Terug naar overzicht

Onze ALKU dealer Claassen Kunststof Kozijnen

We stellen je graag voor aan ALKU dealer Claassen Kunststof Kozijnen. Aan het roer staat Piet Claassen. Deze 57-jarige vakman gebruikt al jaren twee ingrediënten: klantvriendelijkheid en een flinke dosis handigheid. Tot volle tevredenheid van menig klant in Swifterbant en de wijde omgeving.

Claassen Kunststof Kozijnen bestaat inmiddels 25 jaar en is actief in regio Flevoland. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de particuliere markt en staat al jaren bekend als de betrouwbare kozijnenexpert. Met in totaal zeven vakmensen sterk is Claassen de hele week in de weer om menig woning van kunststof kozijnen te voorzien.

Geheim van de smid

Volgens Piet is het succes van zijn bedrijf te verklaren: “We zorgen dat onze monteurs niet onder tijdsdruk hoeven te werken. De kwaliteit en de afwerking zijn essentieel, vandaar dat zij daar alle tijd en ruimte voor krijgen. Want zonder perfecte afwerking, doe je de kwaliteit van de ALKU producten tekort. En mocht er toch iets mankeren, dan lossen onze vakmensen dat natuurlijk snel en zorgvuldig op. Uiteindelijk is de klik met de klant voor ons het allerbelangrijkst. De klant wil goed voorgelicht en niet gepusht worden. Na een rondleiding in onze showroom horen we vaak van klanten dat ze dingen hebben gehoord over kunststof kozijnen die ze nog nergens anders hoorden.“

De klik met de klant is het allerbelangrijkst”

Niet boeren, maar bouwen

“De passie voor het vak is in de loop der jaren ontstaan”, vertelt Piet. “Ik heb een agrarische opleiding gevolgd en het plan was om het agrarische bedrijf van mijn ouders over te nemen. Maar toen het eenmaal zover was, was de situatie in de akkerbouw erg slecht. Je kreeg weinig voor je producten en dan moet je veel passie voor het vak hebben om er uiteindelijk iets van te maken. Mijn hart lag veel meer bij klussen en bouwen, dus daar zag ik al snel mijn toekomst in.”

Van kunstmest naar kunststof

Piet koos dus geen carrière als boer, maar wel als klusser. “Ik heb het altijd leuk gevonden om met mijn handen te werken, dus ging ik dat doen. Ik richtte een klusbedrijf op, waarmee ik ook af en toe kozijnen monteerde. In de loop der jaren kreeg ik steeds meer liefde voor kunststof kozijnen en ben ik me meer en meer gaan specialiseren. Uiteindelijk mondde dat uit in Claassen Kunststof Kozijnen.”

Hout van meubels

Op de vraag of hij handig is, antwoordt Piet nuchter en bescheiden: “Nou ja, dat weet ik niet. Ik heb nergens een opleiding voor gevolgd. Op zich denk ik dat ik best handig ben. Ik heb het allemaal zelf geleerd.” Om even aan te geven hoe handig Piet echt is: jaren terug bouwde hij speelhuisjes, kasten en ander meubilair voor de kinderopvang in de gemeente Dronten. “Dat waren leuke tijden. Zij zochten iemand die al deze dingen kon maken. Maar door de crisis stortte de kinderopvang in, dus ben ik daarmee gestopt.”

Niet het product, maar het proces

Wat Piet zo mooi vindt aan het vak? “Heel eerlijk: het zijn niet zozeer de kunststof kozijnen zelf, het is vooral het proces. Het geeft een goed gevoel als mensen je het vertrouwen geven om ze te informeren en de kozijnen te komen monteren. Verder vind ik het ook leuk dat je écht een verbetering aanbrengt aan een huis en dat je daar ook een positieve terugkoppeling op krijgt van de klant. Daar doen we het onderaan de streep voor!”

Benieuwd naar de ALKU dealer bij u in de buurt?