Terug naar overzicht

Onze ALKU dealer Opweg Kozijn en Geveltechniek

ALKU Dealer Opweg uit Nieuwegein zorgt al tien jaar voor de bekroning op elke woning. Eigenaren Ronald Versluis en Bas van Kooten staan klaar om van elke gevel een kunststof kunstwerk te maken. Dat doen ze met een glimlach, een knipoog, een flinke scheut vakmanschap en een bevlogen team. 

Wat volgens de heren typisch Opweg is? Ronald: “Betrokkenheid, betrouwbaarheid en netjes werken. Het is zo cliché als wat, maar deze eigenschappen zijn erg belangrijk in ons vak. We geven goed advies en zeggen de klant waar het op staat. Een beetje eigenwijs zijn we wel, maar dat doen we altijd om het maximale uit het project te halen. En we leggen liever iets tien keer te vaak uit, dan een keer te weinig. Het is fijn als je als klant precies weet wat je kiest, toch?”

Sprong in het diepe

Opweg zag het levenslicht toen Ronald voor zichzelf wilde beginnen. Als verkoper bij een landelijke houthandel was hij toe aan iets nieuws. Hij schreef zich in als zelfstandig ondernemer onder de naam Handelshuis Opweg. Hij vertelt lachend: “Dat klonk lekker vaag, dus het kon op dat moment nog alle kanten op. Ik heb een grote passie voor bouwen, maar ik had eerlijk gezegd nog nooit met kunststof kozijnen gewerkt. Ik zag al wel vroeg dat kunststof de toekomst had, dus daar wilde ik zo veel mogelijk verstand van krijgen. Met die keuze ben ik nog elke dag blij.”

We leggen liever iets tien keer te vaak uit, dan een keer te weinig”

Twee handen op één kozijn

Later is Bas bij het bedrijf gekomen. De twee mannen vullen elkaar goed aan: Bas is de ‘commerciële’, Ronald de ‘handige’. “Zes jaar geleden gooide Ronald een balletje op, of ik interesse had om eigenaar te worden” herinnert Bas zich als de dag van gisteren. “Op dat moment kwamen er kleine kinderen aan, dus ik vond het een spannende stap. Maar Ronald bleef aandringen, haha. Uiteindelijk zijn we toch gaan praten en bijna drie jaar geleden ben ik bij het bedrijf gekomen.”

‘Kijk, dat heeft papa gemaakt!’

Het mooiste van het werk is volgens Bas het zien van resultaat. “Het is leuk om van oude woningen iets moois te maken. Ik vind het hele traject interessant: van het eerste contact tot het plaatsen van de kozijnen. Daarnaast bouw je een band op met de klant. Dat vind ik leuk. Natuurlijk ben ik trots op het werk wat we doen. Ik ben geboren in Nieuwegein. Als ik dan met mijn kinderen rondrijd, zeg ik weleens: Kijk, dat heeft papa gemaakt. En dit ook. En hier, deze woning hebben we opgeknapt.” Hij voegt er lachend aan toe: “Helaas hebben ze meer interesse in hun PlayStation dan in kozijnen.”

Niet de duurste, wel de beste

Op de vraag wat typisch Opweg is, antwoordt Ronald: “Het leveren van kunststof kozijnen waar onze klanten en wij gelukkig van worden. Goed werk verkoopt zichzelf. Als wij ergens op de begane grond nieuwe kozijnen plaatsen, zijn we niet bezig om de klant over te halen om de hele woning aan te pakken. Vaak mogen we een jaar later terugkomen voor de bovenverdieping. Een groter compliment kun je niet krijgen.”

Goed ‘Opweg’

Opweg is ambitieus en heeft grootse toekomstplannen. De heren zijn bezig met een nieuwe, grotere showroom. Ronald: “We zijn uit ons jasje gegroeid. Hopelijk kunnen we het nieuwe pand binnen een jaar betrekken. Verder is onze ambitie om het gezellige bedrijf te blijven dat we nu al zijn. Minstens zo belangrijk!”

Benieuwd naar de ALKU dealer bij u in de buurt?