Alle inspiratie

“Mijn vriend en ik gaan echt voor gemak, nooit meer schuren en schilderen”

Het verhaal van Liesbeth

We zijn bij onze klanten op de thee (en koffie!) gegaan, om erachter te komen welke rol hun ALKU kozijnen spelen in het dagelijks reilen en zeilen bij hen thuis.

Een kersverse baby, een baan als docent Engels, een masterstudie, twee fitnessavondjes én ook nog een sociaal leven. Liesbeth (31) heeft het er maar druk mee. En de tijd die ze dan nog overhoudt, besteedt ze liever aan ‘lekker nietsen’ dan aan klussen in huis.

“Ik ben totaal niet handig. En heel eerlijk: ik vind klussen ook niet zo leuk, haha. Als ik een lamp moet vervangen, dan kan ik daar best lang tegen opzien. Bovendien is mijn vriend ook niet bepaald een handige Harry. Wat dat betreft hebben we elkaar gevonden.”

Thuis blij(ven)

Liesbeth woont inmiddels 8 jaar samen met haar vriend. In 2017 kochten ze een huis in Tilburg, waar ze nog steeds elke dag met veel plezier wonen. Ook is ze nog steeds heel content met de kunststof kozijnen. “Ik vind ze erg mooi. Maar belangrijker vind ik dat we er geen omkijken naar hebben. Heel af en toe moet je ze even oppoetsen omdat er anders vuil in de groeven gaat zitten. Maar dit is binnen een kwartiertje gedaan.”

Karakter met houtnerf

De kunststof kozijnen zijn aan de voorkant en de achterkant van de woning geplaatst. De kozijnen aan de voorkant van het huis hebben een houtnerfstructuur. “Ik vind dat wel mooi staan. De kozijnen hebben dan veel weg van houten kozijnen. Ook vind ik het mooi dat het kozijn niet spierwit is, maar juist een crèmekleur heeft. Dat geeft je huis net even een ander aanzicht.”

Mijn vriend en ik gaan echt voor gemak. Als iets niet hoeft, dan liever niet”

Lekker doorwaaien

Op de zolder van de woning zijn twee draaikiepramen van ALKU geplaatst. Ideaal in de zomer, volgens Liesbeth. “Wij slapen op zolder. In juli en augustus wordt het echt een sauna hier. Heerlijk om de ramen wijd tegen elkaar open te zetten zodat de boel enigszins kan afkoelen, anders is het echt niet te doen.”

Kunststof boven hout

Op de vraag of ze liever houten kozijnen had gewild, antwoordt ze stellig nee. “Toen we er net woonden, hebben we daar weleens over nagedacht, omdat houten kozijnen natuurlijk prachtig zijn. Maar toen we erachter kwamen dat je die om de zoveel tijd moet schilderen, was de keuze snel gemaakt. Mijn vriend en ik gaan echt voor gemak. Als iets niet hoeft, dan liever niet.”

Enthousiast geworden van dit verhaal?
Het project

Woningtype
Vrijstaande woning uit 1987

Kozijnprofiel
Alira, verdiept profiel

Kleur & structuur
RAL 9010 met houtnerfstructuur

Download brochures