FAQ

Wat is een energiezuinige voordeur?

Een energiezuinige voordeur is een deur die is ontworpen om warmteverlies te minimaliseren en energie-efficiëntie te bevorderen. Er zijn verschillende kenmerken en technologieën die bijdragen aan de energiezuinigheid van een voordeur. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om op te letten:

  • Luchtkamers: Een energiezuinige voordeur maakt vaak gebruik van luchtkamers in de deurkozijnen. Deze luchtkamers fungeren als isolerende barrières en helpen warmteoverdracht te verminderen. Door de luchtkamers wordt de warmte beter vastgehouden, waardoor er minder warmte verloren gaat.
  • Isolerende panelen: Een deur met isolerende panelen draagt bij aan een betere energie-efficiëntie. Deze panelen zijn ontworpen om warmteverlies te minimaliseren en bieden een extra isolatielaag. Ze verminderen de thermische geleidbaarheid van de deur, waardoor er minder warmte kan ontsnappen.
  • Glasvezelversterkte onderdorpel: Een energiezuinige voordeur kan ook een glasvezelversterkte onderdorpel hebben. Deze dorpel is duurzaam en helpt energieverlies aan de onderkant van de deur te verminderen. De glasvezelversterkte constructie zorgt voor een goede thermische isolatie en minimaliseert koudebruggen.

Naast deze specifieke kenmerken is het ook belangrijk om te kijken naar de algemene kwaliteit en installatie van de voordeur. Een goede afdichting rondom het deurkozijn, hoogwaardige materialen en een professionele installatie dragen allemaal bij aan de energiezuinigheid van de deur.