FAQ

Welke deur isoleert het beste?

Een kunststof deur staat bekend om zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Dit komt doordat de kaders van de kunststof kozijnen zijn voorzien van luchtkamers die bijdragen aan een goede isolatie. Deze luchtkamers fungeren als thermische barrières en verminderen warmteverlies.

Daarnaast spelen ook de geïsoleerde panelen van de deur een belangrijke rol voor een optimale isolatie. Deze panelen zijn ontworpen om warmteoverdracht te minimaliseren en dragen bij aan een betere isolatie van de deur.

Ook de keuze van de onderdorpel speelt een grote rol in de isolatieprestaties. Een glasvezelversterkte dorpel staat bekend om zijn goede isolerende eigenschappen vanwege het gebruik van luchtkamers. Deze luchtkamers zorgen voor extra thermische isolatie en beperken de koudebruggen die warmteverlies kunnen veroorzaken. In vergelijking met een hardstenen dorpel biedt een glasvezelversterkte dorpel dus betere isolatievoordelen.

Het is echter belangrijk op te merken dat deurisolatie niet alleen afhangt van het type deur of de dorpel, maar ook van de algehele kwaliteit van de installatie. Een professionele installatie zorgt voor een goede afdichting en minimaliseert warmtelekken. Een ALKU dealer bij jou in de buurt vertelt er graag meer over.