Terug naar overzicht

25 jaar ALKU
Van grote mond naar groot merk

Na 25 jaar aan de weg te hebben getimmerd als Alkuplus, is de Tilburgse fabrikant in duurzame geveltoepassingen toe aan een volgende stap. Meer bekendheid, meer eenduidigheid, meer merk.

Het 25-jarig jubileum wordt dan ook aangegrepen om een nieuwe kijk op de toekomst te onthullen. Inclusief een nieuwe uitstraling en naam: ALKU.

‘Een kist gereedschap en een advertentie in de krant’

In 1990 zegt Bas Nooteboom zijn baan als kozijnmonteur op. Hij claimt het zelf beter, slimmer en sneller te kunnen. “Ik kocht een kist met gereedschap en een aanhanger, en plaatste een advertentie in de krant”, glundert Bas, als hij terugdenkt aan de begindagen van ALKU.

Als geen ander weet hij zijn fascinatie voor kunststof kozijnen over te brengen op zijn klanten. Het woord verspreidt zich snel en Bas en zijn medewerkers krijgen het drukker en drukker.

Tilburgs fabricaat

“Na enkele jaren was het een logische stap om de productie in eigen hand te nemen. Ik wilde een Nederlands fabricaat in de markt zetten, dat voldeed aan al mijn eisen. Ik zag zoveel kansen en zaken die ik anders zou doen, dat ik ook het fabriceren maar gewoon zelf ben gaan doen”, legt Bas zijn stap uit.

“We begonnen in een hal van 400m2 en na een tour langs meerdere locaties in Tilburg, zijn we sinds 2009 aan de Zevenheuvelenweg gevestigd, in een multifunctionele bedrijfsruimte van maar liefst 8.000m2. Hier komen alle disciplines samen: productie, productontwikkeling, ontdekkingscentrum en montage.”

Ondernemen in mindere tijden

Waar Bas begon als monteur, blijkt hij een ondernemer in hart en nieren te zijn. Zo investeerde hij tijdens de crisis juist volop in mensen, materialen en duurzame technieken.

“Door economische tegenslag kwamen zelfs enkele toppers in de gevelbranche op straat te staan. Die heb ik in ons team opgenomen, om zo weer een slag te kunnen maken. Dat heeft zich uitbetaald.”

Voor iedereen een thuisgevoel

ALKU gunt iedereen dat ‘gevoel van thuis’. Vertrouwd, veilig en comfortabel. De kunststof kozijnendeurenschuifpuienveranda’s en dakkapellen van ALKU kunnen helemaal naar eigen smaak en wens gefabriceerd worden.

Bas: “Thuis is jouw plek. Daar vind je rust en kun je familie en vrienden ontvangen. Dat fijne gevoel van ‘thuis’ willen we met zoveel mogelijk mensen delen. Daarom is alles wat we doen erop gericht om meer mensen zich thuis te laten voelen, in en rondom het huis.”

Enthousiast geworden van dit verhaal?
Stel zelf een offerte samen

Kom snel te weten wat het kost om kozijnen te vervangen.

  • Snel en eenvoudig
  • Vrijblijvende offerte
  • Voor elk type huis
Download brochures