een hekel aan katten of allebei? Dan adviseren we je om deze tip te negeren.

2. Geef je vensterbank een likje verf

Een beetje kleur doet al veel met de uitstraling van je vensterbank. Even schuren, afplakken, verven en klaar is kees. Gratis tip: kijk eens rond in je woonkamer en kies een kleur die ook op de kozijnen, deuren of kast zit.

3. Laat een beetje groen wonderen doen

Planten, bloemen of takken: een vensterbank ziet er altijd mooi uit met wat flora erop. Zorg wel dat het geen overkill wordt en houd je planten een beetje laag, zodat er genoeg licht binnenvalt.

4. Rustig aan voor je raam

Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar te veel spullen op je vensterbank zorgt voor een rommelige uitstraling. Doseren is het devies! Groepeer kaarsen en zet plantjes bij elkaar zodat er ruimte overblijft tussen alle vensterbank-items.

5. Verlichting voor ’t raam

Een schitterend lampje, een kandelaar of een kaarsenplateau met een aantal kaarsen die variëren in lengte; warm licht doet wat met je vensterbank.

6. Vervang je vensterbank

Is je vensterbank gewoon gruwelijk lelijk, dan is het mogelijk om er een nieuwe op te bouwen. Geen radicale ingreep, maar een kwestie van meten en kitten.

Enthousiast geworden van dit verhaal?
Stel zelf een offerte samen

Kom snel te weten wat het kost om kozijnen te vervangen.

  • Snel en eenvoudig
  • Vrijblijvende offerte
  • Voor elk type huis
Download brochures