Terug naar overzicht

Voel je veilig met inbraakwerende kozijnen

In je huis wil je comfortabel wonen en je bovenal veilig voelen. Inbrekers houd je op afstand met inbraakwerende kozijnen die niet alleen mooi, maar ook veilig zijn.

De veiligheid van onze kunststof kozijnen staat altijd op nummer één. Niet voor niets voldoen ze aan strenge eisen en dragen ze het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Met ALKU kies je dus altijd voor de mooiste kozijnen voor jouw woning én een veilig gevoel. En dat woont wel zo prettig.​

Oersterke en inbraakwerende kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen staan bekend om de inbraakwerende functies. Ze zijn robuust en nauwsluitend. In tegenstelling tot hout, worden de kunststof kozijnen van ALKU van binnen verstevigd met oersterk staal. Ook het hang- en sluitwerk is voorzien van handige en veilige functies, zoals inbraak vertragende sluitnokken en meerpuntsluitingen.

Bewezen veiligheid met keurmerken

Zeker weten dat kozijnen veilig zijn? Let dan bij aanschaf altijd op de keurmerken. Zoek naar deuren en kozijnen met een politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk geeft aan dat het product voldoet aan strenge eisen voor inbraakwerendheid en dat het gecertificeerd is door de politie als effectief in het voorkomen van inbraken.

De inbraakwerende kunststof kozijnen van ALKU voldoen altijd aan de eisen van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) en Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit betekent dat de kozijnen voorzien zijn van verschillende functies en materialen die ervoor zorgen dat inbraak bemoeilijkt wordt. Daarnaast monteren wij kunststof kozijnen volgens de speciale richtlijnen van het VKG, waardoor je zeker bent van goed geplaatste kozijnen met oog voor afdichtingen, aansluitingen en veiligheid.

Tips voor een veilige woning

Bij ALKU vinden we veiligheid ontzettend belangrijk. Daarom geven we je graag wat extra tips om je woning zo veilig mogelijk te maken:

  • Ga je even van huis weg en staan je ramen op kiepstand? Vergeet dan niet de sleutel van de handgreep te halen! Indien mogelijk druk je ook even de knop van het raamkrukje in, zodat hij vergrendeld is.
  • Kies voor gelaagd glas in je kunststof kozijnen. Gelaagd glas is gefolieerd, waardoor inbreken veel meer tijd kost.
  • Zorg ervoor dat je een lamp bij de voordeur hebt hangen die automatisch aanspringt bij beweging. Zo hou je ook zelf in de gaten of er ongewenste gasten voor de deur staan.
  • Omdat veiligheid bij de voordeur begint, kan een videobel voor een veilig gevoel zorgen en daarnaast inbrekers afschrikken.
  • Rust je ramen uit met het TiltSafe-mechanisme van Roto. Deze techniek zorgt ervoor dat jouw raam zelfs in de kiepstand voldoet aan RC2 (weerstandsklasse 2, overeenkomstig SKG**) en dus een hoge inbraakwerendheid heeft.

Inbraakwerendheid voor deuren en ramen

Onze ramen, schuifpuien en deuren plaatsen we altijd in combinatie met onze kunststof kozijnen. Inbraakwerende deuren en schuifpuien zijn ontworpen om pogingen van inbraak te weerstaan, dankzij hun constructie, materialen en sluitmechanismen. Inbraakwerende kozijnen versterken deze bescherming door het moeilijker te maken om de deur uit zijn frame te forceren. Samen bieden ze een hogere inbraakwerendheid en zorgen voor een veilig gevoel in jouw woning.

Andere voordelen van inbraakwerende kozijnen

Naast inbraakwering bieden deze deuren en kozijnen ook andere voordelen zoals verbeterde isolatie tegen geluid en temperatuur, wat jouw woning comfortabeler maakt. Maar daar vertellen we je graag over in een ander blog.

Laat je goed adviseren

De belangrijkste tip die we kunnen meegeven in de zoektocht naar veilige kozijnen voor ramen en deuren is: laat je goed adviseren door vakmensen. De ALKU dealers vertellen graag meer over de verschillende mogelijkheden en opties om je kozijn zo veilig mogelijk te maken. Zo ben je gegarandeerd van de beste keuze voor jouw woning.

Enthousiast geworden van dit verhaal?
Stel zelf een offerte samen

Kom snel te weten wat het kost om kozijnen te vervangen.

  • Snel en eenvoudig
  • Vrijblijvende offerte
  • Voor elk type huis
Download brochures