Door drukte kan het zijn dat het langer duurt voordat u een reactie op een aanvraag ontvangt. Houd hier rekening mee bij het aanvragen van een offerte of inplannen van een afspraak.

blog

Corona Maatregelen
bij ALKU

3 maart 2020

Het coronavirus heeft gevolgen voor iedereen, zo ook voor ALKU als organisatie. Hier geven we je graag meer informatie over de ontwikkelingen binnen ALKU en beantwoorden we de meest gestelde vragen.

Houd deze pagina dus in de gaten om op de hoogte te blijven. Kun je het antwoord op je vraag niet vinden? Neem dan contact met ons op, dit kan telefonisch (013 – 54 34 519) of via e-mail (info@alku.nl) we zijn bereikbaar van 08:00 tot 18:00.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de maatregelen die ALKU treft om risico te vermijden?

Er zijn binnen ALKU een groot aantal maatregelen getroffen om de normale bedrijfsvoering zo min mogelijk te verstoren. Heeft u contact met ALKU of onze medewerkers houd dan rekening met het volgende:

  • Medewerkers schudden geen handen
  • Er wordt gepaste afstand gehouden (minimaal 1,5 meter)
  • Handen worden voor en na afspraken of ander contact gewassen
  • Alle locaties, vervoersmiddelen en andere materialen worden dagelijks grondig gereinigd
  • Medewerkers moeten thuis blijven bij klachten
  • Medewerkers die dat kunnen moeten thuis werken
  • Medewerkers worden zoveel mogelijk van elkaar gescheiden en werken in aparte diensten.

Bovenstaande maatregelen worden verder aangevuld of aangepast afhankelijk van de ontwikkelingen, deze houden we nauwlettend in de gaten.

Zijn de ALKU showrooms op dit moment geopend?

Op dit moment zijn de meeste showrooms volgens reguliere openingstijden open. Een aantal van de showrooms zijn alleen open op afspraak. Neem voorafgaande aan een bezoek contact op met uw erkend ALKU dealer om zeker te weten dat u terecht kunt voor advies. Kijk voor de ALKU dealer bij u in de buurt en contactinformatie in ons dealeroverzicht.

Ik heb een inmeet, montage of service afspraak gepland staan, gaat deze door?

We hebben al onze ALKU showrooms verzocht contact op te nemen met klanten om geplande afspraken te bevestigen. Zo kan iedereen voor zichzelf bepalen of het gewenst is een inmeet, montage of service afspraak door te laten gaan. Heeft u geen contact gehad met uw dealer of wilt u een bevestiging neem dan contact op met uw ALKU dealer. Kijk voor contactinformatie van de ALKU dealer bij u in de buurt ons dealeroverzicht.

Ik wil een specifiek persoon of afdeling binnen ALKU bereiken, hoe kan ik dat het beste doen?

Dit kan eenvoudig via ons algemene e-mailadres (info@alku.nl) of via ons algemene telefoonnummer (013 – 54 34 519). U zult wanneer nodig doorverbonden worden met de juiste persoon of afdeling.

Ik wil een specifieke ALKU dealer bereiken, hoe kan ik dat het beste doen?

Via ons dealeroverzicht kunt u alle ALKU dealers en hun contactinformatie terugvinden.

Updates: Ontwikkelingen bij ALKU

Meest recente update

Sinds 15 juni zijn het ALKU Ontdekkingscentrum in Tilburg en Middelburg weer geopend voor spontane bezoekers. Wel worden de corona maatregelen waaronder 1,5 meter afstand houden en geen handen schudden nog steeds gehandhaafd.

Daarnaast is er ruimte voor maximaal 10 bezoekers tegelijk. Ook de meeste ALKU dealershowrooms zijn weer op reguliere tijden geopend, maar wij adviseren voorafgaand aan een bezoek contact op te nemen om hier zeker van te zijn.

Update 24 maart 2020, 8:00 uur

Vanwege het aanscherpen van de maatregelen door de overheid zijn ook binnen de ALKU organisatie strengere regels van toepassing en wordt er met nog strikter gekeken naar de hygiëne van en door de medewerkers.

Update 18 maart 2020, 18:00 uur

Vanuit ALKU is naast het dagelijkse contact met de leveranciers ook dagelijks contact met de Erkend ALKU Dealers over de situatie binnen het bedrijf en showroom. Nog steeds zijn er geen problemen wat betreft levering en montage van producten.

Vanwege de veiligheid van onze medewerkers en bezoekers van de Ontdekkingscentra is besloten om showroombezoeken alleen nog op afspraak te laten plaatsvinden. Hierbij wordt telkens maar een klant tegelijk binnen gelaten.

Update 15 maart 2020, 20:30 uur

Gelet op de verdere verspreiding van het virus in Nederland, de adviezen van de GGD en de maatregelen vanuit Overheid en RIVM, is er besloten de totale organisatie zoveel mogelijk gescheiden te laten werken. Dit om de bedrijfsvoering op een betrouwbare manier voort te kunnen zetten.

Verder werken er vanaf nu zoveel mogelijk medewerkers thuis. De ALKU Ontdekkingscentra zijn hier een uitzondering op; deze worden fysiek gescheiden gehouden van de rest van de organisatie. Ook service- en montagemedewerkers werken binnen de reguliere werktijden door, zolang zij geen klachten hebben en de klanten mogen bezoeken.

Update 12 maart 2020, 17:30 uur

We hebben besloten om de Nationale Kunststof Kozijn Dagen -die gepland staan voor 2 tot en met 4 april- uit te stellen naar een nader te bepalen datum later in 2020. Deze beslissing is natuurlijk met een uitgebreide toelichting naar alle belanghebbenden gecommuniceerd

Update 10 maart 2020, 13:30 uur

Op basis van de adviezen en de maatregelen die het RIVM heeft afgekondigd zijn de interne richtlijnen uitgebreid en aangescherpt. Naast het beperken van sociale contacten, geen handen schudden worden overlegmomenten beperkt en de adviezen van hygiënische aard uitgebreid.

Ook is er geïnformeerd bij leveranciers naar de eventuele gevolgen voor levertijden en productie, uit reacties blijkt dat er op dit moment geen vertragingen verwacht worden.

Update 8 maart 2020, 20:45 uur

Al onze medewerkers zijn geïnformeerd over de adviezen die het RIVM heeft afgekondigd. Dit betreft het beperken van sociale contacten en de aankondiging dat medewerkers met klachten die op het virus zouden kunnen wijzen thuis moeten blijven.

Update 28 februari, 08:15 uur

Al onze medewerkers zijn over het Coronavirus geïnformeerd en tegelijkertijd zijn er maatregelen genomen om mogelijke besmettingen en verspreiding van dit virus te voorkomen.

Bied weerstand tegen inbraak met een
veilige voordeur

Alle blogs

Feiten en fabels over
kunststof kozijnen