Terug naar overzicht

Onze ALKU dealer MTD Kunststof Kozijnen en Montage

Je vindt MTD Kunststof in het noordelijke Stiens, een pittoresk dorpje in de gemeente Leeuwarden. Eigenaar Minne Dol zit al ruim 30 jaar in het vak. Noem hem gerust een wandelende ‘kozijnenencyclopedie’. Nee, kunststof kozijnen kennen geen geheimen meer voor deze nuchtere Fries.

MTD Kunststof bestaat in totaal uit zeventien vakmensen en heeft eigen monteurs en een eigen servicedienst. In de afgelopen 15 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip in de regio. “We maken eigenlijk nauwelijks reclame”, legt Minne uit. “Veel klanten vinden ons via mond-tot-mondreclame. Dat is ontzettend belangrijk. Mensen moeten namelijk een vertrouwd gevoel bij je hebben. En dat blijkt!”

Van loondienst naar eigen servicedienst

Voordat Minne MTD Kunststof oprichtte, werkte hij in loondienst. Maar hij ging niet met plezier naar zijn werk. “Ik dacht op dat moment: ik moet nog dertig jaar, dus hoe houd ik de lol erin?” Het antwoord volgde snel. Hij zette in 2005 zijn handtekening bij de Kamer van Koophandel. MTD Kunststof was een feit. Zijn bedrijf groeide in de loop der jaren steeds meer. “Ik wilde in het begin een eenmanszaak blijven, maar dat is niet gelukt”, zegt hij lachend. “Niet erg, hoor. Ik heb er nu een prachtig team bij.”

Behandel de klant zoals je zelf behandeld wilt worden”

‘Wees transparant’

Waar een goede kunststof kozijnenspecialist aan moet voldoen? Daar hoeft Minne niet lang over na te denken: “Behandel de klant altijd zoals je zelf behandeld wilt worden. Creëer duidelijkheid en wees transparant. Laat het project altijd netjes achter en doe wat je belooft. En het is natuurlijk belangrijk om elk project kwaliteit te leveren. Want ik zeg altijd: de lol om de prijs is gauw verdwenen als de ellende begint.”

MTD en ALKU

MTD Kunststof is al ruim 5 jaar erkend ALKU dealer. Naar volle tevredenheid, geeft Minne aan. “Wij doen graag zaken met bedrijven waar we ons bij thuisvoelen. Daarin zijn we honkvast. We spreken dezelfde taal als ALKU. We gaan voor kwaliteit en dan zit je bij ALKU wel goed. Daarnaast bieden ze bijvoorbeeld ook aan om mee te denken over showroomaankleding en marketing, dus dat is hartstikke fijn.”

‘Dol’ op kozijnen

Minne is al vanaf zijn achttiende bezig met kunststof kozijnen. Al ruim 30 jaar dus. Hij heeft dan ook alle mogelijke vakdiploma’s op zak. Daarnaast is hij werkzaam geweest in elke schakel van het traject: van advies tot aan onderhoud en alles daartussen. Waar die passie vandaan komt? “Dat is moeilijk uit te leggen. Ik voel me verbonden met het werk wat ik doe. Ik denk dat dat het allerbelangrijkste is. Ik vind het prachtig en we zijn er goed in. Daar haal ik mijn passie denk ik vandaan.”

Benieuwd naar de ALKU dealer bij u in de buurt?