Terug naar overzicht

Op deze manier kan je
raam zorgeloos op een kier

Je wilt ‘s nachts lekker slapen zonder nachtmerries over inbrekers die door je raam klimmen. Tegelijkertijd is hier en daar in huis een raampje op kiepstand ook wel lekker. Dacht je dat die twee zaken niet samengaan? Het tegendeel is waar: dankzij de TiltSafe-technologie van Roto wordt de kans op inbraak een stuk kleiner en kun je gewoon blijven ventileren ‘s nachts.

‘Kiep it safe’

Draai-kiepramen zijn op vele vlakken heel erg handig: ze zien er fraai uit, je kunt ze wagenwijd openzetten of juist op een kiertje. Daarnaast zijn ze makkelijk schoon te houden. Verder zijn ze inbraakwerend, maar helaas niet voor lang als ze op kiepstand staan.

Gelukkig is daar nu een oplossing voor: het TiltSafe‑mechanisme. Deze techniek zorgt ervoor dat jouw raam zelfs in de kiepstand voldoet aan RC2 (weerstandsklasse 2, overeenkomstig SKG**) en dus een hoge inbraakwerendheid heeft. 

Zo kun je …

  • je ramen op de kiepstand zetten en even weg van huis zijn zonder dat je bang hoeft te zijn voor inbrekers
  • ‘s nachts je huis ventileren met je ramen op een kiertje

Hoe werkt het?

TiltSafe kent drie speciaal ontworpen stalen sluitstukken. Een op elke verticale kant en een aan de bovenkant van je raam. Deze metalen beveiligers zorgen ervoor dat je raam niet kan worden geforceerd. Je opent je draai-kiepraam met TiltSafe precies zoals je dat normaal zou doen, maar dan is ‘ie nu veel veiliger.

Om met wat technische vaktermen te smijten: een raam met TiltSafe voldoet aan SKG (weerstandsklasse 2) en biedt dus weerstand tegen simpele gereedschappen. Dit is een gradatie van veiligheid in de algemene beveiligingsbranche. Kortom, gewoon veilig dus!

Waarom is ventileren belangrijk?

De corona pandemie heeft het belang van goede ventilatie in huis wat meer onder de aandacht gebracht. Maar wist je dat goede ventilatie vaak wordt onderschat? Zo voorkom je luchtwegklachten, concentratieproblemen, vermoeidheid, hoofdpijn en misselijkheid. Een draai-kiepraam dat vaker open mag, draagt daarom bij aan goede ventilatie in huis. 

Geïnteresseerd in TiltSafe?

Wil je meer weten over dit handige systeem? Vraag het aan je dichtstbijzijnde ALKU dealer. Nog verdere mogelijkheden aan het bekijken voor hoe jouw draai-kiepraam eruit moet komen te zien? Laat je dan inspireren door onze kunststof kozijnen pagina.

Enthousiast geworden van dit verhaal?
Stel zelf een offerte samen

Kom snel te weten wat het kost om kozijnen te vervangen.

  • Snel en eenvoudig
  • Vrijblijvende offerte
  • Voor elk type huis
Download brochures